Her er den komplette Batman film rækkefølge

Som fan af Batman, så er man nødsaget til at se samtlige film. Derfor har vi fundet alle Batman film, som nogensinde er blevet lavet. Dem har vi så samlet i en komplet Batman film rækkefølge, så du kan se filmene i korrekt rækkefølge!

Selve Batman karakteren er efterhånden en gammel herre. Batman blev først præsenteret i en film tilbage i 1966, hvor Batman var lavet som en børnekarakter, fremfor en hardcore action helt, som han er i dag.

Læs med nedenfor, for at få et indblik i de mange forskellige Batman film der har været igennem årene.

Batman: The Movie (1966)

Tilbage i 1966 blev den første Batman film udgivet. Den hed Batman The Movie, og var mere end børnefilm end så meget andet.

Dragten som Batman og Robin har på er da heller ikke af lige så prangende karakter, som man kender dem i dag. Derudover ser man i filmen Batman stå med en decideret mikrofon, som bruges til at fange lyden.

I filmen ses også den ikoniske Joker, som har fulgt filmene gennem årene. Du kan finde en liste over alle film med Jokeren her!

Batman (1989)

Efter den første Batman film gik der nogle år, før andre ville tage karakteren op og lave en ny film. Dette klarede Tim Burton dog i 1989, hvor Batman endnu engang blev fundet frem fra gemmerne. Denne gang blev der dog kastet et større beløb i produktionen, og derudover blev den lavet i en tid, hvor superhelte film for alvor var på vej frem. Tim Burtons Batman er derfor et ikon i Batmans historie.

Batman Returns (1992)

Blot 3 år efter Tim Burtons succes med den første af hans Batman film, så var han med til at lancere endnu en film. Denne gang i form af Batman Returns, som er en komisk og anderledes måde at lave superhelte film på. I filmen møder man store skuespillere som Michael Keaton, Danny Devito og Michelle Pfeiffer.

Batman Forever (1995)

I 1995 udkom filmen Batman Forever. En film, hvor Tim Burton ikke længere var filminstruktør, men blot blev krediteret som producer. I filmen var det ikke kun Burton der var skiftet ud, da Batman ikke længere blev spillet af Keaton, og man blev præsenteret for skuespillere som Jim Carrey. Batman forever er der delte meninger om, hvorvidt man synes filmen levede op til de to instrueret af Tim Burton.

Batman and Robin (1997)

Robin har siden 1966 været en ikonisk karakter som Batmans håndlanger i de forskellige film, og det blev hyldet i 1997. Her er det nemlig ikke længere Batman der er i fokus, men hele holdet. En film som kritikere og fans tog meget splittet i mod, på trods af den havde store skuespillere som Arnold Schwarzenegger, Geroge Clooney og Alicia Silverstone med.

Batman Begins (2005)

Efter 8 lange år, så skete det endelig. Endnu en Batman film så dagens lys. Denne gang er det dog ikke bare “endnu en Batman film”. Batman begins er nemlig ikke blot en efterfølger til de tidligere, men derimod en fundamental nytænkende måde at få denne franchise tilbage på rette spor.

Christopher Nolan gjorde dette ved at kigge tilbage i tiden, og finde tegneserier og andet, hvor han kunne finde guldkorn til en ny begyndelse. Resultatet var helt igennem fantastisk, og denne film er skyld i, at Batman filmene fortsat lever efter 90’erne.

The Dark Knight (2008)

Efter genoplivelsen af Batman filmene, så var det ideelt at Christopher Nolan fortsatte hans fantastiske arbejde. Derfor kom der i 2008 filmen The Dark Knight, som for alvor fik bragt Jokeren tilbage på banen. I filmen spiller Heath Ledger jokeren til perfektion, og filmen anses af mange som værende den ultimative superhelte film gennem tiden.

The Dark Knight Rises (2012)

Efter The Dark Knight blev Heath Ledger desværre fundet død, hvorfor han af gode grunde ikke kunne spille i efterfølgeren til filmen. Dette gav spekulationer om hvorvidt det ville være muligt for Cristopher Nolan at lave en efterfølger, som ikke blev noget juks. Han klarede det dog til perfektioner, da han bragte superskurken Bane på banen, og gav Batman end ny værdig modstander at kæmpe imod.

Batman V Superman: Dawn of Justice (2016)

At lave en efterfølger til de fantastiske Batman film, som var instrueret af Cristopher Nolan har ikke været en let opgave. Denne opgave tog Zack Snyder da til sig, da han instruerede Batman V Superman. En film der handler om de to superheltes sammenstød, hvor Batman anser Supermand som værende en trussel. Filmens plot giver ikke rigtig mening, men den var en fantastisk måde at kickstartet Supermand filmene endnu engang.

Suicide Squad (2016)

Suicide Squad er et anderledes take på en superhelte film. Filmen er nemlig opbygget fra superskurken Harley Quinns perspektiv, hvor man følger hendes liv som Jokerens kæreste. Hun er ikke selv guds bedste barn, og Batman prøver ihærdigt at stoppe hele deres crew.

Justice League (2017)

Efter det der skete mellem Batman og Supermand i Batman V Superman, får Batman muligheden for at hyre hans eget crew. Det ender i et superhelte team, som inkluderer superhelte som Aquaman, The Flash og Wonder Woman. Justice League er på en måde DC’s svar på Marvels Avengers, som også er en gruppe af superhelte der arbejder sammen.

The Lego Batman Movie (2017)

Efter nogle år, hvor Batman filmene er blevet mere og mere action præget, og har en dyster baggrundshistorie, så er det lidt vildt, at LEGO vælger at lave en film om ham. The Lego Batman Movie er efterfølgeren til Lego Movie, som udkom i 2014. Filmen er en animeret LEGO film, hvor man ser Batman og Robin på endnu et eventyr.

Joker (2019)

Er det muligt at lave en Batman film uden Batman? Det er det, hvis man tager hans ærkefjende igennem tiden, og opbygger en historie om hvordan han blev til den han er. Det kræver dog, at man ikke tager hvem som helst til at spille den berygtede Joker. I Joker filmen fra 2019 ser man Joaquin Phoenix spille rollen til perfektion. En rolle, som han har brugt måneder på at blive klar til, da han skulle igennem et stort vægttab og en del andre ting. Filmen splittede vandende da den kom ud, men her på redaktionen mener vi, at den var et sandt mesterværk.

The Batman (2022)

På trods af mængden af Batman film igennem tiden, så er det måske ikke endnu en Batman film man har brug for i 2022. Det er dog sådan, at vi har været så heldige at The Batman blev lanceret i 2022, en film hvor Catwoman også er repræsenteret.

Filmen er en mørk, seriøs og lidt twisted version af Batman, hvor Batman og Catwoman skal stå sammen om at besejre den sociopatiske seriemorder The Riddler, som er spillet af Paul Dano. Vi mener derfor, at du skal se The Batman, hvis du er fan af de tidligere film!

Har du allerede set alle Batman film, men kan ikke få nok af superhelte film? Så kan du i stedet se vores lignende artikel omkring den komplette Spider-Man rækkefølge eller den konkrete Marvel rækkefølge. God fornøjelse!

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Ugens babe er Olivia Blais!

Ugens babe er Olivia Blais!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming