5 tips til skægpleje

5 tips til skægpleje

Skæg er blevet mere populært gennem den seneste tid, og det er der en god grund til. Et flot og velplejet skæg kan se virkelig godt ud, og det er noget, som virkelig kan imponere – og så er damerne helt vilde med det. Men for at dette skal være tilfældet, så skal skægget være i god stand, og det bliver det kun, hvis du giver det den rette pleje. Læs derfor med her, hvor vi giver dig de 5 bedste råd til, hvordan du får det perfekte skæg.

1. Det skal være rent

Der er forskel på skæg. Pleje og vedligehold er ekstremt vigtigt, og det starter helt basalt ved, at man holder skægget rent – for ligesom med almindeligt hår, så skal skæg holdes rent for at det ser nydeligt ud. Et velplejet skæg gør nemlig en verden til forskel, for det vil i de fleste tilfælde være noget af det første, folk bemærker ved dig, og du kan hurtigt komme til at sende et lidt skævt indtryk, hvis dit skæg er fedtet, usoigneret eller bare lige gemmer på nogle krummer fra morgenmaden.

Skægpleje handler ikke udelukkende om at vaske det, men det er naturligvis en del af det. Ønsker du at vaske dit skæg korrekt, så bør du benytte dig af skæg-shampoo, som netop er designet til opgaven. Som mænd ved vi naturligvis godt, at man ofte kan falde tilbage på den klassiske 2-i-1 shampoo og bodywash, men det er bare ikke der, man finder de bedste resultater. Hvis du i stedet prøver dig frem med en rigtig skægshampoo 1-2 gange i ugen, så vil du opleve nogle lækre resultater, med et flottere og sundere skæg – den skal dog ikke bruges oftere, da det kan give irriteret hud, ligesom med normal shampoo.

Du kan med fordel også bruge en skægbørste for at få lidt mere styr på skægget. Det er noget, som de færreste desværre gør, selvom det faktisk både er godt for skægget udseende, men også sundheden i selve skægget og huden under det.

2. Lad skægget gro ud først

Hvis du ønsker et stort og flot skæg, så opdager du undervejs, at det tager noget tid at gro ud, og der er faktisk ikke så meget her, du lige kan ændre på. Hvis du er meget ivrig, så ender du måske med at stå og prøve at style dit groende skæg, mens det stadig er alt for kort til det; og det er ganske forståeligt, at man gerne vil i gang med det samme, men du er desværre nødt til at vente lidt, før det rent faktisk giver mening.

Ønsker man at gøre noget ud af sit skæg, så handler det faktisk om, at man først skal lade det gro ud – og gerne i et par måneder. Du kan naturligvis trimme det lidt undervejs, for at du ikke ligner en mand, som har været på flugt i flere måneder, men du bør ikke trimme for meget af. Når du har ladet det gro ud til en fornuftig længde, så kan du med fordel begynde at trimme det og rette på det, så du opnår det look, du ønsker. Det handler nemlig om, at der skal være noget at arbejde med, for at du kan opnå de rigtige resultater.

Hvad gør man, hvis det ikke gror ordentligt?

Der er nogle mænd, som oplever, at de ikke kan gro det skæg, de ønsker. Det er ikke unormalt, at folk har skæg, som måske ikke dækker ordentligt på kinderne eller efterlader pletter eller huller, som desværre kan blive ret tydelige i et fuldskæg. Ligesom med almindeligt hår er det desværre noget, som vi ikke selv er herrer over, og i mange tilfælde vil det være nødt til at tilpasse sine skægdrømme ud fra dette. Der er ikke en decideret skæg behandling, som får det til at gro, medmindre man ønsker at prøve sig frem med skægtransplantationer, som i nogle tilfælde er en succesfuld tilgang til problemet. Det er desværre ikke noget, der er en garanti for, og det kan i nogle tilfælde også medføre andre bivirkninger; ønsker du derfor at prøve dig frem med dette, så anbefaler vi, at du lige læser op på det først, for at være sikker.

Skulle det i værste tilfælde være umuligt at gro det rette skæg, og ønsker du at opgive hele projektet? Så handler det om at få den rette barbermaskine, så du kan holde huden skægfri. Og når du skal finde den rette model til dette, så handler det om at tjekke vores barbermaskine bedst i test, hvor du helt klar finder noget for dig.

Billede af skægtrimning ved en barber

3. Hold det trimmet

Vi har lige nævnt, at du skal lade det gro, så det her virker måske lidt modsigende. Her snakker vi dog ikke under trimning undervejs, som du naturligvis skal gøre sparsomt, men i stedet når det først er groet ud. For vi må desværre meddele, at hvis dit skæg skal se perfekt ud, så skal det faktisk holdes ved lige, og det inkluderer jo blandt andet, at du skal huske at trimme det. Skægpleje handler blandt andet om at holde kanterne ved lige, men også at holde en nogenlunde jævn længde. Du kan nemlig godt være ude for, at hårene gror lidt forskellige, og du vil jo gerne undgå, at det gror skævt. Du bør derfor lige med et par dages mellemrum lige tjekke, om det skal rettes til. Du kan også gøre det dagligt, hvis du er virkelig dedikeret.

Der er nogle mænd, som tænker, at et velplejet og flot skæg er noget, som man kun kan få ordnet ved en barber, men det er ikke helt korrekt. Vi vil ikke nægte, at de har styr på deres kunst, og at de kan nogle tricks, som vi almindelige personer ikke kan, men du kan sagtens selv håndtere skægget, hvis du ønsker. Du kan sagtens selv trimme det til de rette længder, rette kanterne til, så det er ser lækkert ud, og generelt holde skægget nydeligt. I starten vil du måske ikke opleve helt de resultater, som du ønsker – men sådan er det jo ofte med de fleste ting, og inden længe vil du have helt styr på, hvordan du får dit skæg til at se helt perfekt ud, og her vil du begynde at føle dig en smule professionel.

Mange moderne skægtrimmere har et hav af funktioner, som kan hjælpe med at få styr på skægget, hvilket gør hele processen noget nemmere. Der følger udstyr med til alverdens længder, retning af kanter og alle de andre ting, du får brug for undervejs. Det er derfor en god ide at sikre, at du har udstyret i orden, når du skal i gang med at holde skægget ved lige – og mangler du udstyret til denne vigtige opgave, så tag lige et kig forbi vores skægtrimmer test, så vi hurtigt kan få løst det problem.

4. Brug plejende produkter

Så snart man begynder at have et skæg, så er det faktisk en god ide, at man begynder at bruge skægolier. Det lyder måske lige i overkanten, og mange forbinder olier med homøopati og lignende, men i det her tilfælde er der faktisk bare tale om en olie, med nogle næringsstoffer, som skægget har brug for, for at blive ekstra sundt. Den hydrerer ikke bare skægget, men også huden under, og det er en fantastisk måde at undgå alle mulige former for hudirritation, rødme og i nogle tilfælde også problemer med skæl. En god skægolie får hele skægområdet til at føles bedre for dig, og dit skæg kommer til at se meget sundere ud.

Skægolien er desuden utroligt nem at bruge, da du reelt set bare skal tage et par dråber, som du sørger for at massere godt ned i huden. Og det er denne del, som er vigtig; ved at massere det ned i huden sikrer du nemlig, at det kommer til at hjælpe mod udtørring eller irritation af selve huden, men det sørger også for, at olien kommer til skæggets rødder, så du sikrer, at hele skægget bliver plejet godt og grundigt.

Skæg balm

Hvis du ønsker den helt optimale skægpleje, så er det også en god ide at bruge en god skæg balm, eller skægbalsam, som netop hjælper med at pleje og blødgøre dit skæg. Det fungerer mere eller mindre på samme måde som en hårbalsam, som den konen har stående i badet, men er bare tiltænkt skæg i stedet. Skæg balm kan hjælpe dig med at bekæmpe mange problemer i, og under, skægget, som f.eks. kløe, irritation og tør hud. Det kan derfor være en fordel for mange, som døjer med disse problemer, når de begynder at gro et skæg.

Den opmærksomme læser har nok bemærket, at de to ovenstående produkter i grove træk løser de samme problemer. Det kan derfor i realiteten godt blive et spørgsmål om, hvorvidt man skal bruge skæg olie eller balm – og her handler det i høj grad om, hvordan man ønsker at bruge det. Du kan i mange tilfælde vælge at bruge begge typer, hvis du døjer med problemerne i en stor grad, men ellers handler det mest om at finde ud af, hvilken type, der fungerer bedst for dig – vi vil derfor anbefale, at du prøver begge dele, fordi det i mange tilfælde kan ende med at være et spørgsmål om personlige præferencer.

5. Snak med en barber

Vi skrev ovenfor, at du sagtens kan håndtere situationen selv, og at du ikke har brug for at rende til en barber. Det mener vi stadig – men det betyder ikke, at du ikke kan få noget ud af en ekspertvurdering. Du kan med stor fordel kontakte din lokale barber, hvis du ønsker den helt rette rådgivning til, hvordan du skal gribe sagen an. Du kan sagtens finde mange gode guides til specifik skægpleje online, men der er stor forskel på skægvækst fra person til person, og en dygtig barber kan give dig nogle helt fantastiske råd til, hvordan du griber situationen an, og hvad der vil virke bedst for lige netop det skæg, du er ved at gro.

Du kan med fordel også få barberen til at fikse skægget for dig de første par gange, så du kan se, hvordan tingene bør gøres, og hvordan resultatet kommer til at se ud; dette kan nemlig give dig en bedre ide om, hvordan du skal arbejde dig mod dit mål, men også hvordan det endelige resultat vil se ud, når du først får helt styr på processen selv.

Ønsker du ikke at stå med alt arbejdet selv, så kan du naturligvis også benytte dig af en barber på en jævnlig basis, og det er der ingen skam i. Her får du nemlig bare det helt perfekte resultat hver eneste gang, og du slipper for selv at skulle bøvle med at ordne tingene. Det er den perfekte måde for dem, som ikke ønsker at skulle bruge tid på at lære alle teknikkerne, men også for dem, som ikke nødvendigvis er villige til at skulle gå gennem hele læringsprocessen, hvor ens skæg måske ikke er helt så lækkert, som det ellers kunne være, hvis man benyttede sig af en professionel til at klare opgaven.

Du bør derfor i alle tilfælde opsøge en barber, hvis du ønsker at gå op i dit skæg. Hvorvidt det er for rådgivning, eller om det er for at få en ekspert til at udføre opgaven, så er det helt klart det rigtige sted at søge hen, så du kan blive sikker på, at skægprojektet bliver helt perfekt.

FAQ

Hvad er skægolie godt for?

Skægolie er godt for både skægget og huden, og bekæmper problemer som irritation og rødme. Det hjælper med at hydrere begge dele, og så hjælper det med at give nogle af de stoffer, skægget har brug for.

Hvordan får man et flot fuldskæg?

Ønsker du et flot fuldskæg, så handler det om at give skægget den nødvendige pleje. Det handler om at bruge de rigtige produkter, som skægshampoo og -olie, men også at holde det ordentligt trimmet.

Hvordan plejer jeg mit skæg?

Skægpleje involverer, at du holder det rent, gerne med skægshampoo, og at du giver det god behandling med f.eks. skægolie. Det handler også om at holde længden ved lige, så det altid ser nydeligt ud.

Relaterede Indlæg

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming