Airfryer test – Så du kan finde den bedste airfryer til dig

Airfryer test – Så du kan finde den bedste airfryer til dig

En airfryer er et fantastisk køkkenredskab, som igennem den seneste tid er eksploderet i popularitet. Den har gjort madlavning nemmere end nogensinde før, samtidig med, at den er energivenlig. Men hvilken airfyer er den bedste til dit behov? Det kan du finde ud af i vores airfryer test, hvor vi har udvalgt 5 topmodeller på markedet, og lavet en nøje beskrivelse af dem, så du er godt klædt på.

I en airfryer kan du lave alverdens retter, hvilket betyder, at du kan overraske gutterne, kæresten eller familien med lækre retter, uden de er svære at lave. Lav f.eks. en hel flæskesteg, en lækker bøf, eller en god omgang sprøde pomfritter. Det hele er muligt.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Philips Avance Collection XXL HD9650:90
Philips Avance Collection XXL HD9650/90

Philips Avance Collection XXL HD9650/90

Philips Avance Collection XXL HD9650/90 er en airfryer til dig, som gerne vil kunne lave bade små og store mængder mad på én gang. Airfryeren har en stor kapacitet på hele 1,4 kilo, hvilket gør det muligt at lave mad til mange ad gangen. Dette betyder dog ikke, at du ikke også kan lave små retter til dig selv, hvis det kun er dig der skal spise med.

QuickControl giver let betjening

Mange nyere elektriske apparater kan være svære at betjene, når man modtager dem. De kræver en længere gennemgang af en brugsanvisning, og herefter lidt prøven af. Det behøver du ikke med denne airfryer fra Philips, den har nemlig indbygget QuickControl og en digital skærm, som gør den utrolig let at bruge.

Præinstallerede programmer til nem madlavning

På de dage, hvor det hele bare skal gå lidt hurtigt, og hvor man ikke gider bøvle hverken med madlavning eller indstilling af sin airfryer, så er det smart med præinstallerede programmer. De gør det nemt og elegant at starte airfryeren på et program, som passer til netop den ret, som du er ved at lave. Fyld blot airfryeren med dine ingredienser og vælg en passende indstilling efterfølgende – Så er maden klar kort tid efter!

Opskriftshæfte og app til gode idéer

Det kan være svært at finde ud af, hvad man vil have at spise hver dag. Det skal gerne være en varierende kost, hvilket også betyder, at man skal tænker over det hver dag. Til din Philips Avance Collection XXL får du et opskrifthæfte, så du med det samme kan lave lækre retter. Derudover så kan du downloade Philips Airfryer appen, som er fyldt med gode råd og opskrifter.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,4 kg
 • Indstillinger: 5
 • Vægt: 6.721 kg
 • Strømforbrug: 2225 Watt
Ninja AF300EU
Ninja AF300EU

Ninja AF300EU

Ninja AF300EU er lillebroren til Ninja AF400EU, da den som udgangspunkt er næsten samme airfryer, men den kommer blot med nogle små forskelligheder. Denne airfryer fra Ninja er nemlig lige en tand mindre end modellen over, hvilket gør, at du ikke kan tilberede helt så store portioner, som du kan i den anden.

6 madlavningsfunktioner gør madlavningen nem

Ninja AF300EU kommer med 6 indbyggede madlavningsfunktioner, som gør det nemt for dig at tilberede din mad, præcis som du gerne vil have den. Hvis du gerne vil have sprøde pomfritter i den ene bakke og en bagt kartoffel i den anden, så er dette muligt med funktionerne. Du kan vælge imellem Max Crisp, Roast, Bake, Reheat, Dehydrate og Air fry.

Synkroniser skufferne, så maden er færdig samtidig

Når kød og tilbehør skal tilberedes samtidig, så kan man hurtigt komme til at være færdig med den ene af de to, før den anden er tilnærmelsesvis færdig. Det er der dog en løsning på. Med Sync funktionen, som er indbygget i denne airfryer, så kan du synkronisere måltiderne, så de bliver tilberedt på en sådan måde, at de er færdige samtidig. Airfryeren styrer selv tiden og temperaturen, når du har indstillet programmet på den, og valgt hvilken type ret det er. Læn dig derfor tilbage og nyd et glas vin, alt imens den klarer det for dig.

Match-funktion giver mulighed for større mængder

Når vennerne eller familien skal inviteres forbi, så skal der typisk laves mere mad, end man skal i hverdagen. Det er der tænkt over fra Ninja af. I airfryeren får du nemlig en indbygget match funktion, som gør, at begge skuffer kan bruges til samme ret, og derved lave større mængder af det. Lav f.eks. pomfritter i begge, og hav det klar på samme tid.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 7,6 L
 • Indstillinger: 6
 • Vægt: 8.2 kg
 • Strømforbrug: 2400 Watt
Princess 182065
Princess 182065

Princess 182065

Princess 182065 ligner ikke mange af de andre airfryers på markedet. Det gør den ikke, da den er lavet med et design, som mere eller mindre minder om en traditionel ovn. Den har en smart låge foran, og har plads til 3 bageplader, så du kan lave 3 forskellige slags mad på samme tid.

10 indbyggede programmer gør madlavningen let

Det er ikke altid så ligetil at ramme plet, når man skal lave pomfritter, kylling eller grøntsager i ovnen. Derfor kan det være rart at blive hjulpet lidt på vej af teknologien, så man kan ramme plet hver gang. Brug et af de 10 indbyggede programmer på din Princess airfryer og få fantastiske resultater, hver gang du laver mad.

Stor kapacitet grundet design

Modsat andre airfryers, så er denne ikke lavet med skuffer, som man skal tage ind og ud. Det gør, at det er lettere at hæve kapaciteten på ovnrummet, hvilket gør det muligt at lave store mængder mad. Princess 182065 har en kapacitet på 10L, så du har muligheden for at lave mad til alle vennerne eller familien på én gang.

Nem rengøring med markerede dele

For at sikre, at du ikke ødelægger noget, ved at putte det i opvaskemaskinen, så er der markeret hvilke dele af airfryeren der tåler maskinvask. Klar derfor opvasken hurtigt, blot ved at skylle delene af, hvorefter du kan smide dem i opvaskemaskinen sammen med alt dit andet service. Skal selve ovnrummet rengøres, så er dette også nemt, da den har et lineært design, som gør det nemt at komme til.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 10 L
 • Indstillinger: 10
 • Vægt: 7.8 kg
 • Strømforbrug: 1500 Watt
Philips Airfryer XXL HD9867
Philips Airfryer XXL HD9867

Philips Airfryer XXL HD9867

Philips Airfryer XXL Premium HD9867 er toppen af poppen, når det kommer til airfryers. Denne airfryer kommer med et væld af smarte funktioner, som gør din hverdag lettere, og sikrer, at du får god mad hver dag. Derudover så har den en stor kapacitet på hele 1.4kg, som gør det muligt at tilberede store mængder mad.

Sensorteknologi gør madlavning lettere end nogensinde før

Det er ikke altid så ligetil at finde ud af, hvor lang tid man skal give maden, før den bliver tilberedt perfekt. Dette får du heldigvis hjælp til, hvis du køber denne airfryer fra Philips. Den er nemlig indbygget med sensorteknologi, som justerer tid og temperatur for dig – Det eneste du skal gøre, er at indstille hvilken type mad du vil tilberede.

Nem at rengøre og indbygget fedtfjerning

Hvis der er en ting, som kan gøre det irriterende at købe endnu en køkkenmaskine, så er det hvis den ikke er til at gøre ren. Denne airfryer kommed med en non-stick belagt kurv, og er lavet med udtagelige dele, som tåler maskinopvask. Du kan derfor hurtigt og nemt klare opvasken, blot ved at smide det hele i opvaskeren. Derudover så har den indbygget fedtfjerning, så du ikke skal bøvle med store mængder overskydende fedt, efter du har tilberedt en lækker omgang mad.

Kommer med opskriftshæfte

Vi kender det nok alle sammen, det kan være svært at finde ud af, hvilken mad man vil lave. Til din Philips Airfryer XXL Premium får du et medfølgende opskriftshæfte, så du kan få inspiration til, hvad der er muligt, og hvordan du bedst tilbereder det i maskinen. Det har aldrig været nemmere at få god mad, hver dag.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 1,4 kg
 • Indstillinger: 5
 • Vægt: 7.99 kg
 • Strømforbrug: 2200 Watt
Ninja AF400EU
Ninja AF400EU

Ninja AF400EU

Ninja AF400EU er en af de smartere airfryers du finder på markedet i dag. Den har nemlig 2 madlavningsskuffer, som gør det muligt at lave to forskellige retter på helt samme tid. Skal du lave store mængder, så kan du blot bruge begge skufferne og den indbyggede match funktion til samme ret, og derved få den dobbelt portion, uden det dobbelte arbejde!

Sync funktion giver dig færdige retter på samme tid

Der er ikke noget mere frustrerende, end når man er ved at lave mad, og den ene ting er tilberedt færdig før alt det andet. Det problem kommer du udover med en Ninja AF400EU. Det gør du, fordi den har en indbygget synkroniseringsfunktion, som gør det muligt at sikre, at maden bliver tilberedt færdigt til samme tidspunkt. Ud fra mængde, hvilken type råvare og program, så indstiller den selv tiden, så det passer i sidste ende.

6 smarte tilberedningsfunktioner

Mad kan tilberedes på mange forskellige måder, hvilket betyder, at det er nødvendigt med forskellige tilberedningsfunktioner. Med denne airfryer fra Ninja, så får du adgang til 6 forskellige tilberedningsfunktioner, så du kan tilberede din mad på præcis den måde du ønsker. De forskellige tilberedningsfunktioner er Air Fry, Roast, Max Crisp, Bake, Reheat og Dehydrate.

Nem rengøring gør hverdagen lettere

Det er forfærdeligt at skulle bruge lang tid på oprydning og rengøring, efter man har fået tilberedt en lækker omgang mad. Derfor er det værd at tage i mente, når man skal købe en airfryer. Ninja AF400EU er let at rengøre, da du hurtigt kan skille de forskellige dele ad, og derved komme til selv de mest stride områder. Hver skuffe har hver sin bageplade, som du kan tage ud og sætte i blød, hvis fedt eller andet har brændt sig fast.

Egenskaber:

 • Kapacitet: 2,0 kg
 • Indstillinger: 6
 • Vægt: 8.8 kg
 • Strømforbrug: 2470 Watt

Hvad er en airfryer?

En airfryer er en nymoderne køkkenmaskine, som har taget forbrugerne med storm. Den bruger luftteknologi til at tilberede mad, hvilket fungerer ved at en kraftig strøm af varm luft cirkulerer omkring maden, så den får en sprød skorpe uden brugen af olie eller andre smøremidler. Den er derfor et smart alternativ til en ovn lige såvel som en frituregryde, da den kan tilberede maden til perfektion hver gang, og derudover også på en sundere måde, da den ikke skal bruge olie for at klare opgaven.

Hvad er forskellen på airfryer og ovn?

Mange tror fejlagtigt, at en airfryer blot er en lille varmluftsovn, men sådan hænger det ikke helt sammen. En airfryer bruger cirkulerende luft, ligesom en ovn, men hastigheden på luften er betydeligt hurtigere, hvilket betyder tilberedningstiden oftest er kortere, og at man vil opleve sprødere stegeskorpe, samtidig med at saften indvendigt bibeholdes, hvis det er kød.

Udover ovenstående, så er der også forskel på energiforbruget, da en airfryer kun bruger strøm i den periode, hvor den aktivt tilbereder maden. En ovn skal forvarmes på en anden måde, og bruger generelt mere strøm under forbrug.

Sidst men ikke mindst, så kan du næsten helt automatisk lave mad med en airfryer. Det kan du, fordi de kommer med smarte funktioner som sensorer og forudindstillede programmer. Alt sammen noget, som betyder, at du blot skal vælge hvad du vil tilberede, hvorefter airfryeren klarer resten af opgaven.

Kan en airfryer erstatte en ovn?

Både og. For nogen vil en airfryer kunne erstatte en ovn, hvor det for andre ikke vil fungere. Det afhænger af hvilken type mad du spiser til dagligt, hvordan du tilbereder det, og hvor mange du skal lave mad til ad gangen. Med en traditionel ovn har du større kapacitet, hvilket betyder du kan tilberede mad til flere på én gang. Der findes dog nogle airfryers, som har ekstra stor kapacitet, og som uden problemer kan lave mad til en familie.

Hvad kan man bruge en airfryer til?

Med en airfryer kan du tilberede mange forskellige former for mad, endda mad som kommer direkte fra frost. Det mest populære at bruge en airfryer til er kylling, pommes frites eller grøntsager, men du kan tilberede meget andet end dette. En airfryer kan f.eks. bruges til at lave pandekager, bage brød, lave en hel flæskesteg og meget andet. Det er næsten kun fantasien der sætter grænser, så længe madens tilberedningsproces indeholder at blive varmet op.

Hvilken olie må jeg bruge i en airfryer?

Du kan bruge alle former for stege-, grill-, bage- eller fritureolie uden problemer. Du kan også bruge animals fedt, hvis du foretrækker dette fremfor olie. Det eneste du skal være opmærksom på er, at du ikke må bruge koldpresset olie. Dette skyldes, at denne type olie kan brænde ved høje temperaturer.

Actifry eller airfryer?

Der er mange som ikke kan finde rundt i begreberne actifry og airfryer. Hvilket vi godt forstår, da en actifry også er en airfryer. Airfryer er nemlig den fællesbetegnelse, som kan bruges på alle modeller der bruger varmluft og en smule olie. Actifry derimod er en teknologi der blev skabt af Tefal tilbage i 2007. Dette er også grunden til, at mange af Tefals airfryers bliver kaldt for Tefal Actifry.

Hvad er vigtigt at overveje ved køb af airfryer?

Hvis du skal ud at erhverve dig din første airfryer nogensinde, så er det rart at have styr på, hvad du bør overveje, inden du bestiller den første og bedste. Derfor har vi samlet nogle af de væsentligste faktorer herunder, så du kan blive klogere på netop dette.

Størrelse/kapacitet:

Størrelsen, som også bliver kaldt kapaciteten, er helt konkret hvor meget mad man kan producere ad gangen. De mindste airfryers har en kapacitet på ca. 800 gram, hvorimod de største har en kapacitet på omkring 2 kilo. Hvor stor den skal være afhænger af hvor mange der skal laves mad til, og hvor meget der skal til, for at mætte deres maver. En kapacitet på 800 gram svarer ca. til fire portioner pommes frites, og er derfor en fin størrelse til parret der bor sammen, eller til dig der bor alene. Bor man derimod mere end 2 personer, så anbefales det at købe en større. En kapacitet på 2 kilo svarer f.eks. til ca. 10 portioner pommes frites.

Power/energiforbrug:

Der kan være en væsentlig forskel på hvor mange watt en airfryer bruger. De små modeller med en lille kapacitet bruger typisk mellem 800 – 1200 watt, hvor de store med en stor kapacitet kan bruge op til 2500 watt. Der er flere grunde til, at energiforbruget bliver hævet jo større modellen bliver. Først og fremmest, så skyldes det at et større rum skal varmes op, når kapaciteten er højere. Derudover så kan de store modeller ofte også opnå højere temperaturer hvilket kræver mere power.

Funktioner:

Som med alle andre elektriske apparater, så kommer airfryers med et væld af forskellige funktioner. Det er derfor vigtigt at overveje hvilke funktioner den skal have indbygget, når du skal finde en.

Producenterne kalder de samme funktioner for forskellige ting, derfor kan det sommetider kræve, at man læser i dybden, for at finde ud af hvad hver funktion er.

Pris:

Ligesom med alt andet, så er prisen typisk en faktor, når man skal købe noget. Forskellen på pris er stor på airfryers, derfor er det vigtigt at overveje, hvor meget man vil give for en. De dyreste koster nogle tusinde, hvor en billig airfryer kun koster et par hundrede kroner. Prisen behøver dog ikke være en direkte indikator af hvor god en airfryer er, sørg derfor for at læse en airfryer bedst i test eller for at holde øje med vores airfryer tilbud, inden du trykker bestil.

Temperatur:

Temperaturen på en airfryer kan justeres, så den passer til den pågældende ret, som du er ved at lave. Det er dog forskelligt hvor meget man kan justere på temperaturen, hvilket gør det til en væsentlig faktor, når du skal vælge hvilken airfryer du vil have. Nogle kan sættes helt ned til 30 grader, hvor andre ikke kan komme under 80. Derudover så går de fleste til 200 grader, men der findes nogle modeller, som kan varme til højere temperaturer.

Airfryer eller frituregryde:

Om man skal vælge en airfryer eller en frituregryde afhænger af resultatet man vil have. I en airfryer kan man få lækkert og sprød mad, uden at bruge store mængder olie. Derfor vil man få sundere mad, ved at bruge en airfryer, fremfor en frituregryde. Ønsker man dog at få pommes frites eller en halv grill kylling, som smager som det gør på den lokale grill, så vil det være nødvendigt med en frituregryde.

FAQ:

Er en airfryer pengene værd?

En airfryer er pengene værd, hvis du vil gøre din dagligdag nemmere, og hvis du vil have et energibesparende alternativ til din ovn. En airfryer bruger som udgangspunkt ca. halvt så meget strøm som en ovn.

Hvad kan man bruge en airfryer til?

En airfryer kan bruges til at varme og tilberede mad. Du kan f.eks. lave lækker sprød kylling, pommes frites, grøntsager eller flæskesteg.

Er airfryer bedre end ovn?

En airfryer og en ovn er to forskellige køkkenmaskiner, derfor kan de ikke 100% sættes op mod hinanden. En airfryer er bedre end en ovn til nogle ting, hvor en ovn er bedre end en airfryer til andre.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming