
Okay, det er altså lækkert. Forestil dig de klassiske juleboller du har ventet længe på – og så endda med chokolade i!
Vi tager dig igennem den nemme og hurtige rejse, så du kan lave dine helt egne lækre og bløde juleboller i juledagene.
Det skal du bruge
1600 g hvedemel
100 g gær
700 ml danskvand (stuetemperatur)
6 æg
200 g smeltet smør
120 g sukker
1 spsk salt
2½ tsk kardemomme
300 g mørk chokolade (grofthakket)
Til topppen
1 letpisket æg
75-100 g perlesukker
100 g grofthakket hasselnødder
Sådan laver du dine juleboller med chokolade
Start med at smuldre dit gær i en skål og tilføj danskvand.
Lad det stå et par minutter inden du begynder at røre i det.
Tilføj æg, sukker, salt og smeltet smør.
Efter du har rørt det hele sammen, kommer du mel og kardemomme i.
Rør dejen til den næsten er lind og tilføj så chokoladen.
Lad dejen hæve i en time.
Når der er gået en time, tænder du ovnen på 180 grader varmluft.
Form ca. 24 boller og fordel dem på en bageplade med bagepapir.
Pensel dine boller med æg og drys nødder og perlesukker på toppen.
Bag dine juleboller i ca. 15 minutter indtil de er gyldne og lækre.
Velbekomme!
Se mere lækkert mad her: Mad