Hvornår giver det økonomisk mening at flexlease en bil?

Hvornår giver det økonomisk mening at flexlease en bil?

Dette indhold er sponsoreret.

I dag er der mange danskere, der kører rundt i en bil, der er leaset. Men ikke alle ved, hvornår det kan svare sig at vælge denne løsning, frem for blot at købe bilen.

Det faktum, at vi i Danmark har en meget høj registreringsafgift gør, at flexleasing ofte godt kan svare sig. Når du leaser en bil på denne måde, har du mindre kapitalbinding. Det er også den primære årsag til, at mange beslutter imod at købe en bil.

Hvad er flexleasing?

Flexleasing er en meget udbredt form for finansiel leasing, der fungerer ved, at du ikke betaler den fulde afgift på bilen med det samme. Derimod kommer du kun til at betale en forholdsmæssig registreringsafgift, som fordeles over den periode, hvor du leaser bilen.

Dermed undgår du at skulle betale det store beløb, som den fulde registreringsafgift ofte er. I stedet kan du nøjes med at betale en lille procentdel af afgiften per måned. Er der tale om en bil med en høj værdi, kan der derfor være mange penge at spare.

Ydermere er det også værd at påpege, at det kan gøre din forsikring langt billigere. Det skyldes, at bilen bliver forsikret ud fra dens værdi uden registreringsafgift. Da du betaler denne over den fastsatte periode, bliver forsikringssummen derfor også lavere

Hvornår kan flexleasing betale sig?

Overvejer du at flexlease din næste bil, er du måske i tvivl om, hvorvidt det kan betale sig. Der findes ikke en magisk grænse, der kan tages udgangspunkt i, hvorfor det er forskelligt fra person til person.

Dog er en god tommelfingerregel, at hvis bilen koster mere end 300.000 kr., så giver det god mening at undersøge muligheden for flexleasing.

Selvom det især er bilens værdi, der har betydning, er andre faktorer også værd at holde øje med. Blandt andet er det en god idé at kigge på bilens alder, antal kørte kilometer osv.

Flexleasing er blevet meget populært

Det er ikke mange år siden, at flexleasing nærmest var helt nyt. Derfor var der også mange, der var påpasselige med at bruge dette til at finansiere deres bil. I stedet valgte de fleste at holde sig til at købe den.

I løbet af de seneste år er det blevet mere og mere populært at bruge flexleasing. Selvom denne leasingform er blevet mere udbredt, bliver det fortrinsvis anvendt til biler med en vis værdi. Derfor vil du opleve, at mange luksuriøse biler og sportsvogne er flexleaset.

Hos de fleste forhandlere har du mulighed for at høre mere om flexleasing. Derfor kan de også lave en beregning, der viser, hvornår og hvorfor leasingformen kan svare sig for dig. Overvejer du denne løsning, er det derfor værd at få hjælp til at regne på det.

Relaterede Indlæg

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

Mand, kend din (og kvindens) krop

Mand, kend din (og kvindens) krop

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Gaming

Seneste produkttests