Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Det kan godt være lidt dyrt, hvis man skal rende til hundefrisøren hver gang hundens pels gror. Det er i disse situationer, man overvejer, om man måske kunne gøre det selv – så det har vi lavet denne guide til at hjælpe dig godt på vej med.

Kan man selv klippe sin hund?

Du kan nemlig godt selv klippe din hund, og det kan faktisk være noget, du kan spare mange penge på. Det kræver faktisk ikke særlig meget andet end en god hundetrimmer – og dem finder du i vores hundetrimmer test lige her.

Forberedelse

Når du har din hundetrimmer, så handler det faktisk bare om atk omme i gang. Det virker måske som en god ide at vakse hundens pels inden, men det bør du faktisk ikke gøre, da det kan give en del problemer. I stedet skal du blot rede pelsen godt og grundigt, hvor du også får styr på underpelsen. Det gør det nemlig meget nemmere at trimme hunden.

Selve klipningen

Når du ønsker at klippe hunden med en hundetrimmer, så er det faktisk en ret simpelt proces. Det handler faktisk bare om at indstille den rigtige længde og derefter trimme det godt igennem. Det er vigtigt du kommer hele vejen rundt, for trimningen handler både om at rette pelsen til, men du fjerner også en masse døde hår, og det er sundt for hunden og dens pels. Du skal ikke være bange for, at dette er ubehageligt for hunden, da den slet ikke mærker disse døde hår.

Når du trimmer, så er det en god ide at trimme i samme retning som pelsen, hvilket kan virke lidt forkert – men det er faktisk rigtigt nok. Det er dog en god måde at sikre, at pelsen bliver klippet jævnt.

Undervejs bør du holde øje med, om hunden er tryg ved trimningen. Det kan i nogle tilfælde godt gøre hunden lidt nervøs, og i disse tilfælde kan det være en god ide at berolige hunden ved at snakke til den, eller måske kan du lokke den gennem klipningen med et par godbidder. Du bør også være opmærksom på, om trimmeren begynder at blive varm i skærene. Hvis det er tilfældet, så er det en god ide at tage en pause, da det kan være ubehageligt for hunden ellers.

Hvordan klipper jeg min hund i hovedet?

Man kan godt forestille sig, at selve hovedet på hunden er lidt sværere at klippe, og for mange vil spørgsmålet også være ”Hvordan klipper man en hund ved øjnene?”. Svaret på disse to er dog ret simple – for det handler bare om at være lidt mere påpasselig. Vi anbefaler, at du bruger en saks til dette, da det giver dig lidt bedre mulighed for at være præcis, men også fordi det ikke er alle hunde, som er lige glad for at blive trimmet i ansigtet.

Det handler primært om at klippe ansigtet på en måde, hvor øjnene og munden bliver fri, så hunden kan se noget. Hunden kan jo ikke på samme måde som os feje hårene væk fra ansigtet, når de kommer i vejen – og derfor er du nødt til at hjælpe den på vej.

Relaterede Indlæg

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Vi elsker motorer!

Gaming

Seneste produkttests