Den komplette Spiderman film rækkefølge

Få en komplet oversigt over, hvordan du skal se Spiderman filmene!

De fleste af os er nok vokset op med den klassiske Spiderman tegnefilmsserie, hvis intro der kan vække en række minder fra barndommen.

Spiderman universet er efterhånden blevet viderefortalt i en del film. Der er faktisk hele 3 generationer i Spiderman filmserien, hvor den maskerede røde edderkopmand er blevet spillet af tre forskellige skuespillere. Det kan godt lede til en del forvirring og spørgsmål om, hvordan man egentlig skal se de 8 film, der nu er i filmserien.

Det vil vi hjælpe dig med i denne artikel. Så læs med nedenfor om Spiderman film rækkefølge, så du kan en god overblik over tidslinjen.

Spiderman (2002)

Den første Spiderman film udkom tilbage i 2002. Det var lang tid før MCU (Marvel Cinematic Universe) blev etableret af Kevin Feige og Iron Man fra 2008 kickstartede første fase af Marvel rækkefølgen.

Det er faktisk så langt tilbage, at vi ikke kan finde et velfungerende link til traileren. I stedet får du en af filmens mest mindeværdige scener – nemlig da Tobey Maguire aka Peter Parker bliver til Spiderman. Men her møder vi for første gang Peter Parker og hans historie om den superhelt, vi alle kender ham som.

I filmen introduceres vi for hans første kærlighed, som er Mary Jane Watson. Herudover præsenteres vi også for nok en af Spidermans mest frygtindgydende fjender, det er the Green Goblin. Det er videnskabsmanden Norman Osborne, der skaber ravage i filmen og giver Spiderman en del udfordringer.

(Er på Netflix)

Spiderman 2 (2004)

I den anden film af filmserien med Tobey Maguire introduceres vi for Dr. Otto Octavius aka. Doctor Octopus. Det er skurken med de lange robotarme, som mildest talt er en vanvittig videnskabsmand – ligesom Norman Osborne som the Green Goblin.

I denne film bliver Peter Parker mere usikker om sin alter-ego som Spiderman og vælger at lægge den røde latex kostume på hylden. Men han indser snart, at han ikke kan smide superheltrollen og må vende tilbage for at bekæmpe hans nye fjende.

(Er på Netflix)

Spiderman 3 (2007)

Den sidste Spiderman film med Tobey Maguire udkom i 2007. I denne film bliver Peter Parker udsat for flere udfordringer. Hans bedste ven Harry Osborne vender tilbage som the Green Goblin, ligesom hans far, og Peter Parker bliver forgiftet med en sort virus, der også er bedre kendt som Venom.

Udover de kendte karakterer, så møder vi også Gwen Stacy for første gang og The Sandman, der senere hen også får en vigtig rolle i den nyeste Spiderman film. Men mere herom senere. Filmen blev ikke nært så populær, som de andre to, men har derimod skabt en del ikoniske memes. Måske du allerede kender dem.

(Er på Netflix)

The Amazing Spiderman (2012)

Fem år efter at den sidste Spiderman film fik sin premiere, så trak Andrew Garfield i den tætsiddende røde latex dragt og blev den nye Spiderman. I 2012 udkom The Amazing Spiderman, der også fortæller hele forhistorien til Spidermans persona. Det er alt fra hans edderkop bid, onkel Bens død og introduktionen af Gwen Stacy. Dog er M.J udeladt fra denne filmserie, og vi får også mere indsigt i, hvad der egentlig skete med Peter Parkers forældre.

Spidermans fjende er endnu en kending fra tegneseriebøgerne og tv-serien. Skurken er The Lizard, Dr. Curt Connors, som Peter Parker må stå overfor i denne film.

(Er på Netflix)

The Amazing Spiderman 2 (2014)

I The Amazing Spiderman 2 får vi endnu engang besøg af den frygtindgydende Green Goblin. Harry Osborne får sin reprise rolle, og lever i skyggen af sin far, Norman Osborne, der ligger for døden. Foruden denne fjende, så får Spiderman også rigeligt at se til med Electro. Det er Jamie Foxx, der indtager rollen som den elektriske skurk. Gwen Stacy er stadigvæk Peter Parkers store kærlighed, dog er der nogle deleted scenes, hvor Mary Jane introduceres i denne filmserie. Men som sagt, de blev slettet.

Efter denne film blev Andrew Garfield “fyret” af Sony, og forhåbningen om en The Amazing Spiderman 3 var lagt hen i mørket.

(Er på Netflix)

Spiderman – Homecoming (2017)

Spiderman rettighederne har indtil 2017 været i hænderne på Sony. Dog indledte Spiderman Homecoming en ny æra, da Marvel Studios fik fat i rettighederne til den maskerede superhelt. Så samarbejdet gav muligheden for at bruge Spiderman i Marvel universet også.

Spiderman optræder nemlig i The Avengers – Civil War og spilles af den nyeste Spiderman, Tom Holland. I denne Spiderman film er hele forhistorien skippet og vi springer direkte ind i Spidermans daglige liv som en teenager, der går i High School. Homecoming følger begivenhederne fra Civil War, og derfor spiller Iron Man også en rolle i denne film.

(Er på Disney Plus)

Spiderman – Far From Home (2019)

Hvis du ikke har fået set The Avengers Endgame (2019), så skal du nok skippe denne del. For Spiderman – Far From Home udspilles direkte fra begivenhederne fra Endgame. Peter Parker er i stor sorg over Tony Starks død, og har svært ved at vænne sig til tanken om, at endnu en faderlig figur i hans liv er borte.

I denne film bliver Spiderman opsøgt af Nick Fury og bliver bedt om at redde verdenen sammen med en ny superhelt, Mysterio. Men os der kender til Spiderman universet ved muligvis, at Mysterio ikke har rent mel i posen. Så der sker lidt af hvert i denne film – mere siger vi ikke!

(Er på Disney Plus)

Spiderman – No Way Home (2021)

Spiderman – No Way Home med Tom Holland udkom her i november 2021. Uden at spoile alt for meget, hvis du endnu ikke har fået set filmen, så følger vi Peter Parker i en ny verden, hvor alle kender til hans identitet.

Det leder ham til at opsøge Dr. Stephen Strange, hvis magiske kræfter kan rette op på Spidermans kaotiske verden. Hvis du har fulgt med i den fjerde fase af Marvel, så er du nok bekendt med the Multiverse (ellers se WandaVision og Loki for at få en referenceramme) Så der kommer til at ske ting og sager i denne film, der kan overraske de mest inkarnerede Spiderman fans. Måske kendte karakterer dukker op, måske ikke. Den udkommer snart på streaming, så du kan få den set asap!

Kommenter

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Ugens babe er Olivia Blais!

Ugens babe er Olivia Blais!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming