Efterårsideer: 3 gode idéer til, hvordan du forbereder dit hus på en hård vinter

Efterårsideer: 3 gode idéer til, hvordan du forbereder dit hus på en hård vinter

Dette indhold er sponsoreret

Dit hus skal stå igennem meget forskelligt vejr fra de forskellige sæsoner i Danmark. Især vintersæsonen kan være hård ved dit hus, som her udsættes for slud, sne, vind og frost. 

Der er mange gode måder at komme vinteren i forkøbet, som du kan gå i gang med i efteråret. Læs videre og få 3 efterårsideer til, hvad du kan gøre, for at dit hus er klar til vintersæsonen. 

1: Tjek nedløbsrør 

Det er vigtigt at sikre, at de nedløbsrør der er i dit hus, ikke er fyldt op med skidt og eksempelvis blade. Ellers vil rørene stoppe til, og det vand der ikke kan komme ud, vil slippe ud gennem rørsamlingerne og ud på dit hus’ facade. Det kan resultere i vandskader og svampeskader, både inde i huset og udenpå.

Tjek også om beslagene omkring nedløbsrøret sidder godt fast. Hvis beslagene vrider sig fri, vil det nemlig få vandet til at løbe ned af facaden og i værste tilfælde ende ud i en fugtskade i dit hus.

Det er derfor en god opgave at gå i gang med til efteråret, for at sikre at dine nedløbsrør fungerer som de skal, inden den hårde vinter kommer.

2: Få renset og imprægneret facader 

Husets facader er nogle af de steder på din bolig, der udsættes mest for sæsonernes vind og vejr. Facaderne skal stå meget igennem, især om vinteren, og derfor er det en god idé at hjælpe taget på vej og gøre det modstandsdygtigt. Det kan du gøre ved at få renset og imprægneret dine facader.

Ved at få lavet en facade-rens med imprægnering hos en professionel, vil du med det samme se resultatet, og du vil undgå, at rensningen gør skade på husets overflade. Imprægnering har den effekt, at dit hus’ facader vil være modstandsdygtige over for vand, og det er især en fordel i forhold til din varmeregning. Når dit murværk er tørt fremfor vådt, er det nemlig bedre isoleret, og det vil ikke kræve den samme opvarmning. Derfor er det en rigtig god investering til de hårde vintermåneder. 

3: Undersøg husets terræn

Det areal og den jord, der er rundt om dit hus, er den sidste idé til, hvad du kan tjekke for at forberede dit hus på vinteren. Det er nemlig vigtigt, at terrænet omkring dit hus kan sørge for, at vand ikke rammer husets vægge, både ydervægge og kælderen. Det kan du sikre, ved at tjekke om jorden skråner væk fra huset, så der er et fald, der leder vandet væk fra huset. En anden ting, der er vigtigt at have styr på i forhold til terrænets fald, er trappenedgangen til din kælder og husets resterende trapper. Hvis der er revner eller sprækker i trapperne, kan det være en vej for vandet at trænge ind i huset.

Det kan være med til at vand og snavs ophober sig under trapperne, hvor du ikke kan se det. Undersøg i denne anledning også, om trinene på dine trapper falder bagud. Bagfald i trappetrin kan nemlig give vandet mulighed for at samle sig på trinene. I vinterperioden kan det ende ud i frostsprængninger. For at undgå at stå i den situation, er det derfor en af de efterårsideer, der er gode at komme i gang med, for at gøre dit hus vinterklar. 

Relaterede Indlæg

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

Mand, kend din (og kvindens) krop

Mand, kend din (og kvindens) krop

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Gaming

Seneste produkttests