Den kompletteThor film rækkefølge

Den kompletteThor film rækkefølge

Marvel har taget verden med storm i det seneste årti, med et stort udvalg af helte og skurke. Det er ikke alle, man kendte i forvejen, men de udforskes gennem deres egne film – og her i de nordiske lande kender vi naturligvis i nogen grad Thor, nordisk mytologi og kulturs tordengud.

Men for at finde ud af, hvordan Marvels udgave passer ind med de andre Marvel superhelte, så er man nødt til at se deres Thor film; vi har derfor lavet denne oversigt, så du bedre kan find ud af, hvordan du griber det hele an, så du kan være klar til den samlede Marvel kronologi.

Thor (2011)

Vi starter med den første film tilbage fra 2011, hvor vi bliver introduceret til den muskuløse og charmerende Thor skuespiller Chris Hemsworth, såvel som hans bror Loki, som også er en vigtig karakter gennem hele serien. Vi møder ligeledes Jane Foster – en almindelig dødelig astrofysiker, som hurtigt fanger Thors interesse.

Filmen har til formål at introducere karaktererne og deres baggrund, som ikke er så almindeligt kendt. Thor har været en del af Marvels tegneserie univers i mange år, men har alligevel ikke været så meget brugt i de tegneserier, mange af os er vokset op med. Filmen fokuserer derfor i stor grad på denne baggrund, og hans anstrengte forhold til sin bror.

Thor 2: The Dark World (2013)

Filmen her foregår efter den første Avengers film, hvor Thor har dannet et stærkere forhold til jordens befolkning, og i særdeleshed Jane Foster. Deri ligger problemet dog, da hun er blevet inficeret med en form for virus fra en anden verden.

Thor må derfor slå sig sammen med sin bror, som han aldrig helt ved, om han kan stole på eller ej, for at prøve at finde kuren på denne virus – men på samme tid står de overfor de såkaldte svartelvere, anført af Malekith, som ønsker at erobre de ni riger.

Der fokuseres i særdeleshed på forholdet mellem Thor og hans bror, og hvordan deres opvækst og fremtidsplaner påvirker dem.

Thor: Ragnarok (2017)

Til den tredje Thor film valgte man at tage en ny retning, da man hyrede den newzealandske instruktør Taika Waititi, som var kendt for sine vanvittige komedier – og denne indflydelse er tydelig i Thor: Ragnarok. Filmen er en kombination af kaos, komedie, og action, og anses af mange for at være den absolut bedste film i serien.

Filmen omhandler Thors søster, Hela, spillet af Cate Blanchett, som vender tilbage og gør krav på Asgård, som hun indtager med magt. Thor bliver smidt ud i universet, hvor han lander på en fremmed planet og møder sin kollega Hulk, som giver mulighed for et lidt turbulent samarbejde.

Se traileren herunder, hvor vi blandt andet ser, hvad der sker med Thors hammer:

Thor: Love and Thunder (2022)

Thor: Love and Thunder bringer atter engang Taika Waititi i instruktørstolen, til en endnu mere vanvittig film end den forrige. Vi lærer at Thor har samarbejdet med Guardians of the Galaxy gennem en længere periode, men han må nu fokusere på sine egne problemer, da en ny trussel truer, som viser sig at være Thors værste fjende hidtil. Der er nemlig tale om en skurk kaldet Gorr, som ønsker at dræbe alle guder.

Gorr er spillet af den fantastiske Christian Bale, som leverer en præstation udover det sædvanlige. Thor sættes på prøve i denne kamp – men han kæmper ikke alene, da Jane Foster er vendt tilbage, og måske har lidt mere at byde på i denne film.

Ønsker du mere Marvel?

Det var blot rækkefølgen i Thor-filmene. Ønsker du at se den samlede Marvel rækkefølge, så har vi naturligvis en artikel om det. Skulle du ønske at se den rigtige Spider Man film rækkefølge, nu vi alligevel er i gang? Den finder du lige her. God fornøjelse!

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Ugens babe er Olivia Blais!

Ugens babe er Olivia Blais!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming