Flad brødrister test – Få lækkert brød hver gang

Flad brødrister test – Få lækkert brød hver gang

Ristet brød er lækkert. Ligegyldigt om det er morgenbrødet, som lige skal varmes, eller om der skal ristes et par boller til kaffen, så er det lidt mere spændende, hvis brødet er lunt og sprødt. Man kan naturligvis varme det i ovnen, men det tager alt for lang tid i forhold til, hvis man bare hurtigt varmer dem på en brødrister – og resultatet er heller ikke det samme. På en brødrister får brødet et lækkert, ristet ydre, som man bare ikke kan få på samme måde i ovnen.

Men hvilken type brødrister skal man vælge, og hvorfor? Du tænker måske, at det blot er et spørgsmål om, hvorvidt man foretrækker sin brødrister flad eller stående, men det er mere i det end dét. En stående brødrister er beregnet til skiveskåret brød, som skal ristes på begge sider. Den flade brødrister er dog ikke begrænset af tykkelsen på brødet, og du har derfor muligheden for at riste boller, flutes, bagværk, bagels, eller endda hele brød, hvis du skulle have lyst til det.

Her i vores flad brødrister test vil vi vise dig nogle af de bedste modeller på markedet, så du kan se, hvad forskellene og fordelen er, så du kan købe den helt rigtige flade brødrister til at dække dine behov.

Ønsker du i stedet en stående brødrister, så kan du med fordel tjekke vores brødrister bedst i test, hvor vi viser dig nogle af de bedste modeller på markedet.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

OBH Nordica 2639
OBH Nordica 2639

OBH Nordica 2639

Denne model fra OBH Nordica er et godt bud på en flad brødrister, hvis du ønsker noget, som passer ind i ethvert køkken. Den har et moderne design med en kombination rustfrit stål og sort, og har ligeledes en lidt mere spændende form, end den normale firkantede flade brødrister. OBH Nordica 2639 er også nem at rengøre, da der er en krummebakke, som kan tages ud og tømmes over skraldespanden.

Stor bagerist

OBH Nordica 2639 har en stor bagerist på hele 500cm2, så du kan få plads til brød til hele familien på én gang. Det er en stor fordel, at man ikke skal sidde og vente på, at andres brød er ristet, mens man selv bare sidder og sulter. Den store bageflade er opvarmet af to varmelegemer, som sikrer en jævn fordeling af varmen.

Trinløs varmeindstilling

Denne brødrister fra OBH Nordica har en varmeindstilling, som du blot skruer på, til du når den varme, som vil gøre dit brød helt perfekt. Du er ikke tvunget til at skulle vælge mellem to forskellige indstillinger, hvor den ene giver for lidt og den anden for meget, da indstillingen netop er trinløs – præcisionen er helt op til dig.

Egenskaber:

 • Strømforbrug: 700 watt
 • Vægt: 1,556 kg.
 • Farve: Rustfrit stål
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Varmeelementer: 2
Salling 100560447
Salling 100560447

Salling 100560447

Salling 100560447 er en flad brødrister lavet i et flot og simpelt sølvfarvet design – et skinnende design, som ser lidt mere eksklusivt ud, end man ellers ville forvente af en brødrister. Det blankpolerede design er dog ikke det eneste, denne brødrister har at byde på. Den rummer nemlig også en hel del power uden at man har valgt at gå på kompromis med størrelsen, da der netop er plads til adskillige brød på bageristen.

Ekstra kraftig varmer

Varmeelementerne i brødristeren opererer på 900 watt, hvilken den i særdeleshed omdanner til varme. Du får en ekstremt effektiv ristning, så du ender med et sprødt og lækkert brød, lige præcis som du vil have det. Dit brød vil være færdigristet på rekordtid, så du skal ikke frygte det øgede strømforbrug.

Tre varmeelementer

Brødristeren fra Salling er lidt speciel, da den har tre varmeelementer, hvor de fleste andre modeller blot har to. Du får derfor den fordel, at fordelingen af varmen bliver spredt mere ud, så du får en meget mere jævn ristning af brødet, og du vil ikke været nødt til at flytte dit brød for at opnå det perfekte resultat.

Egenskaber:

 • Strømforbrug: 900 watt
 • Varmelementer: 3
 • Farve: Sølv
Stelton Foodie
Stelton Foodie

Stelton Foodie

Stelton Foodie bygger på et ekstremt simpelt og brugervenligt design. Du får her en brødrister, som ikke forsøger at være mere end det – der er ikke brugt designtid på unødvendige features. Man kan vælge at købe den i de gængse, neutrale farver som sort og grå, men den fås dog også i flere forskellige farver, herunder pink og gul, hvis man virkelig ønsker at drage folks opmærksomhed mod brødristeren.

Syv varmeindstillinger

Brødristeren fra Stelton kommer med hele syv forskellige varmeindstillinger, så du har rig mulighed for at tilpasse den til forskellige typer brød, så du altid opnår præcis den ristningsgrad du ønsker. Du vælger selv, om du blot vil have varmet brødet, eller om der skal ristes en god, sprød skorpe på.

Brugervenligt design

Denne brødrister er skabt til at være brugervenlig og simpel. Der er ikke nogen komplicerede elementer, og den har blot funktioner til at tænde/slukke og til at indstille temperaturen på varmeelementerne. Herved sikrer du dig, at den er lige til at bruge, uden at skulle sætte sig ind i noget, og der er intet overflødigt ved den.

Egenskaber:

 • Varmelegemer: 2
 • Farve: Sort, grå, gul, pink
 • Dimensioner: 330 x 220 x 73 mm
 • Vægt: 2,67 kg
Køkkenchef 100564697
Køkkenchef 100564697

Køkkenchef 100564697

Hvis du er enlig, eller blot den eneste brødspiser i dit hjem, så er denne brødrister fra Køkkenchef det perfekte valg til dig. Modellen er mindre og mere kompakt end de andre i vores flad brødrister test, og den egner sig derfor særligt til de situationer, hvor man ikke har brug for al den ekstra bageoverflade. Du skal dog ikke tro, at den mindre størrelse betyder, at der er tale om en svagere brødrister – den mindre størrelse betyder blot, at der skal mindre strøm til at give samme effekt.

Lille og kompakt

Til trods for, at modellen her er mindre end andre, så har den stadig to varmelegemer. Det betyder, at de to varmelegemer har en bedre dækning af den samlede ristningsoverflade, så du får mest muligt ud af varmen, og du slipper for at skulle flytte dit brød for at opnå det ønskede resultat.

Lavt strømforbrug

Da Køkkenchef 100564697 er en mindre model, skal der ikke bruges nært så meget strøm for at varme brødene op – faktisk har den et forbrug på kun 300 watt. Men du skal ikke være bange for, at dette betyder, at dit brød ikke bliver ristet; de to varmelegemer har nemlig en perfekt dækning af ristningsoverfladen.

Egenskaber:

 • Strømforbrug: 300 watt
 • Farve: Sort
 • Bageplade dimensioner: 155 x 183 mm
 • Varmelegemer: 2
Nordic Sense Flat 4 Slot
Nordic Sense Flat 4 Slot

Nordic Sense Flat 4 Slot

Nordic Sense Flat 4 Slot er en brødrister med et flot design, som primært bygger på sølvfarvede overflader. Under selve bageristen, som brødet ligger på, er brødristeren designet med en hældning, som sørger for at krummerne bliver ledt ned på en krummebakke, som nemt kan fjernes. Rengøringen af brødristeren er derfor hurtig og smertefri, hvilket er et kæmpe plus i hverdagen.

Stor overflade

Brødristeren fra Nordic Sense har en fornuftig størrelse, hvor du sagtens får plads til fire stykker brød ad gangen, så du hurtigt kan få varmet brød og boller til hele selskabet. Med de to varmelegemer får du en hurtig og jævn ristningsproces, så du hurtigt kan få lækkert og lunt brød.

Avanceret timerfunktion

Nordic Sense Flat 4 Slot er udstyret med en timerfunktion, som sikrer, at du vil få ristet dit brød lige meget hver gang. Du ved derfor også, at når brødet vendes, bliver ristningen på begge sider ens. Yderligere er der indbygget lyd i timeren, og den slukker automatisk, når timeren er slut, så du slipper for at bruge unødvendigt strøm – og du skal ikke være bange for at der sker noget, fordi du har glemt at slukke den.

Egenskaber:

 • Farve: Sølv
 • Materiale: Rustfrit stål
 • Strømforbrug: 600 watt
 • Varmeelementer: 2

Hvad er forskellen på en flad og stående brødrister?

Den stående brødrister er designet til at riste skiveskåret brød, da man sætter brødet direkte ned i maskinen, som rister det på begge sider på samme tid. Den flade brødrister er derimod ikke begrænset af brødtyper, da brødet blot lægges på bageristen og udsættes for varme. En flad brødrister er derfor mere alsidig, og du kan bruge den til at riste alle former for brød uden at skulle føle dig begrænset. Du kan derfor bruge den til morgenbrød, rundstykker, boller eller endda et helt franskbrød, hvis du skulle have lyst til det – den flade brødrister er derfor det perfekte alternativ til en ovn, hvis der skal varmes brød.

Hvad kan man lave på en flad brødrister?

Navnet afslører det lidt: Du kan riste brød på den. Og her er der faktisk tale om nærmest alle former for brød, helt uden begrænsninger i størrelse (så længe det kan ligge på brødristeren). Du kan på få minutter varme boller, rundstykker eller andet bagværk uden problemer – og du kan naturligvis også riste skiveskåret brød, som i en stående brødrister.

Du kan som udgangspunkt også opvarme andre madvarer på brødrister, men den egner sig ikke til bagning eller til at tilberede rå mad på. Ønsker du derimod at stege f.eks. råt kød, anbefaler vi stærkt at du læser vores bordgrill test.

Hvor meget strøm bruger en brødrister?

Det varierer naturligvis for den enkelte brødrister, både på baggrund af størrelse og effekt. I vores flad brødrister test har vi valgt at inkludere brødristere, som spænder mellem 300 watt og 900 watt, men man vil normalt opleve, at de ligger omkring 600 watt.

Strømforbruget i brødristeren er markant lavere end du vil opleve i en ovn, og opvarmningstiden er også markant kortere. Så hvis du overvejer at begynde at bruge en brødrister i stedet for en ovn, så kan vi bestemt anbefale det, da du vil ende med at spare både strøm og tid.

Hvad skal man kigge efter i en flad brødrister?

Når du er på udkig efter en flad brødrister, skal du primært være opmærksom på størrelsen og effekten. Hvis der ikke er så mange personer i hjemmet, ville man kunne nøjes med en mindre model, men for en familie med børn vil det nok være en fordel at kigge efter en større model, så man kan varme mere brød ad gangen. Vi har her i vores brødrister bedst i test forsøgt at inkludere modeller, som passer til alle behov, så vi kan hjælpe dig godt på vej.

I forhold til effekt skal man være opmærksom på, at det vil påvirke mængden af varme, som brødristeren sender ud. Som udgangspunkt vil de større modeller ofte ligge med et strømforbrug omkring 600 watt, som vil give et fornuftigt varmeoutput. Man kan dog vælge at gå efter noget kraftigere, hvis det er det, man ønsker.

Udseendet på brødristeren er selvfølgelig også noget, man skal have i tankerne, men det er mere en smagssag. Vores udvalgte bedst i test modeller inkluderer lidt til enhver æstetisk smag, ligegyldigt om du er til et blankt, metallisk look eller om du er mere til det farverige.

Hvor stor skal en brødrister være?

Det afhænger naturligvis af behov og omstændigheder. De fleste modeller er designet med henblik på en almindelig familie, så du kan få plads til brød nok til alle på én gang. Der er naturligvis større modeller, som egner sig til større familier, ligesom der er mindre modeller, som primært er tiltænkt små familier eller studerende.

Hvordan skal en brødrister rengøres?

Noget af det bedste ved en flad brødrister er, at den er virkelig nem at rengøre. Til den almindelige rengøring ved dagligdagsbrug vil du kunne nøjes med at tømme den for krummer. I mange af modellerne er der en krummebakke, som du bare tager ud og derefter tømmer hen over skraldespanden. Er der ikke en krummebakke, vil du være nødt til at vende bunden i vejret på hele brødristeren, men det bør ikke være et problem, da de oftest er ret lette. Du kan efterfølgende tørre risten af med en våd klud.

FAQ:

Hvilken type brødrister?

Der findes to normale typer brødristere. En flad brødrister egner sig til alle former for brød uafhængigt af størrelse og form, hvorimod en stående brødrister primært er designet til skiveskåret brød.

Hvor kan jeg købe en brødrister?

Du kan købe brødristere i de fleste elektronikvarehuse og ofte i større supermarkeder. Du kan også finde dem i mange webshops som forhandler almindeligt elektronik.

Hvordan virker en brødrister?

Brødristere varmer brødet ved hjælp af varmelegemer, som udsætter brødet for direkte varme. Ved en flad brødrister ligger brødet på en rist ovenover varmelegemerne, så de ikke brænder, hvor en stående brødrister i stedet har brødet i et lille rum, hvor de udsættes for varmelegemer på begge sider.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Mandolinjern test – Hvilket er det det bedste mandolinjern?

Mandolinjern test – Hvilket er det det bedste mandolinjern?

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming