Lav din egen rom!

Lav din egen rom!

Har du altid godt kunne tænke dig at lave din egen rom? Processen i at lave rom er faktisk en smule kompliceret og kræver, at man har de rette redskaber, ingredienser og en masse tålmodighed. 

Når man skal lave alkohol og rom fra bunden af, bruges der sukkerholdige ingredienser såsom frugt eller sukkerrør, hvilket skal igennem en gæringsproces og blive til mæsk. Det væsentlige ved at lave rom er, at mæsken skal laves på sukkerrør enten gennem sirup, melasse eller frisk sukkerrørsjuice, og når gæringsprocessen starter omdanner sukkerstofferne sig til alkohol. 

Da mæske har en relativ lav alkoholprocent bliver den efter gæringen destilleret, hvilket vil sige at der gennem kogning sker en adskillelse og fordampning af mæsken. Ved destillation af alkohol er det vigtigt at kende til ingrediensernes og stoffernes kogepunkter, da fordampningen skal efterlade en mere koncentreret mængde af alkohol, end den man havde før. Ifølge dansk lovgivning er det desværre forbudt at destillere spiritus i hjemmet, medmindre man er en autoriseret virksomhed – dette forhindre altså mange rom entusiaster i, at lave hjemmelavet rom.

Men der er faktisk en vej udenom hvis man gerne vil lave en lækker rom, der kan gives som gave eller imponere selskabet. Man kan købe en færdiglavet mørk rom eller lys rom, peppe den op derhjemme og hælde den i en anden beholder, så den syner af mere – her kommer et par opskrifter på, hvordan du pepper en god rom op, så det ligner at den er hjemmelavet og smager ligeså!

Krydret rom opskrift

Fyld en glasbeholder med ingefær, stjerneanis, sorte peberkorn, nelliker, kanel, vanilje og rom. Sæt låg på beholderen og lad det trække i mindst 24 timer, gerne længere. Når det har trukket længe nok, sir du alt i beholderen ned i en separat skål, så du kun har væsken tilbage. Afslutningsvist hælder du rommen fra skålen over i en præsentabel beholder.

  • 2,5 cm frisk ingefærrod
  • 1 stjerneanis
  • 3 sorte peberkorn
  • 3 nelliker
  • 1 kanelstang
  • 1 vaniljestang
  • 500 ml hvid rom

Forslag til hvordan du kan servere din hjemmelavet krydret rom:

Appelsin rom opskrift

Bland appelsinjuice og sukker sammen i en overdækket skål, og stil den i køleskabet natten over. Hvis sukkeret ikke er opløst efter ca. 8 timer, bør væsken røres sammen i et par minutter. Hæld appelsinsirup, appelsinskal, vaniljestang, kanelstang, nelliker og mørk rom i en beholder med låg. Ryst beholderen med ingredienserne og stil den et mørkt og koldt sted i ca. 3 ugers tid. Efter 3 uger sir du væsken gennem finmasket si, brug også gerne en musselin klud til at fjerne frugtkødet fra væsken. Afslutningsvis hældes rommen over i den ønskede beholder.

  • 225 ml friskpresset appelsinjuice
  • 150 g demerara rørsukker
  • 4 strimler appelsinskal
  • 1 vaniljestang
  • 1 kanelstang
  • 6 nelliker
  • 750 ml mørk rom

Forslag til hvordan du kan servere din hjemmelavet appelsin rom:

Kommenter

Relaterede Indlæg

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan får du en tæt barbering

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Guide: Sådan klipper du din hund selv

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Kan man klippe en hund med en almindelig trimmer?

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Hvor mange mAh skal en powerbank have?

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming