Dansk slik: Hvad er dit yndlings slik?

Dansk slik: Hvad er dit yndlings slik?

Der er intet lige så godt som dansk slik

Er du også helt vild med dansk slik? Så kender du helt sikkert en masse på listen fra din barndom.

Vi har samlet en liste med 10 forskellige typer af dansk slik. Vi har både taget de nye og gamle klassikere med på listen. Måske dit yndlingsslik er iblandt?

Se listen over 10 slags dansk slik nedenfor

1. Spunk

Du har helt sikkert smagt Spunk før, og hvis ikke, så har du sikkert hørt om dem. Måske du bare har set dem i kiosken i din hjemby? Spunk er en pastil, der fås i en æske som både vingummi eller lakrids. Spunk blev lanceret i 1971 af Galle & Jessen, og er den dag i dag stadig på markedet. Navnet stammer fra en af Pippi Langstrømpes mange historier.

2. Lange Jan

Vi elsker navnet, men Lange Jan er desværre et udgået stykke slik. Denne slikstang var især populær i 80’erne og 90’erne, og kunne fås med forskellige frugtsmage og med lakrids. Vi ønsker vist alle sammen, at Lange Jan vil komme tilbage på markedet.

3. Hundeprutter

Hundeprutter er en af de ældste slikposer fra BonBon. De blev solgt for første gang i 1988, og sælges stadig i dag. Navnet kom af, at skabernes søn synes, at bolcherne lignede hundeprutter. Det er stadig en klassiker blandt danskere den dag i dag. Dette simple bolche har smag af lakrids, og vi er selv helt vilde med denne smag.

4. Poletter

Hvis du elsker lakrids, og endnu ikke har smagt Toms Pingvin Poletter, så går du glip af noget. Disse poletter er egentlig lavet som en hyldest til de gamle sporvogne i København, og poletterne har også fået motivet af den Lille Havfrue, der er det samme som de gamle sporvogne havde.

Disse poletter er stadig et kæmpe hit blandt dansk slik, og vi er selv med på den bølge.

5. Toms Skildpadder

Vi kender alle sammen Toms Skildpadder, og de fleste af os elsker dem. De første Skildpadder så dagens lys i 1948, og er inspireret af tropiske læderskildpadder, der dengang skyllede i land ved Sjællands Odde. Siden da er Toms Skildpadder lavet i forskellige størrelser.

6. Toms Guld Karameller

Denne lækre karamel er også en klassiker inden for dansk slik. Den lækre karamel blev lanceret i 1956, og er den dag i dag stadig et elsket stykke slik.

7. Marcipanbrød Anton berg

En af de mest velkendte stykker af dansk slik må nok være marcipanbrødet fra Anton Berg. Marcipanbrødet blev lanceret i 90’erne, og har siden da altid været en favorit, hvilket vi sagtens kan forstå.

8. Bonbon Lossepladsen

Hvis du er til blandede bolcher, så skal du helt klart prøve Lossepladsen. Heri finder du en blanding af BonBons velkendte bolcher med smag af både frugt og lakrids.

9. Skumbananer

Skumbananer har også været på markedet længe. Faktisk siden 1953! Skumbananer er skumslik med banansmag, der er overtrukket med mørk chokolade. En sikker vinder i de danske hjem.

10. Big Ben karameller

Du kender helt sikkert disse karameller fra sidste skoledag i folkeskolen. Hvis ikke, så har du sikkert smagt dem andre steder. Disse karameller er fra 1930’erne, og er ligeså populære i dag, som dengang.

Hvad er dit favorit dansk slik?

Relaterede Indlæg

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Vi elsker motorer!

Gaming

Seneste produkttests