
Sådan laver du en opbagt sovs
Vi har en video klar til dig, så du kan få en helt perfekt opbagt sovs til julen. Du kan bruge din opbagte sovs til mange ting som blandt andet flæskesteg, and, kartofler, en god bøf, kylling eller undgå kulør og bruge det som en hvid sovs til fisk.
Det skal du bruge til ca. 4 personer
15 gram smør
2 spsk hvedemel
4 dl bouillon
Salt og Peber
Kulør (valgfrit)
Sådan laver du en opbagt sovs
Du starter med at smelte smørret i en gryde. Tilsæt så mel og pisk til det er opsuget i smørret, og vent til det har fået lidt farve.
Tilsæt bouillon i gryden lidt ad gangen og pisk konstant. Et tip kan være, at hvis du har tilberedt kød, så kan du bruge saften derfra.
Derefter kog sovsen igennem i ca. 5 minutter. Smag til med salt og peber og tilsæt eventuelt kulør efter behag.
Du kan efter behov også putte fløde i. Det gør sovsen lidt tyndere, men den bliver tykkere når sovsen reduceres.
Så nemt kan du lave en opbagt sovs, der smager himmelsk – velbekomme!
Se flere aftensmad idéer her: Mad