Kød i verdensklasse! Skal du prøve Wagyu?

Kød i verdensklasse! Skal du prøve Wagyu?


Skulle du aldrig servere wagyu kød for drengene en aften?

Det er nok ikke første gang, du skifter bekendtskab med dette ultra delikate kød. Wagyu skulle eftersigende være noget af det mest luksuriøse kød, der er at finde. Du kender måske også Kobe kød, som også tit omtales som noget af det mest lækre kød.

Wagyu er for dig, der elsker et stykke gennembanket og delikat kød, der er rig på smag og proteiner. Du kan læse alt hvad du har brug for at vide om Wagyu i artiklen her, så læs med her og se blandt andet vores Wagyu skala længere nede!

Hvad er Wagyu kød?

Wagyu betyder på Japansk ”kvæg” og stammer også fra Japan. Wagyu dækker over i alt fire racer af forskellige kvæg. Wagyu-kvæg bliver i dag også opdrættet mange andre steder i verden til samme høje kvalitet.

Det, der gør Wagyu kød så specielt, er at kødet kommer fra kvæg, der har haft et forkælet liv. Køerne er blevet opdrættet på en særlig diæt og levevilkår, som andre kvæg vil se sig misundelige på. Generne på disse kvæg sammen med den særlige måde at opdrætte kvægende på, giver kødet en lækker og flot fedtmarmorering, som sørger for en fråderen smag samt en smeltende effekt på tungen.


Der er udarbejdet en kødvurderingsskala til at kunne vurdere kødets fedtmarmorering. Skalaen går fra 1-12, hvor 1 har den laveste fedtmarmorering og 12 skaler som den højeste.

Wagyu Genetik

Der findes en række af forskellige varianter, når det kommer til Wagyu kvæg. For at få en bedre forståelse for deres genetik, så er det vigtigt at kende til deres stamtræ. De er klassificeret i forhold til deres forskellige genetiske opstandelse, og det kan derfor være nemmere at få overblik med en Wagyu skala.

På denne Wagyu skala herunder får du defineret de forskellige racer:

  • Wagyu Fullblood 100%.

Wagyu fullblood er en race som stammer fra Japan, uden nogen krydsninger i stamtavlen.

  • Purebred Wagyu 93% F4

Denne race har et genetisk indhold fra Wagyu kvæg, der er højere end 93%. Her er der været krydsninger af minimum fire generationer fra en fuldblods han og en krydset Wagyu F3 hun.

  • Crossbred Wagyu 87% F3

Denne race har et genetisk indhold af Wagyu kvæg på over 87%. Denne race har afkom af krydsninger fra minimum tre generationer mellem en fuldblods han og en krydset F2 Wagyu hun.

  • Crossbred Wagyu F2 75%

Denne Wagyu race har et genetisk indhold på højere end 75%. For eksempel har den haft krydsninger af minimum tre generationer mellem en fuldblod Wagyu han og en krydset Wagyu F1 hun.

  • Crossbred Wagyu F1 50%

Denne race har et genetisk indhold på højere end 50%. Den har haft krydsninger af minimum tre generationer mellem en Wagyu fuldblods han og en hun af en helt anden race.

Læs også vores artikel om, hvordan du laver stegt flæsk på grillen her: Stegt flæsk på grillen

Relaterede Indlæg

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

SSD harddisk test – Få plads til alt på en lynhurtig SSD harddisk

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming