
Annonce
Hvad er bedre end et godt og veltilberedt stykke kød? Intet! Men det kan være svært at mestre den perfekte tilberedning af kød – vi har derfor samlet en guide til, hvor du laver en god entrecote på grill.
Først ser vi på forberedelserne – grillen skal startes, således den har nået rette temperatur, når entrecoten skal på grillen. Du skal kun kunne holde din hånd inde over grillen i få sekunder før det brænder – og så er grillen klar til kødet.
Kødet skal dog også forberedes – entrecote er et magert stykke kød, som har massere smag – og det bør derfor ikke overdynges i krydderier. Brug blot lidt salt og peber til at krydre bøffen. Entrecoten kan med fordel pensles med lidt olivenolie inden salt og peber – så er du sikret en god entrecote på grill. Bøfferne skal være stuetemperatur når de skal steges.
Når bøffen steges, skal den have cirka 2 minutter på hver side – er bøfferne meget tykke, eller ønsker man dem mere medium / done, kan de steges lidt ekstra tid på indirekte varme.
Når bøfferne er stegt, bør du lade dem hvile et par minutter før servering – så er du sikret en godt stegt entrecote på grill, som er tilpas mør. Hvis du vil toppe op på smagen, kan du altid lægge et stykke kryddersmør eller hvidløgssmør på bøffen inden servering.
Forslag til servering:
En god entrecote kan bestemt noget, men det kan på ingen måde måle sig med Wagyu kød. Tjek indlægget her og kig på vores Wagyu skala for at blive klogere på hvilket kød du skal sætte tænderne i.
Annonce