Hjælp til lukning af firma

Hjælp til lukning af firma

Dette indhold er sponsoreret 

Det kan være svært at holde styr på de mange regler, når man skal lukke sit firma. Der er eksempelvis forpligtelser over for myndighederne, som skal overholdes, og en masse papirarbejde, der skal klares. Denne artikel giver dig overblikket over, hvad du skal være opmærksom på, og hvordan du med fordel kan lukke dit firma ved betalingserklæring.

Hvad er en betalingserklæring?

Man kan lukke sit firma på flere forskellige måder, herunder betalingserklæring, likvidation eller tvangsopløsning. Betalingserklæring og likvidation er frivillige beslutninger, hvorimod tvangsopløsning er påtvunget. I denne artikel kan du læse mere om lukning af firma ved betalingserklæring, da dette er den nemmeste og hurtigste måde at lukke sit firma på. Det gælder dog kun for kapitalselskaber, altså ApS’er og A/S’er.

En betalingserklæring er et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra selskabets ejere om, at selskabet ønskes opløst. Erklæringen skal underskrives af alle ejere og derefter indsendes til Erhvervsstyrelsen.

Du kan kun benytte denne metode, hvis virksomheden ikke har gæld (gælder både forfalden og uforfalden) til hverken kreditorer eller det offentlige. Virksomheden må desuden ikke have ubetalte skatter og afgifter til Skattestyrelsen. Derfor skal man indhente en skattekvittance fra SKAT for at bevise dette.

Hvis der efter lukningen af dit firma er en resterende gæld, som ikke var kendt på tidspunktet for nedlukningen, hæfter ejerne personligt, solidarisk og ubegrænset for denne gæld. Ejerne vil dog kun hæfte for gæld, som eksisterede, men blot var ukendt på tidspunktet for erklæringens afgivelse.

Luk firma med Legal Desk

Det kan være en lang og besværlig proces, når man skal lukke sit firma. Luk firma gennem Legal Desk og klar det hurtigt og nemt. De sørger for at afmelde pligter, indberette til SKAT, indhente skattekvittance og registrere lukningen af dit firma hos Erhvervsstyrelsen.

Du lukker dit firma gennem Legal Desk ved at udfylde en webformular. Herefter modtager du et dokument, som du underskriver med NemID. Legal Desk sørger for at afmelde pligter og indhenter skattekvittance fra SKAT. Når dette er gjort, underskriver du betalingserklæringen med NemID, hvorefter Legal Desk registrerer nedlukningen af din virksomhed hos myndighederne. Når nedlukningen er trådt i kraft, vil du modtage en bekræftelse.

Hos Legal Desk lukkes virksomheder kun med betalingserklæring, og derfor er det vigtigt, at din virksomhed ikke har gæld til hverken kreditorer eller det offentlige. Noget andet, du skal være opmærksomhed på, er, at SKAT er 4-5 måneder om at udarbejde en skattekvittance, men dette sørger Legal Desk for at holde øje med.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Giv din partner en Valentinsdag hun aldrig glemmer 🧡

Giv din partner en Valentinsdag hun aldrig glemmer 🧡

Hvad er en penis forlængelse og hvilken type er bedst?

Hvad er en penis forlængelse og hvilken type er bedst?

Julegaveønsker: Mærkevarer tøj til mænd

Julegaveønsker: Mærkevarer tøj til mænd

Mandegaver: 6 gode julegaveønsker

Mandegaver: 6 gode julegaveønsker

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming