
Annonce
Sådan en god omgang popcorn fredag aften skuffer aldrig, men hvis den lige skal have lidt ekstra på hygge fronten, så skal du prøve karamel popcorn.
Møg lækkert hvis du elsker popcorn og karamel, og vi kan ikke love, at du ikke kommer til at lave dem lidt for ofte. Du kan se hele fremgangsmåden under videoen.
Det skal du bruge til dine karamel popcorn
Popcorn:
2 spsk. olie
1 dl. majskerner
Karamel:
3 dl. sukker
1 dl. vand
50 g. smør
1 tsk. salt
1 spsk. natron
Køkkenredskaber:
1 decilitermål
1 spiseske
1 køkkenvægt
1 teske
1 mellemstor gryde med låg
bagepapir
1 bageplade
1 stor skål
1 tykbundet gryde
1 spatel
Sådan laver du dine karamel popcorn
Varm olien i en gryde og tilsæt 3 majskerner. Når de popper er olien klar, og så kan du tilsætte resten af majskernerne og putte låg på. Skru ned på middelbarme og ryst gryden undervejs.
Når popcornene er færdige, hæld dem ud på en bageplade med bagepapir, og fjern de upoppede kerner. Put dem derefter over i din skål.
For at lave din karamelsovs skal du putte sukker og vand i en stor tykbunder gryde. Tænd for middelvarme og når det koger, skruer du ned på lav varme. Lad det småkoge til det bliver gyldent. Husk at røre i det undervejs og vær opmærksom på at det ikke brænder på.
Når sukkeret er gyldent, skal du putte smør og salt i gryden. Rør det rundt mens smørret smelter, og herefter sluk for varmen og tilsæt natron i karamellen.
Hæld karamellen over popcornene i skålen og bland det rundt. Det skal gå hurtigt så karamellen ikke størkner.
Kom herefter dine karamel popcorn ud på bagepladen igen så de ikke klistrer, og vent til de er kølet lidt af.
Mums og velbekomme!
Se mere mad her: Mad
Annonce