Container hus – en fed bolig med mange muligheder!

Container hus – en fed bolig med mange muligheder!

Skal du prøve at bo i et container hus?

Med et containerhus er der et utal af muligheder i forhold til sammensætningen af din bolig. Det er en anderledes oplevelse, der særligt kan vække ens primitive side. Når man skal have lavet et container hus, så kan det laves lige efter dine behov, det er som at bygge med legoklodser. 

Med et container hus så får du et rustik, råt og upoleret udtryk i kombination med det moderne urbane byliv. Der er efterhånden kommet stor interesse for disse interessante byggerier. Det er et sted, hvor ny og gammelt mødes og klæder hinanden vældig godt. 

Man får selv muligheden for at være en del af processen, når man skal have bygget sit nye container hus. Man kan få så mange etager, som man ønsker sig!

Det er baseret på tankegangen om ’lean manufacturing’ – det vil sige, at alt byggeriet er bæredygtigt og genanvendeligt. Der er altså ingen materiale spildt ved et container hus.

Husene bliver sammensat med moderne elementer af glas og træ. Det sørger for, at du kan få et unikt hjem eller en drømmebolig for billigere priser, end hvad man normalt vil betale for en moderne bebyggelse. Bebyggelsen bliver udført med, hvad man kalder for ’shipping containere. Det vil sige, at det er de containere, man normalt bruger til sendning af møbler, motor dele og stort set alle former for gods. Du har sikkert set disse containere i en havn eller på et Maersk containerskib.

Opførelsen af containerhuse fortsætter i stor grad. Der er allerede bygget unikke hoteller og populære caféer med disse containere. Det kan endda også bruges til at bygge restauranter, studieboliger og kontorer. Det er bare vigtigt, at man har sin fantasi med sig, for at give bygningen et unikt og originalt udseende.

Fordele og ulemper ved bebyggelse af et container hus

Forskellige konstruktioner fra containere er i dag blevet meget populært, og kan bruges som et midlertidigt husly, men også som et permanent ophold.

De fordele der er ved et containerhus, kan være:

  • Containeren vejer kun få tons
  • Opførelsen af et container hus er en meget hurtig proces.
  • Huset kan transporteres, demonteres og monteres igen et nyt sted.
  • Designet kan let bruges under mange forhold
  • Et container hus kan bygges, som man ønsker det, og giver et unikt design samt konstruktion. 
  • Containerne kan let kombineres med mange andre byggematerialer, det er også let at montere flere etager og have for eksempel en tagterrasse
  • Konstruktionen er udført i stærkt materiale, det vil sige at man kan forlade sit container hus uden at bekymre sig om indbrud eller andre ubudne gæster

Ulemperne ved et containerhus kan være:

  • Containerne er oprindeligt designet til transport af gods. Overfladen på containerne er lavet til at beskytte mod atmosfærisk eksponering og bliver behandlet med giftige forbindelser. Derfor er det kun muligt at bo i disse efter en fuldstændig fjernelse af spor fra behandlingen.
  • De er lavet i metal – hvilket vil sige, at der let bliver varmet op til høje temperaturer. Man kan derfor spare en masse på varme, men kan være ulideligt om sommeren.
  • Højden i rummet er 2,4 meter, hvilket er under standarden for hvad vi normalt kender til – os danske vikinger får i hvert fald problemer der.

Læs mere om små boliger her: Tiny houses

Kommenter

Relaterede Indlæg

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Hvordan virker en powerbank med solceller?

Hvordan virker en powerbank med solceller?

Hvad bruger man en kantklipper til?

Hvad bruger man en kantklipper til?

Hvor lang tid kan en powerbank holde?

Hvor lang tid kan en powerbank holde?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming