GPS Test – Et overblik over de bedste GPS’er på markedet

GPS Test – Et overblik over de bedste GPS’er på markedet

Der var engang, hvor man var nødt til at medbringe et kort, når man tog på tur. Dette ville ofte i en eller anden udstrækning lede til skænderier, når den udpegede navigatør viste sig at ude af stand til at læse kort – hvilket jo naturligvis betød, at man ikke havde styr på, hvor man var. Disse dage er for længst forbi, da man for efterhånden en del år siden begyndte at bruge GPS-enheder, så man altid kunne følge med i, hvor man var, og hvor man skulle hen.

Men GPS’en har været i konstant udvikling. De eksisterer i dag i alle smartphones, så man har ingen undskyldning for at fare vildt. Men selvom smartphones har taget denne udvikling og alle nu har en GPS i lommen, så har GPS-enheder til biler også været i konstant udvikling, så de stadig kan være det bedste valg, til det de gør. Der er kommet flere funktioner med årene, og de er faktisk ret praktiske.

Men hvad kan en GPS enhed så? Hvorfor skal man have en? Og kan de holde sig up-to-date? Vi har svarene til de spørgsmål, og du får dem netop her i den bedste GPS test – og vi har faktisk endnu flere informationer at byde på. Du kan derfor med stor fordel læse med, så du kan se, hvilken GPS du skal vælge, så du altid ved hvor du er, og hvor du skal hen.

GPS’en er en fremragende løsning til en tur i bilen. Ønsker du derimod en tur på cyklen, så tjek vores cykelcomputer bedst i test – eller hvis det er en løbetur du søger, så kig forbi vores smartwatch bedst i test. Vi hjælper dig med udstyret, ligegyldigt hvad det er til!

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Garmin Drive 52 MT-S (Europe)
Garmin Drive 52 MT-S (Europe)

Garmin Drive 52 MT-S (Europe)

Denne GPS fra Garmin er perfekt, hvis du måske mangler lidt af inspirationen til din køretur. Den er yderligere designet til at give dig en mere sikker og ligetil tur, ved blandt andet at give dig advarsler omkring trafik, men også skarpe sving, hastighedsændringer og meget mere.

Integreret Foursquare og TripAdvisor

Med disse to apps indbygget i GPS’en kan du altid finde de butikker, restauranter og andre populære steder, som du har brug for. Du kan også se nogle anmeldelser på disse steder, så du nemmere kan beslutte dig for det rigtige sted og undgå en eventuel skuffelse.

Up Ahead funktion giver inspiration

Der er også en indbygget funktion kaldet Up Ahead. Den er designet til at give dig informationer om nogle af de ting, som venter forude på ruten. Dette kan f.eks. være seværdigheder, byer, restauranter og lignende – det kan måske lige give dig inspirationen til at opleve noget nyt.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 5”
 • Skærmopløsning: 480 x 727 pixels
 • Størrelse: 140 x 20 x 84 mm
 • Vægt: 170,8 g
Garmin Zumo XT (Europa)
Garmin Zumo XT (Europa)

Garmin Zumo XT (Europa)

Dette er GPS’en til dig, som måske ikke nødvendigvis foretrækker at følge de normale veje. Der er nemlig fokuseret lidt på at gøre den brugbar på alternative veje, så du virkelig kan tage på opdagelse. Denne GPS er også designet til at montere på en cykel, så du kan bruge den til f.eks. mountainbiking – det er ikke kun en GPS til bil.

Forudindlæste offroad kort

GPS’en kommer selvfølgelig med kort over hele Europa, som du kan forvente af enhver moderne GPS. Men som noget lidt andet, og en af grundene til, at vi har den med i vores GPS test, så er der faktisk kort over en masse offroad ruter, hvis du ønsker at bevæge dig ud i et lidt mere vildt terræn.

Sporregistrering

Denne funktion er også god, hvis du bevæger dig ud i det vilde. Sporregistrering gemmer nemlig dine ture, så hvis du har opdaget en fed offroad rute, så kan du genopleve den, uden at du skal huske alle detaljerne selv. Du kan endda også dele denne kortinformation med andre, som har samme GPS.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 5,5”
 • Skærmopløsning: 1280 x 720 pixels
 • Størrelse: 128 x 24 x 88 mm
 • Vægt: 262 g
Garmin Camper 780
Garmin Camper 780

Garmin Camper 780

Dette er den helt perfekte GPS, hvis du elsker campinglivet. Der er nemlig adskillige funktioner, som er designet til at give dig den optimale campingoplevelse – eller i hvert fald turen dertil. Er du ikke til camping, så kan du naturligvis også bruge GPS’en til at finde vej til alt andet.

Tilpas ruten til din campingvogn eller camper

Du kan i denne GPS indstille størrelsen og vægten på din campingvogn eller autocamper. GPS’en vil derefter tage højde for disse ting, så den ikke lige pludselig prøver at sende dig under en bro, som du ikke kan køre under, eller en bro, som ikke kan holde til vægten af dit køretøj.

Indbygget adgang til campingdatabaser

Dette giver dig adgang til databaser med informationer om campingpladser, som du kan filtrere ud fra pris, faciliteter og andet. GPS’en kan også pege dig i retning af rastepladser og lignende, som måske har nogle faciliteter, som du har brug for på turen, f.eks. internetforbindelse, bad, osv.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 6,95”
 • Skærmopløsning: 1024 x 600 pixels
 • Størrelse: 173 x 19 x 99 mm
 • Vægt: 239,6 g
TomTom GO Discover 6
TomTom GO Discover 6

TomTom GO Discover 6″

Denne model er inkluderet i vores GPS test, fordi den giver dig et overskueligt overblik, som er let at styre, selv når du er på vejen. Den giver dig muligheden for at navigere til din destination – og måske kan den gennem TripAdvisor også hjælpe med at beslutte, hvad den destination faktisk skal være.

TomTom Traffic

Dette er TomToms eget program til at holde øje med trafikken. Programmets funktion er at give dig informationer om trafikken omkring dig – hvis der f.eks. er kø forude, så vil du få en besked om dette, og navigationen vil automatisk prøve at lede dig udenom disse problemer.

Stemmestyret navigation

Du har også muligheden for at styre denne GPS via tale. Dette er yderst fordelagtigt, fordi det lader dig styre GPS’en mens du kører, uden at det bliver farligt, fordi du prøver at bruge en skærm mens du styrer en bil. Det er både en praktisk og sikker funktion.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 6”
 • Størrelse: 163 x 19 x 105 mm
 • Vægt: 281 gram
TomTom GO Classic 5
TomTom GO Classic 5

TomTom GO Classic 5″

Denne model fra TomTom giver dig en effektiv og komfortabel køretur, hvor du er garanteret den bedste rute. Den tager naturligvis højde for trafik gennem TomTom Traffic, og du får altid opdatering af dine kort, så længe din bil kan forbinde til dit Wi-Fi derhjemme.

Viser dine mobilnotifikationer

Som noget til ekstra, så kan du parre din telefon og din GPS, så du automatisk kan få beskeder vist på din GPS – og du kan faktisk også få den til at læse dem op. Du slipper derfor for at skulle sidde og finde din telefon frem, hvilket også kan udgøre en trafikrisiko.

MyDrive partnerapp

GPS’en er yderligere sat op til at fungere sammen med en app kaldet MyDrive. Du kan deri planlægge dine ruter i forvejen på din smartphone, så du ikke skal sidde og gøre det i bilen lige før du skal ud på køreturen. Du kan derfor meget nemmere planlægge din rute, så du ikke går glip af noget.

Egenskaber:

 • Skærmstørrelse: 5”
 • Skærmopløsning: 480 x 272
 • Vægt: 201 g

Hvorfor skal jeg have en GPS?

Fordi fysiske kort hører fortiden til. Forbi er dagene, hvor man kunne ende i et større skænderi, fordi personen med kortet, ofte konen eller en ven, ikke lige var så kompetent som du regnede med, og du derfor endte et helt andet sted end planlagt. Med en GPS kan du nemlig holde styr på din præcise lokation på kortet, så du aldrig bliver i tvivl om, hvor du er. Kort sagt, så er en GPS en musthave gadget til bilen, som ville være forfærdelig ikke at have!

GPS-enheder har naturligvis også funktionen til at lede dig til en destination, hvor den pænt vil guide dig hele vejen dertil, og den vil i mange tilfælde tage højde for trafik og andre ting, som kan have en negativ effekt på din tur – og den vil forsøge at lede dig ad en anden vej.

Men der er faktisk også andre nyttige funktioner i mange af de moderne GPS-enheder. Dette kan blandt andet være indbyggede guides til hoteller, restauranter og seværdigheder, hvor du også vil kunne se anmeldelser og lignende, så du kan få den bedst mulige oplevelse ud af din tur. Og det vil ofte være ligegyldigt, om der er tale om en restaurant i lokalområdet, i den anden ende af landet, eller endda i et helt andet europæisk land. De fleste GPS-enheder har nemlig kort over hele Europa, og i nogle tilfælde endda hele verden.

Vi har her i vores GPS test valgt at inkludere nogle forskellige GPS-enheder, som alle har lidt forskelligt at byde på, så der formentligt vil være noget, som passer lige netop til dine behov.

Hvad står GPS for?

GPS står for Global Positioning System. Det bygger på et amerikansk satellitnetværk, som den bruger til altid at kunne give din helt præcise lokation. Ved hjælp af denne satellitdata kan GPS-enheden derefter bruge din position til at guide dig via et indbygget kort, så du nemmest muligt kan komme til din destination.

Hvordan opdaterer jeg min GPS?

Der er lidt forskel på de enkelte enheder, da det ikke er alle, som benytter helt samme måde til dette – der er nemlig ikke en fast standard, som der tidligere har været i form af CD’er med kort-data på. Men som udgangspunkt vil du opleve, at der er to måder, dette gøres på nu til dags. Nogle enheder har indbygget Wi-Fi, så de automatisk kan opdatere deres kort og data, når de er indenfor rækkevidde af et netværk, som de er tilkoblet. Dette betyder i praksis, at din GPS ofte vil kunne opdatere kortet, når bilen holder i garagen eller indkørslen.

For andre enheder vil det være nødvendigt at tilkoble GPS’en til en computer via USB, hvor du herefter kan blive ledt til producentens hjemmeside, hvor du får muligheden for at opdatere dine kort.

Uafhængigt at måden, dette gøres på, vil du oftest opleve, at opdatering af de installerede kort er gratis. I vores GPS test har vi vurderet at dette var vigtigt, så de inkluderede modeller er fra Garmin og TomTom, som begge tilbyder gratis opdatering af kort – så med de modeller er du sikret, at du altid kan være up-to-date.

Virker GPS’en udenfor Danmark?

Der var engang, hvor standarden var, at en GPS kun havde kort til det land, du boede i – og man skulle ofte have en separat CD med andre kort på, hvis du skulle til udlandet. De dage er heldigvis for længst passeret, og både de indskrænkede kort og CD’en er for længst blevet glemt.

De moderne GPS-enheder har oftest forudindlæste kort til hele Europa. Du kan derfor snildt lige svinge en tur forbi middelhavslandene, uden at du skal være bange for at fare vild i deres små, forvirrende gader. Og disse kort vil oftest være gratis at opdatere, så du ikke pludselig står og leder efter en vej, som er blevet fjernet. I vores GPS test har vi naturligvis fokuseret på at udvælge modeller, som netop har disse Europa-kort og gratis opdateringer, så du ikke skal være begrænset til at køre rundt indenfor landets grænser.

Ønsker du at bevæge dig udenfor Europa, kan du naturligvis altid installere yderligere kort i enheden, men du skal være opmærksom på, at dette ikke altid vil være gratis. Men det betyder, at du kan smide din GPS i bagagen inden du hopper i flyveren til USA, og så vil du uden problemer kunne navigere rundt derovre også.

Kan man bruge sin mobil til GPS?

Det kan du, ja. De moderne smartphones har alle GPS og kort installeret, så du kan bruge dem til at finde vej. Der er dog adskillige fordele ved at bruge en GPS til bil, når du netop bruger en bil. Nogle af disse fordele er, at skærmen er større og bedre beregnet til at navigere med, der er bedre systemer til at indtaste og finde adresser og lokationer – og så slipper du naturligvis også for at bruge din mobile data og din smartphones batteri. Udover alt dette vil du også finde mange andre fordele, som varierer blandt den individuelle modeller. Du kan se mange af disse nyttige funktioner og fordele i vores GPS test længere oppe i artiklen, hvor du helt klar vil finde noget, som vil gøre dine køreture bedre.

FAQ

Hvilken GPS er den bedste?

Det er svært at vurdere, hvilken GPS er bedst. De normale GPS-funktioner er tilgængelige i alle moderne enheder, så det handler i høj grad om, hvilke ekstra funktioner, du har brug for. Dette er meget individuelt, og det er derfor svært at sige, hvad der er bedst.

Hvad koster en god GPS?

En god GPS vil ofte starte lige under 1.000 kroner, og du vil derfra opleve prisen gå op til nogle tusinde, alt afhængigt af model, funktioner, og hvor ny den er.  Mange af de forskellige funktioner er praktiske, og det kan derfor være en fordel at undersøge, hvad du faktisk kan få.

Hvad koster det at opdatere Garmin GPS?

Har du en GPS fra Garmin er det generelt set gratis at opdatere de kort, du i forvejen har adgang til. Det koster først penge, hvis du ønsker at tilkøbe ekstra kort, til f.eks. Amerika eller Asien.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming