
Annonce
Selvom Osso buco primært er en ret, der passer til efteråret, så skal du ikke snydes for en god kødret i det nye år.
Osso buco er en klassisk italiensk simreret, der kun kommer til at smage mere himmelsk, jo længere tid den får lov til at simre. Gryderetten er lavet på okseskank, og det giver lækkert og mørt kød, der nærmest smelter på tungen. Specielt hvis det bliver efterfulgt af en skarp full-bodied rødvin eller en mørk øl.
Om du er en mester i køkkenet eller ej, så kan du nemt lave en god portion Osso buco til de kolde vinterdage.
Læs med i denne artikel, og få en opskrift på denne lækre gryderet her!

Opskrift på Osso Buco
Det skal du bruge:
- 8 okseskank
- 60 gram hvedemel
- 2 finthakket løg
- 4 finthakkede gulerødder
- 4 finthakkede bladselleri
- 2 dåser flåede tomater
- 3 spsk tomatpuré
- 3 dl. tør hvidvin (evt. Trocken) eller rødvin
- 3 laurbærblade
- 7 dl oksebbouillon
- 2 spsk olivenolie
- Salt og peber
Sådan gør du:
Start med at vende din okseskank i hvedemelet, blandet sammen med salt og peber. Varm olivenolien op i en gryde, hvor du skal brune dit okseskank på begge sider. Du kan med fordel gøre det med et par stykker ad gangen, og læg dem hernæst til side på en tallerken.
Kom lidt mere olie i gryden, og steg dine løg og hvidløg indtil de er klare og brune. Tilsæt dine gulerødder og bladselleri, og lad dem stege i et par minutter.
Tilsæt dine flåede tomater, tomatpuré, hvidvin og laurbærblade. Kom kødet ned sammen med grøntsagerne, og hæld bouillon over og læg en låg på. Lad det simre i godt 3 timer.
Du kan servere retten med enten kartoffelmos eller rodfrugtmos.
Se andre spændende opskrifter på mad her
Annonce