Guide: Hvordan bruger man en græstrimmer

Guide: Hvordan bruger man en græstrimmer

Græstrimmeren er et uundværligt haveredskab, hvis du ønsker en flot og velplejet have. Den er nemlig fantastisk, når man skal have fjernet græs og ukrudt alle de steder, hvor plæneklipperen ikke kan nå hen. Man kan nemlig let komme til i alle hjørner og afkroge af haven, og man kan komme tæt på blomsterbedene uden at skulle frygte for at ramme blomsterne deri. Hvis du ønsker præcision og effektivitet, så er det svært at slå græstrimmeren.

Start med at forberede græstrimmeren

Typisk bruger man græstrimmeren til at tage de kanter, hvor man ikke kan komme til med plæneklipperen. I disse situationer anbefaler vi naturligvis, at du først klipper plænen ned, og derefter finder græstrimmeren frem til de områder, som ikke kunne tages.

Det starter selvfølgelig med, at du finder græstrimmeren frem. Har du ikke en i forvejen, så har vi lavet en test af markedets mest populære modeller, som du finder her.

Græstrimmeren fungerer ved at piske en snor eller wire meget hurtigt rundt, som står for at skære græsset over. Du kan derfor med fordel justere på disse ting, ligesom du også ofte kan justere selve hovedet på trimmeren til en særlig vinkel, hvis du vurderer, at der er et behov for det. Med disse forberedelser af vejen, gælder det om at komme i gang.

Trim græsset hurtigt og præcist

Når du bruger græstrimmeren, så handler det om at få græstrimmerens hoved hen ved det områder, som skal trimmes, hvorefter den hurtigt og effektivt skærer græs og ukrudt ned. Du får meget hurtigt en følelse for, hvor langt ud den trimmer, som også er noget af det, du ofte kan justere.

Græstrimmeren skelner desværre ikke mellem græs og blomster, og den kan derfor uden problemer skære trimme blomsterne også, hvis du ikke er opmærksom. Du kan med fordel prøve dig lidt frem med nogle græstotter i kanter af haven, og når du så har en følelse for brugen af græstrimmeren, så kan du snildt tage alt det græs, som gror ved kanten af bedene uden at ramme blomsterne.

Undgå ømhed efterfølgende

Når du bruger en græstrimmer, så bør du altid være så skånsom ved dig selv som muligt. Derfor er det en god ide at indstille højden på trimmeren, hvis det er muligt, ligesom det også er en god ide at holde den i begge håndtag, så du fordeler vægten ud på begge arme. På denne måde kan du nemlig minimere ømhed og træthed efterfølgende, som jo desværre ofte er noget, som følger med havearbejdet.

Relaterede Indlæg

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming