Mini projektor test – Tag din storskærm med på farten!

Mini projektor test – Tag din storskærm med på farten!

TV og fladskærme er blevet mindre med årene. Men det ser stadig ikke pænt ud, når den hænger der midt på væggen. En stor, sort firkant, som bare tager plads uden at give noget. Det er et problem, som givetvis er blevet løst at hjemmeprojektoren, hvor du i bedste biografstil kunne projektere et billede direkte op på et lærred. Oplevelsen var lige i skabet. Men så stod man med en stor projektor, som heller ikke var en pæn løsningen, ligegyldigt om den stod på et bord eller hang fra loftet. Det problem er nu også løst. Mød Mini projektoren.

En mini projektor er lille og nem at gemme væk, når den ikke er i brug. Du kan sagtens lige lægge den ind i et skab eller ind på en hylde, så man ikke lægger mærke til den. Og billedet kan stadig være i top, selvom indpakningen er blevet meget mindre. Mini projektorer er også perfekte til en tur i sommerhuset, hvor hele familien kan nyde en god filmoplevelse.

Men hvad skal man kigge efter i en mini projektor? Kan man få noget, som bare spiller 100% – og hvad hvis man gerne vil have en projektor til at tage med i sommerhuset? Læs med her, for vi har her i vores mini projektor test svarene til netop de spørgsmål – og flere til. Vi har nemlig samlet en oversigt over nogle af de bedste modeller på markedet, så vi kan hjælpe dig med at finde den helt rette model.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Samsung The Freestyle
Samsung The Freestyle

Samsung The Freestyle

Denne model fra Samsung er lavet til at give dig den perfekte oplevelse. Den leverer naturligvis et billede i Full HD, så den gengiver både film, serier og spil i perfekt billede. Den er desuden designet med både HDMI og USB-C indgange, så den kan tilkobles alle moderne enheder. Og hvis du har en enhed, som ikke kører disse stik, så er det intet problem, for projektoren har også indbygget bluetooth of Wi-Fi.

Indbygget Bixby kontrol

Du kan naturligvis styre den ved hjælp at den tilkoblede enhed eller en fjernbetjening. Men du kan faktisk også bruge den via stemmestyring. Samsungs virtuelle assistent Bixby er nemlig indbygget i enheden, så du kan styre den blot ved at snakke til den.

Ekstremt kontrastforhold

Denne projektor har et helt ekstremt kontrastforhold på op til hele 100.000:1. I lidt mindre tekniske termer betyder det, at skærmen har en vanvittig evne til at vise både mørke og lyse toner. Du får derfor et billeder som er skarpt skåret, hvor ingenting flyder sammen.

Egenskaber:

 • Opløsning: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Skærmindgange: HDMI og USB-C
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Kontrastforhold: 100.000:1
 • Visningsstørrelse: Op til 100”
 • Dimensioner: 104,2 x 95,2 x 172,8 mm
 • Vægt: 800g
Xiaomi Wanbo XS01
Xiaomi Wanbo XS01

Xiaomi Wanbo XS01

Med denne lille sag har Xiaomi valgt at fokusere på et fedt retrodesign. Selve formen minder på mange måder om de gamle TV og radioer, med en form for kasse-design med afrundede hjørner. Den kommer i en bleg gul, som er et stort skridt væk fra de sorte og hvide farver, man normalt ser. Der er yderligere en simpel tænd-sluk funktion ovenpå enheden, som i særdeleshed også afgiver retro-vibes.

Nem at bruge, oplagt til børn

Det er blandt andet den simple tænd/sluk funktion, som gør, at denne enhed er ekstremt simpel at bruge. Det kræver ikke, at du sætter dig ind i noget, der er ikke noget, der skal indstilles, og du kan derfor trygt lade ungerne bruge denne mini projektor, så de kan hygge sig med en film.

Lille enhed, stor ”skærm”

Okay, skærm er nok ikke det rigtige ord at bruge – men den her kan faktisk lave din væg om til en ekstremt stor visningsflade, på hele 120”. Det er nærmest hele væggen, som bliver inddraget her, og med en Full HD opløsning, så vil billedet stadig være lækkert at se på.

Egenskaber:

 • Opløsning: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Skærmindgange: HDMI
 • Visningsstørrelse: Op til 120”
 • Dimensioner: 165 x 123 x 87 mm
 • Vægt: 600g
Viewsonic M1 Mini
Viewsonic M1 Mini

Viewsonic M1 Mini

Vi har inkluderet denne i vores mini projektor bedst i test, fordi den er lille og nem at have med på farten. Du kan faktisk umiddelbart have den i en lomme, så du kan faktisk have den med alle steder. Den er nem at have med på ferie eller hvis du blot ønsker at hænge ud med gutterne udenfor, og du behøver ikke bøvle med, at der skal gøres særligt plads til den.

Powerbank-kompatibel

Og når du har den med, så skal du ikke engang være begrænset af at have strømudtag. Projektoren er nemlig designet til, at den kan køre på den mængde strøm, den kan få fra en almindelig powerbank. Du kan derfor i sandhed have den med alle steder uden problemer.

Ekstremt farverigt billede

Selvom den er lille og transportabel, så kan billedet også noget. Der er faktisk en ret ekstrem farvegengivelse i billedet, hvor du kan opleve hele 1,07 milliarder farver – det er den samme mængde, som du ser på selv high-end skærme nu til dags.

Egenskaber:

 • Opløsning: 854 x 480
 • Skærmindgange: HDMI
 • Kan forbindes via USB
 • Dimensioner: 110 x 104 x 27 mm
 • Vægt: 300 gram
MikaMax Mini Projector
MikaMax Mini Projector

MikaMax Mini Projector

Denne model fra hollandske MikaMax er lavet i et neutralt sort-og-hvidt design, som faktisk fungerer rigtig godt. Enheden er desuden meget lille, og du kan derfor sagtens have den med dig til enhver tid. Men du skal ikke være bange for, at man nødvendigvis er gået på kompromis med kvaliteten, bare fordi man har valgt at lave enheden lille – den kan nemlig mere, end man skulle tro.

Full HD visning

Denne projektor er et godt eksempel på, at man sagtens kan lave en mini projektor HD, da den er udviklet til at kunne vise i Full HD, trods den lille størrelse. Du kan derfor sagtens nyde dine yndlingsfilm og serier i høj kvalitet, ligegyldigt om du er hjemme eller i sommerhuset.

Kan læse Micro SD-kort

Enheden har yderligere en indbygget indgang til Micro SD-Kort. Du kan derfor nemt og hurtigt tage kortet fra dit kamera eller din telefon og smide i projektoren, så du kan fremvise dine billeder og videoer på storskærmen, hvor alle kan se med.

Egenskaber:

 • Opløsning: 1920 x 1080 (Full HD)
 • Skærmindgange: HDMI
 • Kan tilslutte USB og MicroSD
 • Visningsstørelse: Op til 60”
 • Dimensioner: 50 x 120 x 60 mm
 • Vægt: 530 g
Kodak LUMA 150
Kodak LUMA 150

Kodak LUMA 150

Denne projektor er så afgjort det oplagte valg til en mini projektor test – der er ingen af siderne på denne, som er over 10 centimeter – og i højden er den faktisk endnu mere ekstremt, med sine blot 2,2 centimeter. Den kan naturligvis tilkobles via HDMI, men kan også sættes til enheder via et normalt USB-stik, så du kan bruge den med de fleste elektroniske genstande.

MicroSD

Og ikke nok med, at den passer med de fleste enheder – den kan faktisk også læse Micro SD kort, hvorfra den kan afspille billeder og videoer uden at du skal tilkoble en anden enhed for det. Du kan derfor nemt og hurtigt fremvise videoerne fra den seneste ferie eller lignende.

Plug and play

Projektoren er yderligere designet til at være nem at bruge. Den er designet til at være plug and play – det vil sige, at den virker fra det øjeblik du sætter den til, uden at du skal installere alverdens ting eller gennemgå et hav af opsætning. Det er så nemt.

Egenskaber:

 • Opløsning: 854 x 480 pixels
 • Skærmindgange: HDMI
 • Indbygget Wi-Fi
 • Kan tilsluttes USB og Micro SD
 • Dimensioner: 99 x 99 x 22 mm
YG-300 Projektor
YG-300 Projektor

YG-300 Projektor

YG-300 er en projektor, som er designet til både at være nem at have med på farten, men også at være nem og ligetil at bruge.  Den kommer desuden i flere forskellige farver, hvor man blandt andet kan vælge en neutral udgave i sort og hvid, men hvis man ønsker noget lidt mere anderledes, så fås den også i hvid og gul.

Justerbart fokus

Som noget lidt specielt kan du på denne projektor faktisk hurtigt og nemt rette dit fokus, hvis billedet er lidt uklart. Dette vil være praktisk, hvis den ikke står helt lige i forhold til overfladen, eller hvis der er nogle ujævnheder i overfladen, som ellers normalt kunne give problemer med at fokusere billedet.

Nem at transportere

Vægten bliver ikke mindre end det her, så den hører i særdeleshed til i en mini projektor test. 256 gram er helt ekstremt, og du kan have den i lommen nærmest uden at mærke det. Og har du den med på tur, så kan du faktisk køre den direkte med strømmen fra en powerbank.

Egenskaber:

 • Opløsning 320 x 240
 • Skærmindgang: HDMI
 • Kan tilsluttes HDMI og MicroSD
 • Dimensioner: 126 x 80 x 46 mm
 • Vægt: 256 g
Xgimi Horizon Pro
Xgimi Horizon Pro

Xgimi Horizon Pro

Denne projektor er måske ikke helt så mini, som nogle andre modeller, men der er en årsag til det: ydelsen på den er nemlig enorm. Den har et hav af fantastiske features, som hjælper med at give en billede- og lydoplevelse udover det sædvanlige; og selve billedet er faktisk helt oppe i 4K UHD, så du ikke skal gå på kompromis med kvaliteten, bare fordi enheden er lille. Det her er mini projektoren for dig, som ønsker den ultimative oplevelse.

Lysstyrken justeres automatisk

Der er i projektoren indbygget programmer, som lader kunstig intelligens styre billedets lysstyrke. På grund af dette, vil du altid opleve et perfekt billede, som passer lige præcis til lysstyrken i rummet du sidder i – du vil derfor ikke blive unødvendigt blændet eller have svært ved at se noget.

Indbyggede apps

Der er desuden indbygget adgang til Google Play Store og Android TV integration i enheden, så du nemt og elegant kan se dine yndlingsfilm og serier direkte uden noget bøvl. Der er mulighed for at få nærmest alle tænkelige streamingtjenester over enheden, så du kan altid finde noget at se.

Egenskaber:

 • Opløsning: 3840 x 2160 (4K Ultra HD)
 • Skærmindgange: 2 HDMI porte
 • Indbygget Wi-Fi og Bluetooth
 • Strømforbrug: 200 Watt
 • Dimensioner: 218,4 x 136,2 x 208,4 mm
 • Vægt: 2,9 kg

Hvad er en mini projektor?

En mini projektor er en projektor, som er lavet mindre og derfor mere mobil.

En projektor er en maskine, som kaster et billede ud på et lærred eller en væg ved hjælp af lys – præcis som man oplever i biografen. Billedet, den kaster, kan komme fra et hav af forskellige enheder, lige fra computere og mobiltelefoner til spillekonsoller. Det betyder, at en projektor har samme formål som en TV skærm, men når den ikke er i brug, så kan den pakkes væk eller gøres mindre synlig. I mange tilfælde har man f.eks. blot et lærred, som man trækker ned, når man ønsker at se noget – resten af tiden skal du ikke se på en tom skærm eller et lærred.

Mini projektoren er en mini udgave af dette – selve projektoren er som regel meget lille, hvilket betyder at du kan have den med, hvis du f.eks. tager på ferie eller lignende, så du kan nyde en god film væk fra hjemmet også. I nogle tilfælde, som også ses i vores mini projektor test, er enheden faktisk så lille, at du bogstaveligt talt kan have den i lommen.

Det er derfor den oplagte ting at have, hvis man f.eks. har et sommerhus, hvor man gerne vil have sine film og serier med. Den er nem at have med, og du kan hurtigt sætte det op. Du skal ikke gå på kompromis, bare fordi du ikke er hjemme.

Hvad skal jeg kigge efter i en mini projektor?

Det kommer an på, hvilke behov du har. Du skal overveje, hvor skarpt et billede du kræver; ønsker du f.eks. et billede i Ultra HD, så vil du være noget begrænset i din søgning (bemærk dog, at vi har en 4K UHD enhed med i vores mini projektor bedst i test), og du vil opleve at prisen godt kan være lidt høj. Går der derimod ned i ”normal” Full HD, hvilket mange tv-programmer produceres til, så vil du finde et meget bredt udvalg, og det vil for langt størstedelen af brugerne være nok.

Er du i stedet på jagt efter noget, som er nemt og transportabelt, så kan du også sagtens finde dette. Størrelserne spænder ret vidt, hvor de mest avancerede modeller ikke er helt så transportable, men normen befinder sig på et punkt, hvor du nemt kan have dem med på farten.

Du skal også være på udkig efter andre funktioner. Det kan være en fordel for mange, at projektoren f.eks. kan afspille fra et Micro SD kort, eller at den har indbygget Wi-Fi, så du kan streame på den. Andre er måske mere interesserede i, at den er hyper-transportabel, og at den måske kan trække strøm direkte fra en powerbank, så du altid kan bruge den.

Er en mini projektor bedre end en normal projektor?

Det afhænger lidt af, om det er vigtigt for dig, at du kan gemme den væk eller tage den med på tur. En normal projektor vil ofte være fastmonteret, for at sikre, at billedet altid bliver kastet helt perfekt op på lærredet eller overfladen, som den viser på. Det er dog ikke alle, som ønsker at have en fastmonteret projektor i deres hjem, og det kan her være en fordel at kigge på en miniprojektor, som netop kan stilles ind i et skab eller lignende, når den ikke er i brug.

En anden fordel ved en miniprojektor er, at den er noget mindre. Du kan derfor tage den med på ferie eller på tur, uden at du er nødt til at afmontere en masse udstyr. Du kan på den måde få præcis den samme filmoplevelse i sommerhuset, som du har derhjemme.

Kan man streame til en projektor?

Nogle modeller har indbygget Bluetooth eller Wi-Fi, hvilket betyder, at det er muligt at streame direkte til enheden uden at sætte andet udstyr til. Dette kan gøres fra nærmest alle enheder som normalt – både telefoner, tablets, computere, osv. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle mini projektorer, som har denne funktion. I vores mini projektor test har vi valgt at highlighte dette under udvalgte specifikationer, så du hurtigt og nemt kan se de modeller, du skal kigge efter, hvis du ønsker dette.

Kan en mini projektor erstatte et TV?

Ja og nej. Hvis du normalt bruger dit TV til at se streamingtjenester på, eller hvis du bruger den til din spillekonsol, som f.eks. en PlayStation, så kan du sagtens bruge en projektor som en erstatning til et TV.

Ønsker du at se almindeligt flow TV, så kan du dog ikke slippe for at købe et normalt TV, da projektoren ikke kan modtage TV-signal på samme måde som et TV. Hvis du har TV-signal gennem en TV-boks, som f.eks. dem fra YouSee, så kan du dog godt sætte den til projektoren, og du vil derfor kunne bruge projektoren som en erstatning uden problemer.

Skal jeg have et særligt lærred til projektoren?

Det er en fordel at have et lærred til projektoren. Dette skyldes, at lærredet er designet til at afgive billeder fra projektorer, og har den perfekte overflade til det. Du er også garanteret en hel flad overflade, så der ikke kommer ujævnheder i dit billede.

Du kan godt kaste billede fra projektoren direkte på en væg, og hvis væggen er helt flad, vil det fungere ganske fint – men hvis du har en ujævn væg, f.eks. hvis den er lavet af mursten eller tapetet er ujævnt, så vil du opleve at billedet bliver en lille smule mærkeligt.

FAQ

Hvad koster en mini projektor?

Det spænder meget bredt. Du kan få nogle enheder helt ned til nogle hundrede kroner, men mange af de bedre modeller ligger på et par tusinde. De helt avancerede modeller, som giver en uovertruffen oplevelse, vil ligge endnu højere i prisen.

Hvordan virker en mini projektor?

En mini projektor virker ved at projektere et billede op på en væg eller et lærred. Du sætter den blot til en computer, telefon eller lignende, og så vil den sende billedet videre for dig.

Hvilken projektor skal jeg vælge?

Det afhænger af, hvad du har behov for. Mange mini projektorer er ekstra små og nemme at have med på tur eller ferie. Du kan dog også få nogle lidt større og kraftigere modeller, som gengiver film og TV i samme kvalitet som de bedste TV-skærme.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming