Sådan gør velfærdsteknologi hverdagen lettere for mange

Sådan gør velfærdsteknologi hverdagen lettere for mange

Dette indhold er sponsoreret

Velfærdsteknologi har til formål at gøre hverdagen nemmere og øge livskvaliteten hos især ældre, handicappede og personer med kroniske sygdomme. Velfærdsteknologi er ikke et nyt begreb eller fænomen, men det er en kendsgerning, at der kommer mere og mere fokus på dette område fra politisk side. Senest har Erhvervsministeriet via em.dk meldt ud, at regeringen vil styrke dansk velfærdsteknologi i nyt udspil (Danmark Kan Mere 3).

Der bør ikke herske nogen tvivl om, at velfærdsteknologi gør hverdagen lettere for mange, men hvor udbredt er velfærdsteknologi, og hvilke velfærdsteknologier findes der? Det kan du blive klogere på nedenfor.

Hvad er velfærdsteknologi?

Velfærdsteknologi har som ord og begreb eksisteret siden 1986 og har ifølge ordbogen følgende betydning; ”viden og tekniske hjælpemidler, der bruges inden for f.eks. pleje-, ældre- og sundhedsområdet.

De mange velfærdsteknologi produkter er med til at skabe sikkerhed og tryghed samt gøre daglige opgaver lettere for især syge og ældre. Alt fra at spise mad til at pudse vinduer på egen hånd kan være en udfordring for en person, der lider af et handicap eller en kronisk sygdom. Her vil velfærdsteknologiske produkter kunne gå ind og gøre en stor forskel – de er nemlig med til at gøre det lettere at få hverdagen til at fungere.

Nedenfor får du nogle konkrete eksempler på produkter inden for kategorien velfærdsteknologi.

#1:Plejesenge

Ældre samt personer med kroniske sygdomme og handicaps har brug for søvn og hvile ligesom alle andre, men kan derudover også have behov for pleje i sengen. Derfor skal der investeres i en særlig seng – nærmere betegnet en plejeseng eller seniorseng.

Blandt de mest populære velfærdsteknologiske hjælpemidler er det netop svært at komme udenom plejesenge. Disse senge gør livet markant lettere for ikke bare brugeren, men også for de personer, der hjælper brugeren, herunder sundhedspersonale og pårørende. Sengene kommer typisk med masser af elevationsfunktioner og kan derudover byde på natbelysning, sengealarm, sengegreb, komfortmadras og meget mere.

#2: Spiserobotter

Alle mennesker fortjener at kunne nyde et godt måltid mad uden at skulle fodres. De fleste danskere tager den frihed, der er forbundet med at kunne spise uden hjælp fra plejere eller omsorgspersoner for givet, men for personer med funktionsnedsættelser er det ingen selvfølge, at de kan spise på egen hånd.

Heldigvis findes der mindst ét velfærdsteknologisk produkt, der vil kunne give personer med funktionsnedsættelser deres frihed tilbage; en spiserobot. Spiserobotter kommer ofte med både semiautomatisk styring og fuldautomatisk styring og er tilegnet personer, der lider af koordinationsproblemer, spasmer, tremor m.v. Bruges en spiserobot med den fuldautomatiske indstilling, så skal brugeren slet ikke bruge sine hænder eller fingre.

Relaterede Indlæg

Giv din partner en Valentinsdag hun aldrig glemmer 🧡

Giv din partner en Valentinsdag hun aldrig glemmer 🧡

Hvad er en penis forlængelse og hvilken type er bedst?

Hvad er en penis forlængelse og hvilken type er bedst?

Julegaveønsker: Mærkevarer tøj til mænd

Julegaveønsker: Mærkevarer tøj til mænd

Mandegaver: 6 gode julegaveønsker

Mandegaver: 6 gode julegaveønsker

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming