Derfor er søvn så vigtigt for dig

Derfor er søvn så vigtigt for dig

Det kan være svært at få en travl hverdag til at hænge sammen med fritidsinteresser, hvis man også samtidigt skal bruge tid med familien og gutterne, og så sker det jo, at der må ofres noget søvn, for at nå det hele. Men det er faktisk en dårlig ide. Hvis du ikke får nok søvn, så påvirker det naturligvis dit energiniveau, og du vil være træt hele tiden – og så får du alligevel ikke særlig meget ud af alle de ting, du så kan nå. Det er derfor på tide, at du får styr på søvnen!

Hvor vigtigt er søvn?

Søvn er det bedste middel mod træthed. Dette havde du nok ikke behov for, at vi nævner – men der er lidt mere i det end det. Ved at få et god søvnrytme, hvor du kommer godt ind i både REM og dyb søvn, så vil du opleve, at dit helbred bliver bedre, og at du får meget mere energi, end du ville have troet. Det hjælper også med at forebygge flere forskellige sygdomme, som f.eks. stress.

Den rette seng kan naturligvis være en stor faktor i din søvn også.

Hvad er REM søvn?

Du har nok hørt om REM – og her taler vi naturligvis ikke om det amerikanske band. REM-søvn, som står for Rapid Eye Movement, er et stadie i din søvn, hvor du drømmer meget, og derfor bevæger dine øjne sig hurtigt rundt, som navnet antyder. Din hjerne er særdeles aktiv her, hvilket ikke lyder som noget, der bør ske i søvnen, men det er faktisk ret vigtigt. Det hjælper nemlig med at forberede hjernen til den kommende dag, og påvirker din evne til at tænke dagen igennem.

Hvor meget dyb søvn skal man have?

Den dybe søvn er en anden fase i din søvn, og denne har til formål at sikre, at du bliver udhvilet, da der netop skrues ned for hjerneaktiviteten i forhold til f.eks. REM-søvnen. Det kan naturligvis være svært at styre de forskellige søvnstadier, men ved at få uafbrudt søvn, vil du automatisk komme gennem de forskellige faser – og på en normal nattesøvn, skal du gerne have op til to timers dyb søvn.

Fald i søvn på 2 minutter

Det er jo vigtigt at få den nødvendige søvn, men det kan være svært, hvis man ligger og prøver at sove i flere timer – så hvordan falder man hurtigt i søvn? Det handler i høj grad om, at man ikke skal have noget til at distrahere. Du skal derfor lægge mobilen væk inden du går i seng – og gerne et stykke tid forinden. Herefter skal man lægge sig ned, lukke øjnene og slappe helt af. Du skal vænne dig til ikke at tænke dybe tanker om de ting, du har lavet i løbet af dagen – og du skal slet ikke tænke på den næste dag. Fokuser udelukkende på at slappe af, og så vil søvnen ramme dig hurtigere.

Hold styr på din søvn

Det kan være en god ide at holde styr på dine søvnvaner – både så du kan begynde at bygge en god rytme, men også så du kan se, hvor det går galt. Du kan med fordel benytte et smartwatch til dette, hvor der er apps, som netop holder styr på dine søvnvaner – og den bedste søvn tracker kan hurtigt blive en vigtig del af din livsstil. Du vil nemlig opleve, at du med de rette søvnrytmer vil føle dig markant mere energisk i løbet af dagen – og så vil dit helbred også generelt blive bedre.

Ønsker du at vide mere om, hvad et smartwatch kan byde på? Så tjek vores bedst i test, hvor du kan lære mere om dem.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Hvad kræver det at blive politimand?

Hvad kræver det at blive politimand?

Hovedtelefoner test – Hvilke er de bedste hovedtelefoner?

Hovedtelefoner test – Hvilke er de bedste hovedtelefoner?

Denne racing simulator er enhver gamers drøm

Denne racing simulator er enhver gamers drøm

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming