Har du prøvet padel tennis?

Har du prøvet padel tennis?

Padel tennis er efterhånden blevet utroligt populært i Danmark og er et af de mest populære sportsgrene i Argentina og i Spanien. I Spanien er sportsgrenen den næststørste lige efter fodbold, målt på antallet af udøvere. For at give et eksempel på hvor populært det er, så er der 1,3 mio. som spiller tennis op mod 5 mio. som spiller padel yennis i Spanien alene.

Padel tennis vokser hurtigt

Padel tennis er noget som stadig er forholdsvis nyt i Danmark, og selvom sportsgrenen er i stor vækst, så er der kun ca. 30 padelbaner på landsplan. Det ses typisk, at det er allerede eksisterende tennisklubber, der bygger til eller bygger om, så der også kan spilles padel tennis på banerne.

Padel Tennis kan både spilles på en double bane, men du kan også spille på singlebaner, både indendørs og udendørs. I padel tennis holdes spillet i gang i længere tid, på grund af at der er en lavere boldhastighed, og du spiller med vægge rundt om banen. Det er noget alle kan forholde sig til!

Padel tennis – kort fortalt

  • Padel tennis er en kombination mellem squash og tennis
  • Tennis handler mere om præcision og fart, hvor padel handler mere om udholdenhed
  • Padel tennis spilles med vægge rundt om banen, i et såkaldt ”bur”

Dansk Padel Forbund har lavet en liste over alle de klubber, som har mulighed for at etablere flere padel baner på deres eksisterende anlæg. Så padel tennis bliver mere udbredt inden for de næste få år.

Nogle klubber og haller er endda begyndt at bygge nye bygninger, for at få et større areal til padel tennis. Så i fremtiden vil der være rig mulighed for at spille padel tennis i hele landet.

Sådan spiller man padel tennis

Padel er som tidligere nævnt, en kombination mellem squash og tennis.

Trods de forskelle, som der er på de to idrætsgrene, så er der stadig mange ligheder. De er begge ketchersport, og det er stort set samme bold, som man benytter i padel, såvel som i tennis.

Pointsystemet er også det magen til, og meget af den samme teknik kan overføres til padel. Med padel tennis spiller du på en bane, der er 20 x 10 meter. Med et net i midten og vægge rundt om banen.

I tennis kan et hårdt slag afgøre en duel, men i padel har man muligheden for at lade bolden ramme banen, for måske at få en meget bedre position. Padel tennis spilles derudover med underhåndsserv.

Forskelle på tennis og padel tennis

Som det første, så er der forskel på selve ketcheren. I padel spiller du faktisk med et bat, det har en hård overflade og uden strenge. Der findes 3 typer af bat:

Cirkel formet

Dette er det oplagte bat til nybegyndere. Det er et bat med en rund form, og har oftest balance i midten af battet. Man bør ramme bolden med midten af battet, for at få det bedste slag. Med dette bat har du meget kontrol og lidt mindre fart.

Dråbe formet

Denne type bat er til let øvede og øvede spillere, hvor man bør ramme bolden lidt højere oppe på battet.

Diamant formet

Dette bat bør kun bruges af øvede spillere, de har ofte et højere balancepunkt og man skal ramme bolden lidt højere oppe. De giver fart, men kræver også mere kontrol, det kan derfor være svært at håndtere disse bat, hvis du er nybegynder.

Andet udstyr

Boldene ligner tennisbolde, størrelsen og vægten er nemlig akkurat det samme som tennis bolden. Der er dog cirka 10 procent lavere tryk i en padel bold. Der findes også sko produceret udelukkende til padel tennis, men du kan også sagtens gøre brug af tennis sko.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Hvorfor stiger elprisen – og hvor kan du spare?

Hvorfor stiger elprisen – og hvor kan du spare?

Fem fitness gadgets til mænd

Fem fitness gadgets til mænd

Limited Edition – Wavell Sound Master 2

Limited Edition – Wavell Sound Master 2

IdHair: Det bedste hårvoks til mænd!

IdHair: Det bedste hårvoks til mænd!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Seneste produkttests