Hvad er forskellen på en græstrimmer og en buskrydder?

Hvad er forskellen på en græstrimmer og en buskrydder?

Vi kan godt forstå, hvis du er lidt forvirret over, hvad forskellen på en græstrimmer og en buskrydder er. De to maskiner ligner nemlig hinanden, og de bruges på præcis samme måde – de er faktisk så ens i deres design, at der findes kombinerede buskryddere og græstrimmeren, hvor du kan skifte mellem de to, som du ønsker.

Så hvad er forskellen?

Forskellen findes primært i styrken på de to maskiner, men oftest også i det, maskinen bruger til at skære med. Der er nemlig forskel på, hvad de reelt set skal bruges til, og derfor også den styrke og skarphed, de har brug for.

Græstrimmeren er til at rette af med

Græstrimmere, som vi tester i denne artikel, vil typisk være lettere og mindre kraftig end buskrydderen. Det skyldes, at den primært er beregnet til at skære græs med. Du vil generelt bruge græstrimmeren til at rette af i kanterne, når du har været hen over plænen med en plæneklipper. Den er perfekt til præcisionsopgaver, hvor du lige mangler nogle totter der, hvor plæneklipperen ikke kan nå. Den er også god, når der er græs tæt på konens blomsterbed, og du ikke er klar til at risikere, at plæneklipperen får i blomsterne.

Græstrimmeren klipper ved hjælp af en snor eller wire, som sagtens kan skære gennem græs og lette planter. Det gør den ufarlig i brug, da den i værste fald kan piske dig en smule.

Buskrydderen klarer de større opgaver

Buskrydderen kan reelt set gøre alt det, en græstrimmer kan – men den kan også klare mere end det. Den vil typisk have en større motor, og i mange tilfælde vil de køre på benzin i stedet for batteri, fordi det giver bedre muligheder for ekstra motorkraft. Det gør buskrydderen noget tungere end den almindelige græstrimmer. De er tit designet med et dobbelt greb og en bæresele, som gør det noget nemmere at håndtere den ekstra vægt.

Buskrydderen har dog brug for denne motorkraft, fordi den er beregnet til at skære gennem tykkere planter. Her taler vi både om store klumper af vildt græs, men også kraftigt ukrudt og endda buske, som navnet antyder. Det kræver en del mere kraft at skære gennem disse, og det er derfor, at den typisk vil have en større motor.

Hvor græstrimmeren bruger en snor eller wire, så vil du med en buskrydder i stedet bruge en form for skarp klinge, som giver den muligheden for let at skære gennem ting. Det gør den lidt mere farlig at bruge, men det giver også den skarphed, du har brug for til de mere genstridige og solide planter.

Tjek vores test af buskryddere, for at finde den bedste til dine behov.

Hvilken skal man vælge?

Det kommer meget an på, hvad du regner med at bruge den til. Hvis det blot er med henblik på at få haven til at se flot og velplejet ud, så kan du sagtens vælge en græstrimmer; men er der et behov for ofte at skulle skære gennem klumper af ukrudt eller mindre buske, så vil vi anbefale, at du overvejer en buskrydder til opgaven.

Du kan faktisk finde nogle modeller, som giver dig muligheden for at løse begge opgaver, hvilket også kan være det helt rigtige valg.

Relaterede Indlæg

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming