Hvordan barberer man sig? Guide til den perfekte barbering

Hvordan barberer man sig? Guide til den perfekte barbering

Ligegyldigt om du er en mand, som har bekæmpet sit skæg i mange år, eller om du er en ung knægt som står foran sin første barbering, så kan det godt være en god ide at sikre sig, at man har styr på de helt basale ting – altså hvordan man reelt set skal barbere sig. Der er måske nogle ting, du ikke helt har styr på, eller nogle ting du måske har glemt, men vi skal nok hjælpe dig med at få styr på det hele.

Forberedelse

Inden du går i gang, så er det en god ide lige at forberede sig. Du bør under alle omstændigheder lige vaske huden først; mange foretrækker at tage et bad efter barberingen, så i disse tilfælde kan man bare lige vaske ansigtet ved vasken. Det er ret vigtigt, at du bruger varmt vand til det, fordi det hjælper med at blødgøre huden, som gør hele processen nemmere for dig.

Herefter bør du påføre en form for preshave. Her mener vi ikke en barberskum, for den kommer først senere. En preshave er derimod en særlig olie, creme eller sæbe, som masseres direkte ind i skægget og huden derunder, hvor den hjælper med at give en form for hinde ovenpå huden, så sørger for at mindske de eventuelle problemer, du kan opleve med irritation eller skægpest – og så hjælper det også med at give en mere effektiv barbering.

Det er ikke alle, som bruger preshaves, og det er sådan set ikke en nødvendighed, men det kan give en bedre oplevelse.

Barberskum

Når du har rengjort huden og eventuelt påført preshave, så når vi til barberskummet. Den klassiske barberskum er nemlig et fantastisk produkt til barberingen. Hvis du bruger en barbermaskine i stedet for en skaber, så vil det i mange tilfælde ikke været direkte nødvendigt, da mange modeller er lavet til tør hud også – men det kan stadig være en god i nogle tilfælde.

Som udgangspunkt påføres barberingsskummet bare direkte til ansigtet, hvor du sørger for at dække hele det område, du ønsker at barbere. Du kan med fordel lige massere det lidt ind i skægget for at sikre, at det sidder ordentligt.

Barberskum har til formål at danne et beskyttende lag ved huden, som minimerer friktionen. I praksis betyder det, at du kan undgå rødme, irritation, skægpest eller endda at skære dig – alle sammen ting, som du netop ønsker at undgå.

Ønsker du at gøre lidt mere ud af denne proces, så kan du prøve dig frem med særlige former for barbercreme eller lignende i stedet for barberskum. Det anbefales også, at man påfører det med en særlig børste, også kaldet en barberkost, for at du opnår et endnu bedre resultat.

Selve barberingen

Nu er vi nået til det vigtigste punkt, som er selve barberingen. Her handler det om at sørge for, at man får dækket hele skægområdet, så man ikke lige har et par enkelte hår, som stikker ud – for det kan se ret fjollet ud.

Har du en barbermaskine, så er dette punkt ret ligetil. Du tænder sådan set bare for maskinen, hvorefter du sørger for, at den skærende del bliver ført henover huden; der er lidt variation i, hvordan denne skærende del er opbygget og skærer, men som udgangspunkt vil maskinerne fungere på denne måde; hvis du ikke har en barbermaskine, men ønsker at benytte dig af denne metode, fordi det er nemmere, så kan du med fordel lige kigge forbi vores barbermaskine bedst i test, hvor du nok skal finde den helt perfekte model til dine behov.

Hvordan barbere man sig med skraber?

Når du bruger en skraber i stedet for en barbermaskine, så er princippet faktisk det samme – men her er det lidt mere vigtigt, at du bruger barberskum og sådan, da du ellers kan opleve irritation i huden. Selve barberingen foregår blot ved, at du trækker barberbladet mod huden; ikke i en skærende bevægelse, men i stedet ved at skrabe bladet mod huden. Dette lyder måske lidt farligt – men det er det ikke. Moderne skrabere er designet på en måde, hvor du ikke bør være i tvivl om, hvordan de skal bruges, og hvor de på samme tid beskytter dig mod eventuelle snit i huden.

Efter barberingen

Når du er færdig med selve barberingen, så bør du rengøre barbermaskinen eller skraberen med det samme, for at slippe af med de små hår, som du har fjernet. Dette er mest af hygiejniske årsager, men også fordi det generelt bare er nemmere at fjerne dem med det samme, så de ikke kommer til at sætte sig fast i barbermaskinen eller skraberen. Har du brugt andet udstyr, som en kam eller en barberkost, så bør du naturligvis også rengøre dem med det samme – særligt hvis der er rester af barberskum eller lignende.

Når du har rengjort dit udstyr, så bør du også rengøre dit ansigt. Det hjælper med at fjerne rester fra barberingen, såsom barberskum eller skægstubbe, men det er faktisk også vigtigt, fordi du på denne måde kan lukke nogle af de porer, som har været åbnet, og du kan derigennem mindske en eventuel risiko for hudirritation eller andre lignende problemer. Hvorvidt du tager et helt bad eller blot vasker ansigtet efter barberingen er naturligvis ligegyldigt.

Får man mere skæg af at barbere sig?

Nej, det en mærkelig myte, som er opstået. Det kommer formentligt af, at du hurtigt opdager nye hår efter en barbering, fordi du ellers har en helt glat hud, hvor hårene skiller sig ekstra meget ud – og det virker derfor som om, at skægget gror meget hurtigere.

Hvis du ikke ønsker at barbere alt skægget væk, men i stedet overvejer at anlægge et flot, velplejet skæg, så bør du lige kigge forbi vores artikel med 5 tips til skægpleje – og hvis du skal have det rigtige udstyr dertil, så kig forbi vores skægtrimmer test også.

FAQ

Hvordan bliver man helt glatbarberet?

Den bedste måde at blive helt glatbarberet er med en barberskraber. Du skal huske at gennemgå den rigtige forberedelse inden, for at du får den bedst mulige barbering af skægget også. Sørg for at stramme huden ud, så du kommer helt tæt ned til den.

Er det sundt at barbere sig hver dag?

Det er hverken sundt eller usundt at barbere sig hver dag, så længe man husker at gøre det på den rigtige måde. Det er vigtigt, at huden fugtes regelmæssigt, så du ikke oplever udtørring eller irritation på grund af barberingen.

Relaterede Indlæg

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming