Forskellen mellem normale print og 3D print

Forskellen mellem normale print og 3D print

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange printe muligheder nu til dags, men det er måske de færreste, der kender til 3D print. Den ’almindelige’ printe måde er den, hvor der printes ud på papir, men 3D er faktisk noget helt andet. Det er rigtigt nok printere, der benyttes til at kreere 3D print, men i stedet for 2D print, som kendes ved papirprint, så er det altså muligt at printe objekter i 3D. Har dette fanget din interesse? Så læs med her.

Hvad bruges 3D print til?

3D print er ganske genialt i forhold til hobbyer, men så sandelig også erhvervsmæssigt. Dét som de smarte 3D printere kan producere, er nemlig prototyper, figurer og mange typer objekter, såsom kunst. Det er desuden også muligt at printe briller, figurer, værktøj, reservedele, legetøj og meget andet. Der er altså et kæmpe potentiale i denne type print, hvad enten man skal udvikle et nyt produkt i firmaet, eller gerne vil kreere kunst eller andre hobbyartikler derhjemme.

Hvordan kan man få lavet 3D print?

På hjemmesiden damvig.dk, er det muligt at få lavet forskellige 3D prints. Man kan skam også købe en 3D printer selv, men her får du altså hjælp af professionelle, med mange års erfaring bag sig. Hos Damvig A/S, er det muligt at printe igennem flere typer teknologier indenfor 3D print alt efter, hvad det er man skal producere. Hos virksomheden er det blandt andet muligt at benytte SAF, SLS SLA, POLYJET, FDM og PUR teknologier.

Bag om virksomheden

Damvig A/S har eksisteret siden 1995, og blev grundlagt af et søskendepar med efternavnet Damvig. Deres kundecases inkluderer både kunder i Danmark, men også på internationalt plan. Virksomheden har hjulpet med 3D prints indenfor mange brancher og virksomheder og har produceret følgende materialer + mange andre:

·  Elektronisk udstyr

·  Emballage

·  Legetøj

·  Udstyr til medicinsk brug

·  Laboratorieudstyr

Hvordan bliver 3D prints lavet?

3D prints kendetegnes som additiv fremstilling, hvilket er en tredimensionel fremstilling, som sker i lag via en computer. Typisk bruges der plastisk, men flere materialer kommer hele tiden til, herunder bæredygtige også. Printet foregår ved at printer maskinen sprøjter printe materialet ud, for at bygge objektet op i lag. Filamentet som kommer ud har en høj temperatur, så lagene altså bliver smeltet sammen.

Er det ny teknologi?

Faktisk har 3D prints eksisteret siden starten af 80’erne, hvilket kan komme bag på mange. Siden da har den innovative printe måde udviklet sig betydeligt, men den har været eksistentiel i mange år efterhånden.

Relaterede Indlæg

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

Mand, kend din (og kvindens) krop

Mand, kend din (og kvindens) krop

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Gaming

Seneste produkttests