Skal du prøve Heliskiing med gutterne?

Skal du prøve Heliskiing med gutterne?

Hvis du er blevet træt af den klassiske måde at stå på ski, og du hellere vil køre rundt i løs og uberørt puddersne, så er heliskiing måske noget for dig!

Heliskiing er den ultimative form for offpiste skiløb. Det er en tur for den kræsne og erfarne skiløber, der elsker høj fart og få et adrealinkick i absolut verdensklasse. Du kan stå på ski helt fra toppen af et bjerg og ned i dalen, hvor du bor. Det er da en oplevelse, du skal kunne prale af til gutterne!

Det er dog forbud i både Norge, Frankrig og Østrig. Men du kan sagtens tage på heliskiing i lande, hvor det er tilladt. Island tilbyder f.eks. sådan en tur – skal det ikke prøves?

Hvad er heliskiing egentlig?

Heliskiing kan du prøve ved at tage med en helikopter til et uberørt punkt i bjergene, hvor du ikke lige kan trylle dig hen med skiliften. Derefter er der kun en vej, og det er ned gennem den helt lækre puddersne.

Du skal selvfølgelig ikke være nybegynder, hvis du tænker, at du vil afsted. Det kræver en god teknik, erfaren skiløb, og så skal du kunne lide masser af fart.

Hvorfor er det forbudt?

Det er ikke helt ufarligt, og man skal derfor tænke sig om, før man vælger at tage afsted. Derfor er det også forbudt i en masse lande. Man kan nemlig komme til at starte en lavine, eller komme rigtig galt afsted, hvis man ikke er erfaren nok.

Derfor anbefales det også, at man er erfaren skiløber, hvis man vil på sådan en tur. Hvis du vil læse mere om, hvorfor heliskiing er forbudt, så søg efter heliskiing norge forbudt, hvis du vil have den juridiske grund.

Hvor må du tage hen?

Skiløb med hjælp fra helikopter er tilladt i blandt andre Italien, Island, Schweitz og Canada. I disse lande er enormt fokus på sikkerhed, og de bedste heliskiing arrangører bruger ultraprofessionelle bjergguider til at ledsage gæsterne ned ad bjerget.

Hvis du vil booke en heliskiing tur, så vær sikker på, at de gør brug af de guider. Så kommer du ikke galt afsted i hvert fald. Det er en oplagt oplevelse for dig og vennerne, hvis I er på skiferie sammen. Det er en oplevelse i verdensklasse, og I kan eventuelt sørge for at tage en go-pro med jer, så I har lækre billeder og videoer til bagefter!

Du kan se, hvordan heliskiing ser ud, når man bliver sat af på bjergtoppen i videoen herunder

Relaterede Indlæg

Fodboldfans opsiger tv-pakker i protest

Fodboldfans opsiger tv-pakker i protest

Kalorieforbrug ved cykling

Kalorieforbrug ved cykling

Sådan kommer du i gang med at løbe – Løbetips til nybegyndere

Sådan kommer du i gang med at løbe – Løbetips til nybegyndere

Power Slap League – Brutalt knockout

Power Slap League – Brutalt knockout

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming