Flæskesteg på grill – sådan gør du

Flæskesteg på grill – sådan gør du

En god flæskesteg på grillen går lige i hjertet på de fleste af os!

Du kan selvfølgelig spise en dejlig flæskesteg hele året rundt, men det er især populært i december måned. Et mørt stykke kød med uvurderlige sprøde svær, det er ikke nemt at stå for.

Sådan laver du din flæskesteg på grill:

Forberedelse

Tag din flæskesteg frem 30 minutter før den skal grilles.

Kom salt og peber på bunden af stegen.

Vend flæskestegen om, så dine svær kan blive sprøde.

Skær forsigtigt riller i fedtet på din steg, og det er vigtigt, at du ikke skærer helt ned i kødet.

Kom rigeligt med salt ned i rillerne, du kan eventuelt også komme laurbærblade ned i.

Start grillen

Din flæskesteg på grill bliver bedst, hvis du bruger en gasgrill med en temperatur på ca. 250 grader.

Et lille tip er, at du kan komme din flæskesteg i en foliebakke med vand, så du har til at lave en lækker sauce.

Flæskesteg på grill

Hvis du ikke vælger, at sætte din steg i en foliebakke er det vigtigt, at smøre noget madolie på risten, så den ikke sætter sig fast.

Så længe du sætter din steg, der hvor brænderen er slukket, hvis du ikke har den i en foliebakke, skal du ikke være bange for opflamning. Uanset hvad er det bare en god idé, at placere din steg, der hvor brænderen er slukket.

Tjek til din steg efter 20-30 minutter hvor grillen har stået på de 250 grader, og så skulle du gerne have sprøde svær, ellers kan du give den lidt længere tid.

Kødet skal selvfølgelig også være færdigt, så skru din grill ned på ca. 160 grader.

Sørg herefter for at din steg kommer op på en kernetemperatur på mellem 67 og 69 grader.

Kom din steg i en drypbakke eller et fad, så kan du få den væske, du skal bruge til din lækre sauce.

Hviletid

Din flæskesteg på grill skal hvile i ca. 20 minutter. Du må helst ikke dække stegen helt til, men du kan med fordel lægge et viskestykke over. Vi kan jo ikke have, at vi har arbejdet så hårdt på de sprøde svær og, at de så bliver bløde igen.

Tjek til stegen efter de 20 minutter og se om den har nået en kernetemperatur på ca. 75 grader. Hvis den har det, så er du klar til at servere den.

Velbekomme!

Kommenter

Relaterede Indlæg

Det perfekte skiudstyr til skiferien 2022

Det perfekte skiudstyr til skiferien 2022

Holmegaard vinglas – en ekstra god vinoplevelse

Holmegaard vinglas – en ekstra god vinoplevelse

Løvens Hule: Kamp mellem løverne i gårsdagens afsnit

Løvens Hule: Kamp mellem løverne i gårsdagens afsnit

Georg Jensen Damask: Historie fra 1756

Georg Jensen Damask: Historie fra 1756

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Gaming