Computerskærm test – En test af computerskærme for dig

Computerskærm test – En test af computerskærme for dig

For at få den absolut bedste oplevelse ved computeren, skal man have det rigtige udstyr. Der er et kæmpe udvalg af udstyr, men noget af det mest centrale er naturligvis din skærm: Et klart og skarpt billede giver en bedre oplevelse. Særligt til grafisk arbejde og gaming vil der naturligvis være brug for lidt mere effekt i hastighed og farver, men der skal naturligvis også være styr på udstyret til arbejde og skole – eller hvis man ønsker at streame en film eller serie.

Men der er et hav af skærme på markedet, og det kan være svært at gennemskue, hvad den enkelte skærm gør for dig, som du absolut er nødt til at have. Vi har her i vores computerskærm test samlet nogle af de bedste modeller på markedet, med henblik på de forskellige behov, du kunne have, så vi kan sikre, at du får den perfekte computerskærm til lige netop dig, ligegyldigt om du er en almindelig bruger eller en dedikeret gamer. Vi har ligeledes inkluderet en bred vifte af prisklasser, så der både er noget for dem, som søger den ultimative oplevelse, men også til dem, som måske søger billige computerskærme til arbejde eller studieliv.

Det er selvfølgelig bedst at være helt forberedt. Vi anbefaler derfor, at du tager et kig forbi både vores test af gaming mus og vores test af mikrofoner, så du har alt udstyret i orden.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Samsung Odyssey OLED G8 S34BG85
Samsung Odyssey OLED G8 S34BG85

Samsung Odyssey OLED G8 S34BG85

Søger du det absolutte indenfor gamingskærme, så behøver du ikke søge længere. Samsungs Odyssey G8 er noget af det vildeste, du kan finde, og du er sikret den ultimative oplevelse. Der er tale om en 34” ultrawide curved computerskærm – du vil virkeligt kunne leve dig ind i dine spil med denne skærm, og du vil med det udvidede display kunne se mere, end du normal ville kunne se på en skærm.

Ultraklart OLED-billede

Det er tydeligt at se, at der ikke er sparet på noget i forhold til billedkvaliteten ved denne skærm. Du vil altid få et knivskarpt billede, hvor farverne bare er helt perfekte og tydelige at skille fra hinanden, og oplevelsen er alt, du nogensinde kunne ønske fra en gaming skærm.

Indbygget wi-fi til streaming

Samsung har valgt at indbygge wi-fi direkte i skærmen, så du faktisk kan bruge den helt uden at have den tilsluttet en computer eller anden enhed. Du kan gennem skærmen få direkte adgang til Samsungs streaming, så du kan se film og serier uden at skulle have computeren kørende.

USB-C

Som den eneste model i vores computerskærm bedst i test inkluderer den store skærm fra Samsung en USB-C indgang. Dette betyder, at du vil kunne tilslutte den til enhver computer, selv nogle af de moderne bærbare computere, som nu til dags ikke altid har en HDMI- eller DisplayPort-indgang.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 34″
 • Responstid: 0,1ms
 • Frekvens: 175 Hz
 • Opløsning: 3440×1440
 • Format: 21:9
 • Input: Mini DisplayPort, Micro HDMI, USB-C
 • Kurvet skærm
LG UltraGear 27GP850
LG UltraGear 27GP850

LG UltraGear 27GP850

Denne skærm fra LG byder på en perfekt oplevelse, ligegyldigt om du er til gaming, grafisk arbejde, eller blot til almindeligt dagligdagsbrug: Den kan klare det hele. Skærmen har et væld af tilhørende software, som er med til at forbedre din oplevelse helt automatisk – men du har også muligheden for selv at tilpasse indstillingerne, hvis du skulle ønske at fordybe dig i det.

Forskellige indstillinger til forskellige spil

Skærmen kommer med specielle indstillinger, som kan tilpasses netop de spil og programmer du bruger. Spiller du f.eks. spil med meget mørke scenarier, kan du nemt og hurtigt indstille den til, at du får den helt rigtige oplevelse – og skal du efterfølgende arbejde i dokumenter, kan du nemt og hurtigt skifte tilbage.

Ekstremt bred farveskala

Vi kan ikke lige nævne dem alle, men denne LG-skærm kan faktisk vise over en milliard farver. Du læste rigtigt: Over 1.000.000.000 farver. Dette er naturligvis lækkert ved spil og film, hvor du vil opleve ekstra nuancer – men det er også i særdeleshed en fordel ved grafisk arbejde, hvor det hjælper dig med at ramme den helt rigtige farve.

Høj frekvens, som kan gøres endnu højere

Skærmen kører som standard med en opdateringsfrekvens på op til 165 Hz, hvilket giver et flydende billede i nærmest alle situationer. Men er det ikke nok? Så har du faktisk muligheden for at overclocke den, så den kan komme helt op på 180 Hz, hvilket måske lige netop giver dig det ekstra, du har brug for.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 27″
 • Responstid: 1ms
 • Frekvens: 144 Hz (HDMI), 165 (DP)
 • Opløsning: 2560×1440
 • Format: 16:9
 • Forbindelser: HDMI, DisplayPort
Samsung Odyssey G7 C27G75T
Samsung Odyssey G7 C27G75T

Samsung Odyssey G7 C27G75T

Denne gaming computerskærm på 27 tommer fra Samsung er et bevis på, at man ikke behøver at skulle op i de ekstreme størrelser, hvis man ønsker en god curved computerskærm. Den særlige bue i skærmen hjælper dig med at leve dig bedre ind i det du ser, da noget af billedet bevæger sig ud i de yderste synsvinkler.

240 Hz opdateringsfrekvens

Samsung Odyssey G7 C27G75T er en voldsom skærm med en opdateringsfrekvens på hele 240 Hz. Det vil sige, at skærmen teknisk set kan vise 240 billeder i sekunder, hvilket betyder, at du aldrig kommer til at misse modstanderens bevægelse i et spil.

Kontrastforhold på 2500:1

Denne skærm har et vanvittigt kontrastforhold på 2500:1. Vi vil ikke kede dig med de tekniske detaljer her, men det betyder, at skærmen er fantastisk til at vise forskelle mellem de forskellige farvekontraster. Aldrig mere vil du blive overrasket af en fjende, som prøver at gemme sig i terrænet.

Core Lighting-design

Lad os være ærlige her. Det er først et rigtigt gamer-produkt, hvis det kan noget med farver. Og det kan skærmen her. Mange moderne skærme har backlighting, som lyser op bag skærmen, for at skåne øjnene. Men med denne Samsung model har du yderligere muligheden for at justere farverne til lige præcis dit ønske.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 27″
 • Responstid: 1ms
 • Frekvens: 240 Hz
 • Opløsning: 2560 x 1440
 • Format: 16:9
 • Forbindelser: HDMI, DisplayPort
LG 29WP500
LG 29WP500

LG 29WP500

Denne alsidige skærm fra LG byder på mange forskellige funktioner, som forbedrer din oplevelse både i forhold til gaming og arbejde. Den er designet til at fungere med grafikprogrammer til optimering i forbindelse med gaming, herunder AMD FreeSync, men byder også på nogle spændende tiltag til dagligt brug.

Black Stabilizer

Skærmen benytter LGs Black Stabilizer teknologi, som blandt andet skruer ned for baggrundsbelysningen, hvis du spiller spil med meget mørke – dette er med til at give dig en bedre oplevelse, da det hele netop vil fremstå mørkere på den måde.

Ultra wide

Med en ultra wide skærm får du en større overflade, hvilket giver dig mere udsyn i spil, men det er også en kæmpe fordel i forbindelse med arbejde. Du får muligheden for nemt at have flere vinduer åbne, så det er let at referere til dokumenter midt i et møde, eller at tage noter til noget, du er i gang med.

Reader mode og flicker safe.

LGs skærm har flere forskellige tiltag til at skåne øjnene. Blandt andet har de en såkaldt reader mode, som mindsker mængden af blåt lys fra skærmen. Ligeledes har de et program, som reducerer ”flicker” – ultrahurtige blink i lyset fra skærmen, som vi ikke opfatter, men som alligevel påvirker øjnene.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 29″
 • Responstid: 5ms
 • Frekvens: 75 Hz
 • Opløsning: 2560×1080
 • Format: 21:9
 • Forbindelser: HDMI
ASUS TUF Gaming VG27AQ
ASUS TUF Gaming VG27AQ

ASUS TUF Gaming VG27AQ

ASUS TUF Gaming VG27AQ byder på en del forskellige programmer, som ASUS selv har udviklet, og den er derfor en solid inklusion i vores computerskærm bedst i test. Disse programmer er særligt udviklet til at forbedre brugerens oplevelser i forbindelse med gaming, men skærmen er stadig et solidt valg til andre opgaver.

ASUS Extreme Low Motion Blur Sync

Dette system er designet til at give en minimal responstid, og på samme tid mindske mængden af fejl i visningen på skærmen, når der sker hurtige bevægelser. Dette er med til at sikre, at billedet på skærmen altid er hurtigt, flydende og knivskarpt, selv i de mest ekstreme situationer.

ASUS Shadow Boost

ASUS har designet dette system med henblik på at optimere skygger i programmer. Det betyder, at skyggerne i spil og grafik altid vil stå skarpere og mere virkeligt, hvilket blandt andet gøres ved en dybere gengivelse af den sorte farve, end hvad man ellers normalt ville kunne gøre på en computerskærm.

GamePlus hotkeys

Til skærmen medfølger software, som giver dig muligheden for at skifte mellem forskellige skærmindstillinger og opsætninger, blot ved hjælp af et tryk på en knap. Du kan derfor altid justere dine indstillinger midt i kampens hede, uden at du er nødt til at pause eller afbryde programmet.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 27″
 • Responstid: 1ms
 • Frekvens: 165 Hz
 • Opløsning: 2560×1440
 • Format: 16:9
 • Forbindelser: HDMI og DP
AOC 25G3ZM:BK
AOC 25G3ZM:BK

AOC 25G3ZM/BK

Vi har inkluderet denne model fra AOC i vores test af computerskærme, da den faktisk er en billig computerskærm, som alligevel har meget at byde på, både i forhold til almindeligt dagligdagsbrug, men også til f.eks. gaming og andet, som kan kræve lidt stærkere hardware.

Godt valg til prisen

Skærmen fra AOC har en solid ydelse, og den fås alligevel til en ganske fornuftig pris, hvor selv studerende kan være med. Hvis økonomien er en afgørende faktor, kan det også nævnes, at det faktisk også er den skærm i vores computerskærm bedst i test, som har den bedste energimærkning.

AMD FreeSync Premium

Denne model er designet til at kunne fungere med AMD FreeSync Premium, som er den helt store udgave af AMDs optimeringsprogram. I praksis vil det betyde, at du kan opsætte systemet til at køre på en måde, hvor det bedst muligt drager nytte af alt, skærmen her har at byde på.

240 Hz opdateringsfrekvens

Det kan godt være prisen er lavere end andre modeller – men det er opdateringsfrekvensen ikke. Denne model fra AOC kører med hele 240 Hz, hvilket er ekstremt højt, og det vil give dig et perfekt flydende billede i ethvert spil.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 25″
 • Responstid: 1ms
 • Frekvens: 240
 • Opløsning: 1920×1080
 • Format: 16:9
 • Forbindelser:  HDMI + DP

Hvad er en gaming skærm?

En computerskærm til gaming er reelt set bare en computerskærm, som er designet til at spille på. Dette betyder, at der ofte er fokuseret på de elementer, som er relevante for gamers, såsom en høj opdateringsfrekvens, systemer til at reducere problemer i billedet ved høj hastighed og generelt bedre og skarpere gengivelse af farver. Disse elementer bruges med henblik på at give spilleren en bedre oplevelse og i nogle spil vil det være en klar fordel.

Disse mere ekstreme features vil ikke nødvendigvis være så interessante for den almindelige computerbruger, men mange af dem vil alligevel være nyttige, hvis man eksempelvis arbejder med grafisk arbejde, hvor det er vigtigt at have det bedst mulige billede, eller hvis man blot ønsker at streame film og TV på sin computerskærm.

Hvor stor skal en computerskærm være?

Det afhænger af mange forskellige faktorer, herunder hvad du bruger skærmen til, og hvor tæt du sidder på den. Yderligere er det også ofte et spørgsmål om præferencer. Sidder du meget tæt på din computerskærm, kan det eksempelvis være rart med en mindre skærm, så du ikke skal dreje hovedet for at se det hele – men i langt de fleste tilfælde vil en større skærm give dig bedre mulighed for at se ting, og for at gøre dit arbejde mere overskueligt, eller give dig en bedre og mere episk spiloplevelse.

Vi har i vores computerskærm test inkluderet et par skærme, som er ultra wide. Dette betyder blot, at skærmen er bredere end normalt, hvilket giver dig muligheden for at have flere programmer og vinduer i gang side om side. Dette kan hjælpe dig med at gøre tingene mere overskuelige, hvis du prøver at holde mange bolde i luften, og er et godt alternativ til de situationer, hvor man normalt måske ville have flere computerskærme koblet til computeren. I forhold til gaming kan det også være en stor fordel, da mange spil er designet til at udvide skærmbilledet, i modsætning til blot at strække billedet, så du får et større udsyn.

Hvad skal jeg kigge efter, når jeg køber en ny computerskærm?

Det afhænger meget af dine behov. Hvis du ønsker en skærm til arbejdsbrug (f.eks. til dokumenter, videomøder, mv.), vil du måske have bedst af at kigge efter en model, som ikke har for mange gaming-relaterede systemer. Du vil med fordel kunne kigge efter moderne skærme, som inkluderer systemer til at reducere mængden af blåt lys, da dette vil kunne skåne dine øjne og vil for nogle mennesker modvirke hovedpine. Ligeledes bør du overveje, om du skal prøve en ultra wide skærm, som kan give dig nogle fordele i forhold til at arbejde med flere åbne vinduer, hvor det er meget mere overskueligt, når du kan have de forskellige programmer i gang side om side. Vær dog opmærksom på, at de ekstra features ikke vil have en negativ effekt på skærmen i forhold til andet brug.

I forhold til gaming bør du kigge efter en skærm, som passer til dine spilpræferencer. Spiller du meget FPS, vil du f.eks. gerne have en skærm med høj opdateringsfrekvens, så du hurtigere kan reagere på modspillere. Ligeledes skal du kigge efter høj farvekontrast, særligt ved mørke farver, da dette hjælper dig med at se ting i mange situationer. Du bør også her overveje, om du ønsker en ultra wide skærm, da dette hjælper dig med at leve dig ind i situationen, da billedet udvides til en bredere synsvinkel.

Hvad betyder de forskellige betegnelser?

De mest normale termer, som også er brugt her i vores computerskærm test, er betegnelser som opdateringsfrekvens, opløsning og responstid. Vi vil her kort og kontant forklare disse:

Opdateringsfrekvens betyder hvor hurtigt billedet kan skifte, og vil i langt de fleste tilfælde betyde hvor mange enkelte billeder, skærmen kan vise hvert sekund (ofte kaldet frames per second). Det virker urealistisk at tro, at man behøver 120, 144, eller endda 240 billeder i sekundet, men det giver et mere flydende billede i bevægelse.

Opløsningen er en betegnelse for, hvor mange pixels, der vil vises på skærmen. Jo flere pixels, jo skarpere billede får man.

Responstiden definerer, hvor lang tid der går fra at billedet sendes fra computeren til skærmen. Dette skal naturligvis være så lavt som muligt, for at man undgår unødvendige forsinkelser.

Hvilken computerskærm skal jeg købe?

Det afhænger meget af, hvad du skal bruge skærmen til. Til almindeligt arbejdsbrug eller dagligdagsbrug, vil du sagtens kunne købe en skærm, som ikke nødvendigvis har de kraftigste specifikationer. Du vil måske med fordel kunne gå efter skærme med systemer, som giver en bedre læseoplevelse, ved eksempelvis at sænke mængden af blåt lys og lignende. Det vil være en fordel stadig at kigge efter en skærm i en størrelse, du føler er behagelig at sidde ved – men du bør også overveje, om den skal være ultra wide, da dette giver en mere overskuelig oplevelse, da du får muligheden for at have flere ting åbne på skærmen ad gangen.

Til gaming vil du være på udkig efter en skærm, som giver en bedre ydeevne. I vores computerskærm bedst i test fremhæver vi mange af de kvaliteter, som du vil kunne søge i en gaming skærm, og vi giver nogle gode bud på, hvilken skærm vil leve op til dine behov.

Hvordan renser man en computerskærm?

Den bedste måde at rengøre en computerskærm ville være ved brug af en skånsom mikrofiberklud. Denne bruges til at tørre skærmen af, da den fanger støv og snavs uden at du skal lægge pres på skærmen. Du kan også købe særlige produkter til rensning af skærmen, som ikke beskadiger denne.

FAQ:

Hvilken PC skærm skal jeg vælge?

Det afhænger meget af behov og brug. Til arbejdsbrug har man ikke nødvendigvis brug for det kraftigste, hvorimod en gamer bedre kan drage fordel af de stærkere modeller. Vores bedst i test klæder dig på til at foretage den rette beslutning.

Hvad koster en computer skærm?

Computerskærme fås i et bredt prisspænd. Normalt starter en fornuftig computerskærm omkring 1.500 kroner, men de nyeste high-end gaming-modeller ligger ofte op mod, eller over, 10.000 kroner.

Hvorfor virker min computerskærm ikke?

Tjek at skærmen er sat til strøm, og at kablet mellem skærmen og computeren er indsat korrekt. Virker det stadig ikke, prøv da med et andet kabel, da det ofte kan være en fejl i kablet.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming