De bedste franske vindistrikter

De bedste franske vindistrikter

Der er stor på de forskellige vindistrikter rundt omkring i verden. Vi har skrevet om de bedste franske vindistrikter

Uanset, om du er en vinkender eller ej, så ved du muligvis, at der er forskel blandt de mange vindistrikter og hvilke druer, der dyrkes. Der er visse lande, der er mere kendt for deres vinproduktion end andre, og det er der flere grunde til.

De fleste af os har en præference, når det kommer til vin. Er du mest til de søde, tørre eller full-bodied vine? For nogle synes ikke, at der er en forskel, hvor os andre er der en kæmpe forskel i de forskellige vinområder.

I denne artikel ser vi nærmere på 3 forskellige franske vindistrikter, der er særlige kendte blandt vinentusiaster. Så læs med, og bliv klogere på hvilke slags vine, der kommer fra Frankrig.

3 af de bedste franske vindistrikter

1. Bourdeaux

Bourdeaux er en af de vigtigste vinregioner, hvor der produceres mange dyre vine. Det er typisk rødvine, der kommer ud fra Bourdeaux. De to mest vigtige druesorter, der kommer fra Bourdeaux, er Cabernet Sauvignon og Merlot. De to druer bliver enten kombineret med hinanden eller lavet hver fra sig. Andre kendte druer er også Malbec og Cabernet Franc.

Når det kommer til de grønne druer og produktionen af hvidvin, så udgør 42 % af Bourdeauxs vinproduktion af Sauvignon Blanc.

2. Champagne

Champagne er et kendt område i Frankrig, hvor der naturligvis bliver produceret af den mousserende vin, som vi alle kender under samme navn som det område, det kommer fra. Det er ikke alle, der ved at Champagne har sit navn fra området i Frankrig, der rent faktisk hedder Champagne. Man siger, at en rigtig champagne skal stamme fra Champagne.

Der bruges tre forskellige druesorter til at lave Champagne – det er Pinot Noir, Pinot Meunier og Chardonnay. Det kan godt lyde bizart, eftersom de to første nævne druer er røde og den sidste er en hvid. Men Champagne er lavet på store dele af røde druer.

3. Alsace

Alsace er kendt for sin store produktion af hvidvine, der dækker nærmest 90% af produktionen fra det område. Området ligger tæt på grænsen mellem Tyskland og Frankrig. Alsace er sammen med Bourgogne en af Frankrig mest kendte områder for hvidvin. Så hvis du skal have en skarp hvidvin til nytårsaften, så skal du overveje Alsace!

I Alsace området er nogle af de vigtigste druesorter Riesling, Pinot Gris, Pinot Blanc, Sylvaner og Gewurtztraminer. Det giver hvidvine, der både er tørre, men også søde.

Vi håber, du er blevet klogere på nogle af de bedste franske vindistrikter, der ligger rundt omrking i Frankrig. Der er lidt flere – men vi har udvalgt vores favoritter i denne artikel!

Kommenter

Relaterede Indlæg

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming