Gamer tastatur test 2022 –De bedste på markedet + guide

Et godt gaming tastatur er nødvendigt til den seriøse gamer, men det kan være svært at finde rundt i de mange modeller der findes på markedet. Vi har derfor samlet nogle af de bedste gamer tastatur du kan finde på markedet. I denne tastatur test vil du hurtigt kunne få et overblik over modellerne, og derved blive klogere på hvad du skal købe.

I denne guide vil du få et indblik i:

 • Hvilke funktioner de forskellige keyboards har
 • Hvad du skal være opmærksom på, når du køber et tastatur
 • Hvilke brands du skal holde øje med

Info: I denne test vil du finde en liste over tastaturer, som er nogle af de mest populære på markedet. Mandeportalen.dk har ingen relation med producenterne, og guiden skal derfor udelukkende ses som lavet med det formål at hjælpe dig på vej, hvis du mangler et nyt tastatur til dit setup.

Corsair Gaming K95 RGB Platinum XT Cherry MX Speed (Nordic)

 • Mekanisk tastatur
 • 16.8 millioner farver
 • Tilsluttes via USB.

Corsair har I mange år lavet meget forskelligt udstyr til computere, hvilket betyder, at man er garanteret kvalitet, hvis man bestiller udstyr lavet af dem. Med et Corsair K95 er man godt stillet uanset om det er til gaming eller blot til almindeligt kontorbrug. Tastaturet kommer i et stilrent og elegant design, som kan få det til at passe på selv de mest kræsnes skriveborde.

Næsten uendelige farvemuligheder

RGB er mere populært end nogensinde før, og det er Corsair udmærket klar over. I dette tastatur får du muligheden for at vælge mellem 16.8 millioner farver, hvilket betyder, at du kan få det præcis som du ønsker det. Tastaturet kan indstilles på et utal af måder, som gør det muligt at gøre det til noget helt unikt.

Mange funktioner indbygget

En af de funktioner, som mange savner, når de køber et tastatur, det er muligheden for at optimere deres tidsforbrug. Det kan man med dette tastatur, da tastaturet er indbygget med et volumehjul, knapper til lydindstillinger og taster der kan programmeres. Derudover er der mulighed for at lave macroer, så man ikke behøver gøre alt manuelt.

Mekaniske knapper

Corsair Gaming K95 kommer med mekaniske knapper, som giver en fantastisk brugeroplevelse. Det gør de igennem deres lækre mekaniske lyd, men også gennem deres PBT key caps, som gør tastaturet utrolig lækkert at trykke på. De mekaniske knapper på et gaming tastatur er mere populært end nogensinde før, og også det valg vi vil anbefale.

steelseries-apex-pro-2

SteelSeries Apex Pro (Nordic)

 • 100 mio. Kliks slidstyrke for hver tast
 • Magnetisk håndledsstøtte
 • Mekanisk tastatur

SteelSeries er et af topmærkerne, når man kigger på gaming udstyr, og derfor er de af gode grunde repræsenteret på denne liste. Med et SteelSeries Apex Pro får man et top moderne mekanisk tastatur, som er lavet i slidstærke materialer, og giver en masse fede funktioner.

100 millioner kliks pr. tast

En af de ting, som man skal overveje, når man skal købe et tastatur, det er hvor længe det skal holde. Med dette Apex Pro fra SteelSeries skal man ikke frygte, at tastaturet ikke kan holde i mange år. Tastaturet er lavet med slidstærke taster, som kan holde til 100 mio. klik pr. tast. Derudover har rammen en ubrydelige aluminiumlegering, som giver den en exceptionel slidstyrke.

Justerbare mekaniske switches

En af de ting, som gør dette gamer tastatur til noget helt unikt er dets justerbare OmniPoint switches. Med disse switches kan man justere actuation-afstanden, som er hvor langt man skal trykke ned, før knappen reagerer. Afstanden kan justeres fra 0,4mm til 3,6mm, og det er muligt at gøre det forskelligt på alle tasterne.

Stor pallette af farvemuligheder

Apex Pro tastaturet har indbygget RGB, som kan indstilles med 16.8 millioner forskellige farver. Det gør det muligt for brugeren at få en helt unik oplevelse, og gøre tastaturet personligt. Derudover giver det lækre RGB lys muligheden for at sidde i et mørkt lokale, så man ikke bliver forstyrret af lys udefra.

roccat vulcan 120 aimo

ROCCAT Vulcan 120 AIMO

 • Mekanisk tastatur
 • Tilsluttes med USB
 • Titan switches

ROCCAT er et fantastisk mærke af tyskproducerede kvalitetsprodukter. Dette tastatur er unikt i sit design og adskiller sig fra stort set alle sine konkurrenter. Det er kraftfuldt, robust og super flot. Der er åbnet op for baggrundsbelysning på alle tasterne, hvilket giver en elegant effekt på dette mekaniske tastatur.

Robust bygget

Selv om tastaturet ser sart ud, er det ret robust. Den hærdede metalplade beskytter mod både stød og tab, så du behøver ikke at bekymre dig om, at det går i stykker, når du bærer rundt på det. Selv den samme metalplade giver tastaturet en super cool finish, som er skinnende med dybde i det.

Titan Switches

Roccat har udviklet Titan Switches til deres nye tastatur. Disse switches er designet til gamere, der ønsker en præcis, hurtig og lydløs switch. De fleste mekaniske tastaturer laver en kliklyd, men Titan Switches er designet til at undgå dette. Tastaturet kommer også med en håndledsstøtte, som du kan tage af og på efter behov.

Titaniumkontakterne er 100 % støvafvisende, hvilket gør dem langtidsholdbare. Desuden ser de også ret seje ud!

Ekstremt flotte lyseffekter

De robuste Titan Switches har gennemsigtige cases, som du kan se på billederne. Det giver et super cool look, når de interagerer med lys. Det ser ud som om tasterne svæver, og det får tastaturet til at se ret let ud. Tastaturet er udstyret med et såkaldt AIMO-lysstyringssystem, som du kan indstille præcis som du ønsker. Du får 16,8 millioner at lege med, så du kan virkelig tilpasse tastaturet til dit ønskede udseende.

Lynhurtig reaktionstid

ROCCAT Vulcan 120 AIMO har en hurtig responstid med en pollingfrekvens på 1000 Hz. Det betyder, at tastaturet melder sig selv 1000 gange i sekundet, hvilket sikrer, at CPU’en opfanger hvert enkelt klik på tastaturet. Derudover er du garanteret 100% anti ghosting.

razer huntsman elite

Razer Huntsman Elite

 • Mekanisk tastatur
 • Indbygget RGB belysning
 • Opti-Mechanical Switches

Huntsman Elite-tastaturet fra Razer er ikke kun designet til spil, men også til almindelig brug. Det har en række funktioner og indstillinger, som du kan tilpasse til dine behov, uanset om det er til spil, arbejde eller noget andet.

Det har vundet en række forskellige priser, bl.a. “Best in class” af techradar og en “Choice award”. Dette viser tastaturets høje kvalitet og dets mange funktioner.

Lynhurtigt tastatur

Huntsman Elite er et superhurtigt tastatur, som Razer har udviklet med optomekaniske kontakter. Disse switches er ekstremt hurtige og gør dette tastatur overlegen i hastighed i forhold til andre på markedet. Hvis du leder efter et tastatur, der lader dig flyve gennem dit arbejde, er Huntsman Elite det rette til dig.

Med optiske sensor

Den optiske sensorteknologi er ekstremt avanceret og giver øjeblikkelig respons, når du trykker på en tast. Det gør den til et ideelt valg til spil og andre applikationer med høj efterspørgsel. Tastaturet kan klare op til 100.000.000.000 tryk, hvilket gør det til et af de mest holdbare valgmuligheder, der findes. Derudover giver Hybrid On-Board Memory og Cloud storage dig mulighed for at gemme dine knaptildelinger, makroer og konfigurationer for at gøre det nemt at få adgang til dem. 100 % anti-ghosting giver problemfri brug.

Klassisk design

Designmæssigt er tastaturet ret klassisk og tæt på standarden. Det er ikke prangende, men det er alligevel ikke det vigtigste. Det kommer med de sædvanlige RGB-lysfunktioner i millioner af farver, multimedieknapper, så du nemt kan styre rundt i dit arbejde. Noget ekstra smart indbygget i tastaturet er Razer Hypershift, så ved at trykke på en tast kan du låse op for et sekundært sæt funktioner oven på de allerede eksisterende kontroller.

All-round tastatur

Det mekaniske tastatur er designet til gaming, men det er også perfekt til dem, der skriver meget på computere eller tablets. Følelsen af tastaturet, når du skriver, er super lækker, og det gør det til en fornøjelse at skrive tekster. Derudover er det nemt at bruge til gaming-formål, når det er nødvendigt.

Dette tastatur er fantastisk til alle formål og giver en fantastisk oplevelse, uanset hvad du bruger den til. Uanset om du spiller, studerer eller arbejder, er dette tastatur det perfekte valg.

Vælg det rette gamer tastatur

Et tastatur er et af de vigtigste værktøjer for en gamer. Det kan være forskellen mellem at vinde og tabe. Der findes mange forskellige typer gamer tastaturer på markedet, og det kan være svært at vide, hvilket et man skal vælge. Nogle af de faktorer, du skal overveje, er den type spil, du spiller, dit budget og dine personlige præferencer.

Hvis du eksempelvis spiller meget FPS spil, så er det vigtigt, at du køber et tastatur, som har høj holdbarhed på tasterne. Derudover er det vigtigt, at det er lavet med nogle switches, som er behagelige at bruge, da det ellers hurtigt kan blive irriterende.

Spiller du mere spil som World of Warcraft eller lignende, så er det en god idé at få et tastatur, hvor du kan indstille macroer og lave hotkeys. Denne funktion vil gøre en verden til forskel, når du står midt i et raid og skal klare en boss, hvor du skal kaste om dig med forskellige spells.

Sidst men ikke mindst, så skal du tænke over dine personlige præferencer og dit budget. Det nytter ikke noget, at du udser dig et tastatur, som ikke er indenfor rækkevidde rent budgetmæssig. Dine personlige præferencer spiller ind, da et gamer setup gerne skal være lækkert at se på. Derfor fungerer det ikke, hvis dit tastatur ikke passer ind i det udtryk dit setup skal udtrykke.

Trådløs eller kabel?

En overvejelser der er vigtig at gøre, når man skal købe et gaming tastatur er om det skal være trådløst eller med kabel. Valget afhænger helt og holdent af dine præferencer, og hvad tastaturet skal bruges til. Nogle foretrækker et stilrent look, hvor der er så lidt kabler som muligt, hvor andre ikke går så meget op i det, og hellere vil være sikret høj funktionalitet. Ved at købe et tastatur med kabel, så bliver du bedre sikret ift. Responstid, da der ikke på samme måde kan komme forstyrrelser. Dette kan betyde meget, når du sidder i en liv eller død situation.

RGB Belysning

Det har aldrig før været så populært med sejt lys indbygget i ens udstyr, som det er i dag. Derfor bør du overveje, om du ønsker at have RGB belysning i dit tastatur eller ej. Når du køber et tastatur med indbygget RGB, så er det typisk muligt at konfigurere det, så det ser ud præcis som du vil have det. Det giver et ekstra element, som gør det muligt for dig at spille i mørke, men også gøre dit setup unikt udelukkende ved brugen af farver.

Forskellen på membran og mekanisk

Membran og mekanisk er to forskellige typer ’teknologier’, når det kommer til tastaturer. Mekanisk er lidt som at købe en Audi, Mercedes eller BMW, hvor membran er som at købe en Fiat, Hyundai eller lignende. Med et mekanisk tastatur vil man få bedre kvalitet, større mulighed for at indstille det, og alt i alt få bedre funktionalitet i hverdagen.

Et membran tastatur er den type tastatur, som du typisk ser på kontorer eller hos ikke gamere. Det er opbygget med en membran, hvor den reagerer, når man trykker på det. Tastaturet larmer typisk ikke så meget, da det ikke på samme måde klikker, som et mekanisk gør. Et membran tastatur er typisk billigere end et mekanisk, men tastaturet holder som udgangspunkt heller ikke så længe, og man kan heller ikke indstille det på samme måde, som man kan med et mekanisk.

Et mekanisk tastatur er populært i de kredse, hvor man går op i sit udstyr. Der findes flere forskellige typer mekaniske tastatur, og hvilket man skal vælge afhænger af ens egne præferencer. Det smarte ved et mekanisk tastatur er, at man kan udskifte o-ringene i det, hvilket vil ændre følelsen af det fuldstændig. Udover dette, så er det nemmere at rengøre et mekanisk tastatur, da man som udgangspunkt altid kan tage tasterne af.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Trådløse høretelefoner test – De 7 bedste høretelefoner på markedet

Trådløse høretelefoner test – De 7 bedste høretelefoner på markedet

Blender bedst i test – Den bedste blender i test

Blender bedst i test – Den bedste blender i test

Mikrofon test – Find den bedste mikrofon til PC

Mikrofon test – Find den bedste mikrofon til PC

Powerbank test – Find de bedste powerbanks i test

Powerbank test – Find de bedste powerbanks i test