
Hvis du er til en lækker og saftig mørbrad, så er dette bestemt ikke en undtagelse! Denne mørbrad er pakket med pikantost, hvidløg, purløg og bacon. Det hele tilberedes i ovnen, så det er en ekstrem nem opskrift at følge samt benytte.
Og det kan næsten ikke blive mere lækkert, end at få en saftig mørbrad med bacoon på en højhellig langfredag. Vi siger bare velbekomme og selv tak!
Opskrift til indbagt mørbrad med bacon

Ingredienser til indbagt mørbrad med bacon
- 1 svinemørbrad
- 1 pakke bacon i skiver
- Groft salt
- Peber
- 1 hvidløg
- ½ purløg
- 150 gram pikantost
- En smule olie
Sådan gør du:
Forvarm din ovn til 200 grader
Rens mørbraden for fedt, sener og bimørbrad. Herefter skær en lomme i mørbraden, som går ned langs siden, men skær ikke helt igennem kødet.
Læg dine baconskiver ud på et skærebræt, gerne så de overlapper hinanden og placer mørbraden ovenpå. Krydr her godt med salt, peber eller andet krydderi, som du foretrækker.
Pres hvidløget og skær purløget fint ud. Rør det hele i en blanding med pikantosen, og fordel osten i den skåret lomme på svinemørbraden. Luk kødet sammen om lommen, her kan du eventuelt benytte tandstikker eller kødnåle til at holde lommen lukket.
Fold baconen op omkring mørbraden hele vejen rundt, men sørg for at lommen med fyldet vender opad. Fjern her tandstikker eller kødnåle, hvis du har anvendt dette.
Krydr med diverse krydderier, minimum peber og smør ydersiden med en smule olie.
Sæt mørbraden i ovnen og steg den i 25 minutter. Skru ovnen op på den højeste varme og grillfunktion og giv den herefter 7-10 min til baconen er blevet sprød. Hold godt øje med retten.
Lød kødet hvile i en periode på 5-10 min inden servering. Så er der sgu mørbrad med bacon til folket!