Hvad kræver det at blive politimand?

Hvad kræver det at blive politimand?

Du har måske i løbet af dit liv overvejet at blive politimand af den ene eller anden grund – og det et godt arbejde og noget vi har brug for i samfundet. Vi har i Danmark en grundig uddannelse, man skal gennem, så man er sikret et højt kompetenceniveau, når de er uddannet. Men foruden at være grundig, så er uddannelsen faktisk også ret krævende, både mentalt og fysisk. Læs med her, hvis du ønsker at vide, hvor hårdt det faktisk er.

Hvordan bliver man politimand?

Det primære krav til at blive politimand er jo naturligvis, at du gennemfører politiets uddannelse. Men for at starte på denne, så skal du faktisk være i rigtig god form, da der stilles nogle krav indenfor dine løbeevner (både ift. længde og hastighed), men også fysisk styrke, som både tæller i arme og ben.

Politimand uddannelseskrav

Så hvad kræver det at blive politibetjent? Det er et spørgsmål, som er lidt bredt at besvare. Der er nemlig nogle deciderede krav i forhold til uddannelse, men også både nogle krav i forhold til dine boglige evner og dine fysiske evner. Der er nemlig tale om et alsidigt job, hvor du både skal jage kriminelle, men hvor der også efterfølgende skal skrives rapporter, så alt er i orden.

Der vil naturligvis også være videre krav, hvis du ønsker at videreuddanne dig indenfor specialiseringer, hvis du senere ønsker at blive kriminaltekniker eller lignende.

Fysiske krav

Nogle af disse krav vil bl.a. være, at du skal kunne løbe 2,4 kilometer, for at vise at du har den nødvendige udholdenhed – men du skal også gøre dette op under 11 minutter for at opnå den minimale karakter til at bestå. Der er faktisk også andre lidt anderledes krav, som din evne indenfor længdespring, hvor du skal op over 210 cm for bare at få en bestående karakter. Og du skal også som absolut minimum kunne bænke 60kg, men gerne mere end dette.

Boglige krav

Der er selvfølgelig også en skriftlig prøve, som skal bestås, hvor du bliver vægtet på dine evner til at læse og skrive på dansk. Der er jo en del skriftligt arbejde involveret, når der skal skrives rapporter og lignende. Er du ordblind, så skal du dog ikke frygte, at dette er en hindring – der bliver netop taget særlige forhold til dette. Det kræver desuden en gymnasial uddannelse først.

Du kan læse mere om kravene på politiets egen hjemmeside, som du finder her: Fysiske optagelseskrav for mænd.

Hvor meget tjener en politimand?

Lønnen for politibetjente varierer meget i forhold til, hvilke arbejdsopgaver man har, hvor i landet man bor osv., så det er svært at svære på. Man kan dog forvente en startløn på lige under 30.000 om måneden, som så vil stige med anciennitet og arbejdsopgaver.

Relaterede Indlæg

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste solbriller til mænd i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste prada solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Bedste ray ban solbriller i test

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Vi elsker motorer!

Gaming

Seneste produkttests