10 Gyserfilm som du skal våge dig ud i at se!

10 Gyserfilm som du skal våge dig ud i at se!

Tør du at se disse gyserfilm alene?

En uhyggelig gyserfilm kan sætte skræk i selv den mest hardcore af os! Men det kan nu noget, hvis du skal have en filmaften med vennerne! Nogle mener, at gyserfilm noget pjat, fordi det er produceret med et lavt budget og derfor ringe lavet. Det skyldes delvis det lavere seerantal, og det kritik det ofte kan mødes af.

Men selvom der er et stort antal af gysere, der halter på kvaliteten, så betyder det altså ikke, at alle gyserfilm er dårlige. Der findes nemlig folk, som har dedikeret sig selv til at lave nogle af de mest overnaturlige og grusomme gyserfilm, som du nogensinde kunne forestille dig!

Se med nedenfor om 10 gyserfilm du med sikkerhed ikke vil komme rask tilbage fra!

1. The Conjuring (2013 – 2021)

The Conjuring er en gyserfilm baseret på virkelige hændelser, som omhandler de virkelige spøgelsesjægere Ed & Lorraine Warren. Der er tale om en af filmtrilogi, som har fået stor succes i gysergenren! Så hvis du syntes den første er god, så kan vi garantere dig for at 2’eren er endnu bedre. Filmen tager udgangspunkt i dæmoner som er beskrevet i Codex Gigas (Djævle bibelen), som forsøger at hjemsøge og dræbe uskyldige familier. Her kommer Ed & Lorraine ind i billedet for at afhjælpe familierne med disse overnaturlige hændelser. Filmen er lavet af instruktøren James Wan, som blandt andet har instrueret filmserien Saw og mange andre gode gysere. De tidligere film af Annabelle kan dog supplere med en masse back-story.

(Kan streames på HBO Max)

2. Annabelle Comes Home (2019)

Dette er den tredje film i filmtrilogien af The Conjuring filmene, og grunden til denne gyserfilm er udvalgt, er fordi den er meget mere grusom end trilogiens forrige film. Denne historie omhandler også de såkaldte Ed & Lorraine Warren. Det er en separat fortælling fra de tidligere Annabelle film. Man kan derfor se denne version af filmen, uden at have set de andre fortællinger. Mange mener den første film af trilogien Annabelle var en af de meste uhyggelige, så er denne film er klart niveauet over!

(Kan streames på Viaplay)

3. IT (1990) (2017-2019)

IT handler om klovnen, der før i tiden har været en bekendt klovn i byen Derry Town. Efter hans død vender han tilbage og hjemsøger byen hvert 27’ende år. Han er en formskifter, der viser hver persons mest grusomme frygt. Her er det nogle unge, der alle oplever overnaturlige hændelser, og beslutter sig for at slå sig sammen for at bekæmpe dette oldgamle monster. Der findes en gammel version af filmen fra 1990 med herlige Tim Curry, men der er blevet lavet et remake af filmen i 2017 som er delt op i 2 film. De 2 nye gyserfilm er nogle af de mest frygtindgydende film og de vil skræmme dig for vid og sans. Disse film kan helt klart anbefales!

(Kan streames på HBO Max)

4. The Grudge (2004 – 2009) (2020)

The Grudge er en lidt ældre gyserfilm, som blev produceret i 2004 (den amerikanske version). Denne film omhandler en grusom forbandelse, som har manifesteret sig i et hus, hvor der har foregået en grusom hændelse. Fortællingen omhandler hver eneste person, der begiver sig i dette hus, bliver forbandet og kan ikke slippe væk fra alt det had, som ligger i dette frygtindgydende hus. Der er i det hele lavet 3 dele af filmen, så der er en masse gys at se frem til. Der er også lavet et remake af filmen 2020.

(Kan streames på Netflix)

5. Malignant (2021)

Dette er en af de nye gode gysere på markedet, med den velkendte James Wan som instruktør. Filmen omhandler en kvinde, der oplever slemme hallucinationer. Hovedpersonen har nemlig en fortrængt fortid, som nu er vendt tilbage for at tage kontrol over hende. Det leder til, at hun myrder adskillige personer. Hovedpersonen er dog ikke i stand til at huske nogen af de hændelser som sker. Filmen er fyldt med gode twists- og undren. Filmen er helt klart en af de bedste mix af gyser og splatter på markedet lige nu!

(Kan lejes på Blockbuster)

6. Insidious (2010 – 2018)

Insidious er endnu en forrygende gyserfilm-serie fra James Wan. Grunden til, at denne instruktør bliver nævnt, er fordi at hvis han er en del af produktionen af en gyserfilm – så er de også i top kvalitet!

Insidious er en fortælling om en såkaldt åndeverden. I denne åndeverden trives alle de hadfulde væsner, hvor de stærke blandt dem forsøger at finde tilbage til oververdenen igen. Insidious er en filmserie med i fire film. I første film handler det om en lille dreng, der falder i dyb søvn og forsvinder ind i åndeverdenen. Drengen er en såkaldt ”spirit walker” men jo længere tid der går mellem, at drengen er væk fra sin fysiske krop, bliver den manipulerende dæmon stærkere. Og der foregår paranormale hændelser i familiens hus. Tør du se den?

(Kan streames på Viaplay)

7. The Ring (2002-2005) (2017)

The Ring er en fortælling om en pige, der engang blev smidt i en brønd, og overlevede der nede i 7 dage. Hendes sjæl er dog stadig i live efter hendes død på et VHS-bånd. Hvis en person ser dette bånd, så får de et frygteligt opkald om, at de har 7 dage tilbage at leve i. Hvis man starter med at se denne grusomme fortælling, er der ingen vej tilbage så snart man har startet filmen!

Der er 2 dele af filmen, samt en ny version af af filmen fra 2017.

(Kan streames på Viaplay)

8. Grave Encounters (2011-2012)

Grave Encounters omhandler et filmhold, som laver paranormale optagelser for sjov, da de godt ved at spøgelser ikke findes. Dette er en slags ”ghostbusters” de faker deres optagelser for at få seere. I denne film bliver de låst inde på et forladt sindssygehospital i 24 timer for at optage ”de uhyggelige hændelser”, som lokale mener finder sted i denne bygning. En lokal låser dem inde, og filmholdet finder meget hurtigt ud af, at spøgelseshistorier ikke bare er fiktion.

Der findes også en 2’er af denne filmserie.

(Kan lejes på Amazon)

9. Sinister (2012-2015)

Sinister er en blanding af overnaturligt gys og splatter. Sinister handler om en dæmon, der ”vogter” over et hus, og enhver familie der flytter ind, bliver hjemsøgt af dæmonen. I starten af filmen finder faren en kasse med gamle VHS-bånd. Disse bånd viser frygtindgydende hændelser omkring tidligere episoder som har hændt i dette hus. Nu er det bare et spørgsmål om at overleve denne grusomme jagt.

(Kan streames på Netflix)

10. Saw (2004 – 2017)

SAW er en af de mest drabelige og grusomme splatter gyserfilmserier hidtil. Denne filmserie har opnået en stor fanbase, og der er lavet hele otte film i filmserien. Alle folk der taget deres liv lidt for givet i disse film, får en grusom dom fra Jigsaw ham selv. Han opsøger og fanger disse personer. Og så står det ellers på vilde og voldsomme opgaver, med torturmaskiner du ikke tør drømme om. Det gælder liv eller død for personen at overleve… men det sker aldrig. Disse gyserfilm er helt klart nogen af de mest grafiske oplevelser, som man kan få inden for splatter verdenen.

(Kan streames på Viaplay)

Fandt du en gyserfilm til en aften med gutterne?

Hvis du skal have noget, der er lidt mere muntret, så kan du også se vores liste over de bedste danske komedie film her: 10 bedste danske komedie film

Kommenter

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Ugens babe er Olivia Blais!

Ugens babe er Olivia Blais!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming