Hvad skete der med Mel Gibson?

Hvad skete der med Mel Gibson?

Ikonen Mel Gibson medvirkede i samtlige film fra 80’erne og 90’erne – Hvad skete der med ham?

Mel Gibson er en amerikansk – australsk skuespiller, som var stjernen i filmene Mad Max, Lethal Weapon filmserien og senere hen instruerede han den Oscar vindende film Braveheart.

Han kom særligt under medielyset, da han instruerede den omdiskuteret film The Passion of the Christ. Mange kristne og katolikker var ikke fan af netop denne film – og du kan nok gætte dig til hvorfor!

Mel Gibson er 66 år i dag, og har lidt af et omrygte omkring sig. I denne artikel vil vi gå lidt mere i dybden med en af Hollywoods notoriske skuespillere.

Hvem er Mel Gibson?

Omkring 1980’erne var Mel Gibson bedst kendt internationalt for hans stjerneroller i Dødbringende våben serien, og det følgende årti vandt han bedste instruktør til den årlige Academy Award for storfilmen Braveheart. I år 2016 fik han også en Oscar nominering som instruktør for krigsfilmen Hacksaw Ridge.

Inden da har Mel Gibson haft lidt af en turbult karrierevej.  

Mel Gibsons tidligere liv

Mel Colmcille Gerard Gibson blev født den 3. januar 1956 i Peekskill, New York. Han var det sjette barn ud af i alt 11 børn. Hans forældre Hutton og Ann Gibson er romanske katolikker fra Irland. Kort efter Vietnam krigens start, flyttede Hutton Gibson med hans familie til Australien i frygt for at hans sønner ville blive bedt om at gå i krig.

Gibson spenderede resten af hans barndom i Sydney, hvor han studerede på St. Leo’s Catholick College, en katolsk skole kun for drenge. Han afsluttede sin uddannelse i Asquith Boys High School I New South Wales, Australien.

Han fik sit skuespiller debut i en produktion af Romeo og Juliet og en on-screen debut for en lav budgetterede film Summer City (1977).

Det var i 1979, hvor Mel Gibson optrådte på det store lærred med to filmroller: En fremtidskriger i Mad Max og som en mentalt handikappet mand, der bliver forelsket i en ældre dame i filmen Tim. For hans optræden i disse film vandt Mel Gibson sin første “Australian Film Institute Award” for bedste skuespiller.

Derudover så blev Mad Max den største kommercielle succes af alle australske film til dato med en indtjening på mere end 100 mio. dollar på verdensplan.

Mel Gibsons personlige liv

Mel Gibson har ikke altid haft rent mel i posen. Han har tidligere blevet beskyldt for at udføre vold og trusler på flere af sine partnere. I 2011 blev han beskyldt for misbrug i hjemmet, hvor han blev dømt til 3 års prøvetid. Samtidigt blev han tilknyttet et års ’misbrug i hjemmet’ program samt samfundstjeneste og flere bøder. 

Som resultat blev Mel Gibson benægtet af sine kollegaer i Hollywood og droppet af hans bureau William Morris Endeavor Entertainment.

Han har også haft svære problemer med alhohol. Det har bl.a. ført til, at han mistede retten til at køre bil i Ontario, Canada. Han har også talt negativt om diverse religioner og homoseksuelle. I lang tid har han været “blacklistet” fra Hollywood. Det var først i forbindelse med Hacksaw Ridge, at han blev stillet i et mere positivt lys fra sine medskuespillere.

Mel Gibson i dag

Mel Gibson er i dag gift med Rosalind Ross og medvirker i nyere film som Boss Level, Last Looks og Dangerous. Han arbejder også løbende på nye film, så han er stadig aktiv på film fronten.

Han har hele 9 børn med to forskellige kvinder – så han har i hvert fald også haft travlt på den front!

Mel Gibson vil for altid være ikonisk for hans rolle, som den stolte skotte, der råber “but they’ll never take…OUR FREEDOM”

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Ugens babe er Olivia Blais!

Ugens babe er Olivia Blais!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming