Sådan finder du nemt brugte reservedele til din bil online

Sådan finder du nemt brugte reservedele til din bil online

Dette indhold er sponsoreret.

Din bil skal uundgåeligt på værksted en gang imellem. Det kan enten skyldes almindelig slitage, skader eller uheld. Det er desværre sjældent en billig omgang at komme forbi en mekaniker. Du kan heldigvis skære noget af prisen ved selv at købe brugte reservedele, når bilen f.eks. skal have ny kofanger, nye spejle eller nyt partikelfilter. Vi har samlet en guide til køb af brugte reservedele online.

Der er mange penge at spare ved at købe brugte reservedele

Der er flere fordele ved at købe brugte reservedele til din bil. Først og fremmest er der store besparelser for dig at hente. Det forholder sig nemlig sådan, at du kan spare helt op til 20% på brugte dele i forhold til nye.

En anden vigtig fordel er hensynet til miljø og klima. Når en bildel kan genbruges, forlænges dens levetid. Det betyder, at efterspørgslen efter produktionen af nye dele reduceres. Det resulterer i brugen af mindre energi og færre ressourcer.

1. Forberedelse inden søgning

Inden du begynder udsøgning af reservedele, skal du naturligvis have helt styr på præcis, hvilke reservedele du står og mangler. Du skal også have styr på, hvilket bilmærke, model og årgang du søger de brugte dele til. Hvis du er i tvivl om disse informationer, finder du dem i bilens manual.

En onlinemarkedsplads for originale brugte reservedele som danske Autoparts24 har gjort det nemt for dig som kunde. Du kan nemlig finde brugte dele via nummerplade på Autoparts24.

2. Gå efter reservedele af god kvalitet

Når du skal have udskiftet autodele, kan det godt betale sig at betale lidt ekstra for originale reservedele. På den måde sikrer du dig nemlig, at delene passer nøjagtigt til din bilmodel, og at delene besidder en god kvalitet og en længere levetid.

Risikoen ved at købe uoriginale reservedele er, at delene kan være i dårlig stand og dermed måske defekte eller beskadigede. Det kan resultere i skader på bilen eller farlige uheld.

Du kan i denne guide læse mere om, hvordan du spotter defekter i motoren.

3. Find en pålidelig forhandler

Inden du bestiller dine reservedele hjem, er det altid en god idé at tjekke forhandlerens pålidelighed, kundeservice og produktkvalitet. Det kan du gøre ved at læse anmeldelser fra tidligere kunder og tjekke shoppens status hos f.eks. Trustpilot.

Det er også muligt at kontakte shoppen og få svar på spørgsmål omkring reklamationsret, specifikationer, priser eller reservedelenes kvalitet og tilstand.

Du kan med større tryghed og sikkerhed købe autodele på en shop, som du ved, er karakteriseret ved at sælge brugte reservedele af høj kvalitet og i god stand.

4. Reklamation

Skulle du være uheldig og modtage en autodel, som enten ikke passer til din bil, eller som er i dårlig forfatning, skal du benytte dig af din reklamationsret. Det er i den forbindelse vigtigt, at du inden for kort tid efter modtagelse af dine varer tjekker, om stand og kvalitet er som lovet af forhandler, og om varerne er kompatible til din bil.

Relaterede Indlæg

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

5 sjove sportsgrene, du kan kaste dig ud i

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

Julekalender med sexlegetøj til mænd – Sinful julekalender

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

El tandbørste bedst i test – Den bedste elektriske tandbørste i test

Mand, kend din (og kvindens) krop

Mand, kend din (og kvindens) krop

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Gaming

Seneste produkttests