Bedst i test soundbar – Den bedste soundbar i test

Bedst i test soundbar – Den bedste soundbar i test

En soundbar er en højtaler, som der oftest benyttes til en hjemmebiograf eller til et TV. Soundbaren placeres typisk under TV’et for at øge lydkvaliteten, og kan kobles til enten med et kabel eller via. bluetooth. Soundbaren forbedrer lydkvaliteten, og skaber derfor stemning når man ser film og serier. Soundbaren har en markant bedre lyd end selve TV’et og du vil derfor opleve, at du vil blive mere inkluderet i filmens forskellige scener – altså vil hvisken kunne høres, og voldsomme scener føles mere eksplosive. 

Det kan være svært at vurdere hvilken soundbar, som passer bedst til ens behov. Der er mange soundbars på markedet, som har forskellige features. Derfor sammenlignes de 7 bedste soundbar til TV i denne soundbar test, for at give et bedre vurderingsgrundlag. Denne soundbar bedst i test indeholder en overskuelig oversigt over nogle af de bedste soundbars på markedet samt en guide til, hvordan du udvælger lige den soundbar, som passer til dine behov. 

I denne soundbar test beskrives den bedste soundbar i test samt hvilke features og specifikationer der differentierer de forskellige soundbars på markedet. 

Denne soundbar test indeholder:

 • En overskuelig oversigt over nogle af de bedste soundbar på markedet.
 • Gode råd til, hvad du skal kigge efter, når du køber en soundbar til dit TV.
 • En guide til, hvordan du udvælger lige den soundbar, der passer til dit behov.

Info: Ingen af de udvalgte soundbar på nedenstående liste er testet af holdet bag Mandeportalen.dk. De er i stedet nøje udvalgt ud fra deres performance i test hos en række uvildige testfirmaer og hos forbrugerne. Dermed finder du nogle af markedets bedste soundbars på ét samlet sted.

Bose-Smart-Soundbar-900

Bose Smart Soundbar 900

 • Kompatibel med Dolby Atmos, HDMI eARC og Airplay 2
 • PhaseGuide-teknologi
 • Bluetooth soundbar

Denne soundbar er Boses hidtil bedste soundbar, og den første soundbar fra Bose, hvor den er kompatibel med Dolby Atmos. Denne soundbar fungerer trådløst med Boses basmoduler og baghøjtalere, så der derfor rig mulighed for at skabe en ægte hjemmebiograf-oplevelse. 

Dette er en bluetooth soundbar, og den kan derfor parres trådløst med dine højtalere, smartphone mm. Derudover har soundbaren indbygget Google Assistant og Amazon Alexa.

Fremragende lyd og PhaseGuide-teknologi

Denne soundbar leverer stor, kraftig og meget klar lyd. I denne soundbar er der stort fokus på soundbarens ydelse, store lyd og en solid bas – du kan derfor forvente meget af lyden i denne soundbar. Derudover har højtaleren PhaseGuide-teknologi som placerer lydene til højre og venstre – derfor kan man høre flyet flyve over sig mens man ser film, eller høre spillemaskinen til venstre for dig – som den står i filmen. Dette sørger for utrolig god indlevelsesmuligheder når du ser film. 

Soundbar med mange features

Soundbaren har indbygget Bose Voice4Voice, og det betyder at du kan stemmestyre din soundbar, TV eller satellit boks. Det vil sige, at du kan se dine yndlingsserier med stemmekommando – smart. Derudover har soundbaren Multi Network Enjoyment – det vil sige, at soundbaren har indbygget wi-fi, så musik og film kan høres fra flere forskellige kilder. Det kan være både Spotify Connect eller Apple AirPlay 2. 

Udvalgte tekniske specifikationer:

 • Produktserie: Smart Soundbar
 • Digital lydindgang: Optisk
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 9
Xiaomi-Soundbar-3.1

Xiaomi Soundbar 3.1

 • AI Sound Mode
 • Trådløs 6.5” subwoofer
 • Dolby Audio™ og DTS® dual decoding technology

Denne soundbar skaber den perfekte hjemmebiograf-følelse, med dens kombination af Dolby Audio™ og DTS® dual decoding technology, som giver rigere lyd og effekter, som virkelig yder en inkluderende fornemmelse under film, serier og spil. Denne soundbar har 3 full range højttalere, tre diskanthøjttalere og derudover er der en selvstændig subwoofer med. Lydteknologien Dolby Audio™ og DTS® dual decoding technology gør det muligt at høre  lyde fra alle retninger – rundt om dig og oppefra. 

AI Sound Mode

Denne soundbar har AI Sound Mode, som gør installation af højttaleren nem. Denne feature gør, at kunstig intelligens automatisk tager sig af lydens indstillinger og justeringer for dig – og dette gælder uanset om du ser serie, spiller eller hører musik. AI Sound Mode anvender AI-algoritmer for at lyden konstant er tilpasset. Soundbarens AI Sound Mode har desuden den feature, at du kan sætte den på Night Mode – så sørger AI’en for, at du ikke vækker de andre når du ser film i de sene aftentimer. 

Medfølgende subwoofer 

Med til denne soundbar føler en trådløs 6.5″ subwoofer. For at opnå den bedste dybde og kant i lyden, skal subwooferen blot tilsluttes til det trådløse netværk. Subwooferen er udstyret med Phase Reversal Bass Boost Technology, som leverer den ypperste dybde og kant til din soundbar. Subwooferen kan indstilles til de forudindstillede lydtilstande eller til soundbarens indbyggede AI Sound Mode. 

Udvalgte tekniske specifikationer:

 • DTS Digital Surround, Dolby Audio, DTS Virtual:X
 • Digital lydindgang: Optisk og koaksial
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 6 + 1 subwoofer
Samsung-HW-Q910A

Samsung HW-Q910A

 • Dolby Atmos og DTS:X
 • Q-Symphony
 • SpaceFit Sound+

Denne soundbar er fyldt med ny teknologi og fede features. Med denne soundbar får du med garanti en omsluttende lyd af den højeste kvalitet da der er Dolby Atmos og DTS:X integreret i soundbaren. Dette gør også, at du får surround lyd, og kan høre lyde fra alle retninger – oppefra, nedefra, fra siden – ligesom du ville kunne, i virkeligheden. Soundbaren kan tilsluttes trådløst til dit TV uden ledninger. Den kan forbindes enten ved hjælp af wi-fi eller bluetooth. Soundbaren har HDMI ARC hvilket gør, at du får ukomprimeret kvalitetslyd også fra andre enheder, som tilsluttes TV’et. 

Soundbarens features

Soundbaren har Q-symphony, som vil sige at den synkroniseres med dit Samsung TV. Dette gør at den skaber bedre og omsluttende lyd, samt at den kombinerer lyden med TV’ets højttalere og sidehøjttalere. 

Soundbaren har også SpaceFit Sound+, som gør, at lyden tilpasses til dit hjems indretning. Dette skaber fantastisk lyd, og totaloplevelsen forbedres og optimeres med bas med Auto EQ. SpaceFit Sound+ analyserer rummets indretning med lydbølger, og derefter optimerer den TV- og soundbar indstillingerne. Auto EQ er den medfølgende subwoofer, som fremmer surroundsound og giver en kraftfuld bas til soundbaren. 

Andre funktioner og egenskaber

Denne soundbar er ekstra god, hvis du gamer, da den har Game Mode Pro. Dette gør, at du får en mere medrivende gaming oplevelse med den medfølgende subwoofer. Soundbaren slå automatisk over på Game Mode Pro, og sørger for surroundsound mens du spiller. 

Soundbaren har også Adaptive Mote, som gør at soundbaren analyserer lydsignal og derefter automatisk tilpasser lyden til filmens scene. Det gør, at du kan høre stemmer tydeligt, og specielt de lavmælte talescener i filmen. Denne feature bliver forstærket af, at soundbaren har Active Voice Amplifier, der isolerer of fremhæver dialogen i alle scener. 

Udvalgte specifikationer:

 • Lydformat: DTS:X, Dolby Atmos
 • Digital lydindgang: Optisk og koaksial
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 16
Sony-HT-A7000

Sony HT-A7000

 • Avanceret lydteknologi
 • Indbygget subwoofer
 • Dolby Atmos og DTS:X

Denne soundbar fra Sony har autentisk 7.1.2-kanals surroundlyd med indbyggede højttalere, indbygget subwoofer og nogle meget avancerede lydteknologier. Soundbaren har to opadgående højttalere, to beam diskanthøjttalere og fem fronthøjttalere, som giver en bedre og mere omfattende surroundsound. Derudover har soundbaren indbygget dobbelt subwoofer, som sikrer en dyb bas. Denne soundbar sikrer dig en kvalitets lydoplevelse fra dens surroundsound, og denne kan samtidig placere lyd i loftet, som gør, at du får multi dimensionel lyd, som er meget realistisk. 

Vertical Surround Engine og S-Force PRO

Denne soundbar fra Sony har Vertical Surround Engine og S-Force PRO, som skaber surroundlyd, der er meget realistisk og fra alle retninger, således det er nemt at indleve sig i film, serier og spil. Sammen med soundbarens Dolby Atmos og DTS:X, sørger denne soundbar for, at du kan opleve 3D-lyd, helt uden loftshøjttalere. 

Soundbar i høj kvalitet

Denne soundbar er udstyret med bluetooth, som gør, at du kan nemt kan tilslutte telefonen for at høre musik i høj kvalitet. Derudover er soundbaren kompatibel med Google Assistant, som kan assisteres med din stemme. Du kan bl.a. justere lydstyrken med din stemme. Soundbaren har også Digital Sound Enhancement Engine, som opskalerer komprimeret musik i realtid – altså giver den dig kvaliteten tilbage i din musik. 

Udvalgte specifikationer:

 • Lydformat: Dolby Digital, Dolby TrueHD, DTS-X, Dolby Atmos
 • Digital lydindgang: Optisk
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 7
Bang-Olufsen-Besound-Stage

Bang & Olufsen Besound Stage

 • Bang & Olufsen Signature Sound
 • Dolby Atmos
 • Nem betjening

Denne B&O soundbar er en EISA-vindende soundbar i kategorien Premium soundbar. Den forbedrer din TV-oplevelse gennem en imponerende surroundsound-fornemmelse med en flot og fyldig lydkvalitet. Soundbaren har HDMI-tilslutning, og tænder og slukker automatisk i takt med dit TV. Derudover kan lydstyrken på soundbaren justeres med TV’ets fjernbetjening. Derudover fungerer soundbaren med alle TV som understøttes af HDMI ARC. 

Elegant design og eminent lyd

Soundbaren fra B&O er 110 cm bred, men har et meget kompakt design, som er meget elegant. Rammen på soundbaren fås både i træ og aluminium, og skaber derfor et flot og elegant design på væggen eller TV-møblet. Soundbaren er designet mere som et kunstværk, end som et elektronisk og teknologisk produkt. 

Soundbaren har en 3.kanals lydsystem med en centerkanal, der har talegengivelse. Lydoplevelsen optimeres ved brug af Dolby Atmos, hvor lyden bevæger sig rundt om dig, og det skaber derved større indlevningsevne i film og serier. 

Funktioner

Denne soundbar er af allerhøjeste kvalitet, og optimerer TV-oplevelsen ved hjælp af surroundsound. Soundbaren har AirPlay 2, Bluetooth, ChromeCast built-in og Spotify Connect. Det er en kraftfuld soundbar, hvor du ikke behøver en separat subwoofer for kraftig lyd og bas. Soundbaren er nem at opsætte, da det kun kræver at soundbaren tilsluttes via. HDMI ARC stikket til TV’et. Soundbaren har 11 højttalere, som hver især drives af en forstærker. Soundbaren leverer derfor en trekanalsløsning, med DSP-baserede højttalere og en perfekt og dyb lyd. 

Udvalgte specifikationer:

 • Lydformat: Dolby Atmos, Dolby TrueHD
 • Digital lydindgang: HDMI
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 11
Harman-Kardon-Citation-Multibeam-700

Harman Kardon Citation Multibeam 700

 • LCD-farvedisplay
 • MultiBeam surround sound
 • Smart soundbar

Denne soundbar har en dynamisk og kraftfuld lyd, som sikrer dig indlevelse og god lyd under film, serier og spil! Soundbaren leverer fuld surround sound til dit TV, kun ved brug af denne soundbar. Denne soundbar har et eksklusivt og minimalistisk design, som pynter i alle hjem. Soundbarens sofistikerede uldstof er produceret af Kvadrat, smudafsvisende og samtidig brandhæmmende. 

Kvalitetslyd med surround sound

Med denne soundbar er der ikke behov for eksterne højttalere, for at skabe dynamisk og kraftfuld surround sound til dit TV. Med Harman Kardons MultiBeam surruóund-lyd, skaber soundbaren en bredere lyd, så alle lydens detaljer kan høres i filmen, serien, spillet mm. Soundbaren kan projektere lyden til alle hjørner i rummet, og den fremmer derfor indlevningsevnen under serier og film. Hvis denne soundbar parres op med resten af Harman Kardons Citation serie, kan soundbaren fungere som centerkanal, og der kan derfor skabes den ultimative hjemmebiograf med fyldig og detaljeret surround sound. 

Stemmestyring og features

Denne soundbar er udstyret med Google Assistant, hvilket gør, at du kan styre soundbaren med stemmestyring. Du kan derfor give soundbaren kommandoer via. din stemme, og dermed sikre nem betjening af soundbaren. Derudover kan den også styres via. din smartphone eller soundbarens full-color touchskærm. Soundbaren er nemt at sætte op, og dette kan blot klares ved hjælp af Google Home, som er en gratis app, der kan konfigurere denne soundbar. Hvis du har flere af Harman Kardons Citation højttalere, kan alle administreres via. Google Home. 

Udvalgte specifikationer:

 • Mediestreamingsteknologi: AirPlay
 • Digital lydindgang: Optisk
 • Fjernbetjening: Ja
 • Bluetooth soundbar: Ja
 • Antal højttalere: 7

Hvordan vælger man den bedste soundbar?

Vi har her samlet nogle gode råd til dig, som skal investere i en soundbar. Det kan være svært at finde den bedste soundbar til prisen, da der er mange forskellige soundbars på markedet. Vi har her samlet de vigtigste råd og ting, som du skal tage stilling til, ved køb af en soundbar.

Hvad ser du på dit TV?

Du skal tage stilling til, hvad du primært ser på dit TV. Er det film og serier, gaming, musik eller TV-avisen? Det er meget forskelligt hvad de forskellige soundbar hver især er gode til. Dette skyldes de forskellige systemer, som hver især har deres styrker og svagheder ift. gengivelse af tale, musik mm. Hvis du hører meget musik, eller ser mange film og serier, bør du vælge en soundbar som enten har en ekstern subwoofer der kan tilsluttes, eller som har en indbygget kraftig subwoofer. Dette sikrer dig, den bedste gengivelse af lyd fra musik, men også den bedste lyd til indlevelse fra film og serier. Hvis du sætter meget pris på naturtro gengivelse under film og serier, eller for den sags skyld under gaming, bør du også vælge en soundbar som har høj kvalitets surround sound. Jo bedre kvalitet af surround sound, des mere naturtro lyder denne. Til høj kvalitet af surround sound, bør du vælge en soundbar som kan placere lyde til højre og venstre – således, at du kan høre fly flyve over dig, eller bomben der sprænger til højre.

Trådløs soundbar eller soundbar med kabel?

Der findes soundbars som er trådløse og nogle med kabel. Der er egentlig ikke så stor forskel på en soundbar som er trådløs og en som er med kabel – det der spiller en rolle i, om det skal være med eller uden kabel er egentlig hvor brugervenligt du ønsker dit produkt. Vil du gerne have det er nemt at sætte op, bør du vælge et en trådløs soundbar. Har du lidt teknisk kunnen, og gerne vil spare lidt penge, kan du med fordel vælge en soundbar med kabel. 

Økonomisk eller dyr soundbar?

Når man køber en soundbar er det for at optimere TV’ets lyd og gøre det mere realistisk – derfor giver det ikke meget mening, at vælge de billigste soundbars. I de værste tilfælde vil disse ikke give dig en forbedring af TV’ets lyd, men blot give dig muligheden for at kunne skrue højere op for lyden. Derfor bør du sammenligne pris og specifikationer, for at finde den soundbar som passer bedst til dit behov, men som er indenfor dit budget – og som optimerer TV’ets lyd med eksempelvis surround sound. 

Hvilke tilslutningsmuligheder bør din soundbar have?

Der er mange forskellige tilslutningsmuligheder på de forskellige soundbars på markedet. Soundbars kommer med mange forskellige tilslutningsmuligheder, og du skal derfor vælge en soundbar, som har de tilslutningsmuligheder der passer til dit behov. Nedenfor gennemgår vi de vigtigste og mest almindelige tilslutningsmuligheder:

Bluetooth

Hvis din soundbar kan tilsluttes med bluetooth betyder det, at den trådløst kan forbindes til din telefon, tablet og meget mere. Dette gør det nemt og enkelt for dig, at afspille musik eller streame fra din mobile enheder.

HDMI ARC

Hvis din soundbar har HDMI ARC, kan du tilslutte din soundbar til dit TV’s andre enheder, som f.eks. din Playstation eller BluRay afspiller. Det vil sige, at du derved kan bruge lyden fra din soundbar mens du spiller på din Playstation. 

Du bør dog være opmærksom på om TV’ets øvrige enheder er kompatibel med HDMI ARC. 

Optisk Port

Den optiske port er den, som giver dig den bedste lydkvalitet på din soundbar. Denne benytter lysstråler til at sende lydsignaler fra TV’et til soundbaren og skaber derfor en stabil lyd med høj kvalitet. 

Wi-fi

Wi-fi giver dig mulighed for, at tilslutte din soundbar på dit hjemmenetværk. Det vil sige, at du kan streame TV og musik fra længere distancer, men dette kan også forringe lydkvaliteten. Hvis soundbaren har Ethernet, kan du med fordel benytte denne, da den giver et langt mere stabilt signal. 

Hvordan opsætter jeg den bedste lyd på min soundbar?

Hvis du ønsker at få den bedste lydkvalitet på din soundbar er det vigtigt, at opsætningen af lyden er korrekt og optimal. Der er mange faktorer som påvirker opsætningen som både er dit anlæg, højttaler og eksempelvis det rum, som den er placeret i.

De ting du skal være opmærksom på under opsætningen er, hvordan du positionerer din soundbar. Soundbaren skal stå eller hænge frit, og lyden forringes hvis den lukkes inde i et TV-møbel. Derudover skal din soundbar være monteret stabilt på væggen, eller stå på et stabilt underlag, da lyden ellers kan “runge” og dette er derfor et vigtigt step i opsætningen. 

Derudover bør din soundbar placeres så tæt på TV’et som muligt, da jo tættere de er, jo mere føles det som om at lyden og billedet er tilsluttede.

Hvis du vil læse mere om opsætning af din soundbar, samt hvordan du får den bedste lyd, kan du læse mere her.  

Kan soundbaren bruges som musikanlæg?

En soundbar er oprindeligt tænkt som en forbedring af TV’ets lyd under streaming af film og serier, men de er efterhånden også blevet udviklet til at kunne bruges til at streame musik på. Dog er der mange højttalere, som er udviklet til at spille musik, og derfor vil give dig en bedre lydkvalitet ved afspilning af musik – se bl.a. B&O Beolab 50 højttaleren.

Før at du kan høre musik på din soundbar, kræver det dog, at soundbaren har enten bluetooth eller Wi-fi / Ethernet som du kan streame fra. Det har de fleste nyere soundbars dog. De fleste ældre soundbars har AUX-kabel, og herfra kan der også streames musik, så længe din telefon har en AUX-indgang.

Hvis du gerne vil sikre dig den bedste lyd fra soundbaren under steaming af musik, bør du læse denne guide til opsætning af højttalere.

FAQ

Hvad er den bedste soundbar?

Det er meget individuelt, hvad der er den bedste soundbar. Den bedste soundbar i denne soundbar test er Sony HT-A7000, som er den bedste premium soundbar. Denne soundbar egner sig godt til film og serier, hvor du ønsker dig høj kvalitets surround sound, og hvor soundbaren sikrer dig høj indlevelse. 

Hvad bruger man en soundbar til?

En soundbar er udviklet til at optimere og forbedre dit Tv’s lydkvalitet. Det vil sige, at du med din soundbar kan skabe bedre lyd og surround sound under streaming af film og serier. 

Hvordan vælger man soundbar?

Der er flere ting, som man skal tage stilling til, når man vælger soundbar. De vigtigste ting er dog at overveje: Hvad ser du på dit TV? Skal din soundbar være trådløs eller med kabel? Skal du vælge en økonomisk eller dyrere soundbar? Herfra kan du nemmere undersøge, hvilke soundbars der passer til dit behov, og hvad den skal kunne. 

Kommenter

Relaterede Indlæg

Projektor bedst i test – Vælg den bedste projektor til hjemmebiograf

Projektor bedst i test – Vælg den bedste projektor til hjemmebiograf

Gaming headset test – Find det bedste gaming headset

Gaming headset test – Find det bedste gaming headset

Vaskemaskine bedst i test – Find en god vaskemaskine

Vaskemaskine bedst i test – Find en god vaskemaskine

Drone test – Her får du et overblik over de bedste droner

Drone test – Her får du et overblik over de bedste droner

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Gaming

Seneste produkttests