Smartwatch test – En oversigt over de bedste smartwatches

Smartwatch test – En oversigt over de bedste smartwatches

Forbi er dagene, hvor et armbåndsur blot var et ur. Hvorfor skal du nøjes med blot at kunne se klokken, når du i stedet kan have et hav af nyttige funktioner og informationer lige ved hånden – og dette mener vi i en meget bogstavelig forstand.  De moderne smartwatches kan nemlig alt du kan forestille dig (og formentligt en hel del mere), som kan være med til at gøre din hverdag lidt nemmere. Det giver dig den fordel, at du blot kan kigge ned på dit håndled, når du modtager en besked – og hvis du er typen, som går meget op i motion, så er et smartwatch nærmest uundværligt.

Men hvad skal man kigge efter i et smartwatch, og hvad skal man vælge? Er der forskel på, hvad et dame smartwatch kan i forhold til et smartwatch mænd måske ville vælge? Her i vores smartwatch bedst i test tager vi et kig på nogle af de bedste smartwatches på markedet, så vi kan hjælpe dig med at finde noget, som kan passe til dine behov. Vi håber netop, at vores smartwatch test vil kunne give dig et indblik i, hvilke features man faktisk kan få i de forskellige modeller, og hvad de har valgt at fokusere på, så du kan få det bedste smartwatch til netop dig.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case with Sport Band
Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case with Sport Band

Apple Watch Series 8 45mm Aluminum Case with Sport Band

Dette ur fra Apple har et bredt udvalg af features, som både kan være med til at forbedre din træning, men også bare generelt give dig et indblik i, hvor sundt du lever, og hvad du måske kan gøre for at gøre det bedre. Uret fås også i forskellige farver, så der er noget for enhver smag; blandt disse farver er der blandt andet de almindelige som sort og hvid, men også mere spændende farver som blå og rød.

Altid-aktiv retina skærm

I dette Apple smartwatch har man valgt at fokusere meget på skærmen, så uret altid ser perfekt ud, når du kigger på det. Retinaskærmen giver et flot og skarpt billede, hvilket gør det nemmere at bruge nogle af de forskellige features, som bliver lette at læse og bruge.

Bredt udvalg af sundhedsmålinger

Uret måler mange forskellige former for data direkte fra dit håndled, så du altid kan holde styr på, hvor sund du er. Dette er i særdeleshed en fordel, hvis du vælger at bruge uret mens du dyrker motion, da du nemt kan se, hvor meget din krop blev påvirket undervejs, og du ligeledes nemt kan følge udviklingen over længere tid.

Egenskaber:

 • Lagringskapacitet: 32 Gb
 • Opløsning: 396 x 484 pixels
 • Batterilevetid: Op til 18 timer
 • Understøttede systemer: iOS
Samsung Galaxy Watch 5 44mm
Samsung Galaxy Watch 5 44mm

Samsung Galaxy Watch 5 44mm

Dette ur fra Samsung er perfekt til dig, som ønsker et Android smartwatch, som virkelig giver dig alle fordele, hvis du ønsker at leve en sund hverdag. Du kan blandt andet indstille det til at give dig forskellige påmindelser, så du f.eks. husker at holde dig selv hydreret, eller hvis du har noget medicin, du skal tage på forskellige tidspunkter. Og du skal ikke være bange for, at det bliver træls – for du kan sagtens slå dem fra igen.

90 indbyggede træningsmoduler

Dette ur kommer med hele 90 indbyggede træningsmoduler, som du kan prøve kræfter med. Der er lidt for enhver smag, så du kan nyde den form for motion, som netop passer til dig – og du kan naturligvis også bruge disse moduler til at arbejde imod en specifik fysik.

Brugerdefineret display

Android har altid gjort sig meget i, at brugeren har muligheden for at personalisere deres display – og dette har de valgt at videreføre til deres smartwatches. Den specifikke smartwatch Android system på dette ur fra Samsung kan nemlig indstilles til at vise de ting, du ønsker, så du altid hurtigt kan se det, du har brug for.

Egenskaber:

 • Lagringskapacitet: 16 GB
 • Opløsning: 450 x 450 pixels
 • Batteritid op til 40 timer
 • Understøttede systemer: Android
Apple Watch Ultra Titanium Case with Alpine Loop
Apple Watch Ultra Titanium Case with Alpine Loop

Apple Watch Ultra Titanium Case with Alpine Loop

Vi har her i vores smartwatch test inkluderet et mere eksklusivt ur; et smartwatch Apple kan være stolte af. Dette ur er nemlig virkelig lækkert i designet, og det kommer med en række features, som er mindst lige så lækre. Det kommer naturligvis med forskellige træningsapps og funktioner, som den kan bruge i forbindelse med en forbundet smartphone, men det kan faktisk også lidt mere end blot det.

Kan køre på en selvstændig mobilforbindelse.

Uret her kan faktisk sættes til at køre over sin egen mobilforbindelse uafhængigt af en telefon – du kan nemlig oprette et helt mobilabonnement kun til uret, hvis du ønsker det. Dette betyder, at du kan bruge uret for sig selv, uden at du er nødt til at have en mobiltelefon med.

Designet til brug ved dykning

Mange smartwatches er designet til sport og lignende, men det her er ret unikt i, at det faktisk er designet til brug ved dykning helt ned til 40 meters dybde – og skulle uheldet være ude, og du taber uret mens du dykker, behøver du ikke være bange; uret er nemlig vandresistent helt ned til 100 meters dybde.

Egenskaber:

 • Lagringskapacitet: 32 GB
 • Opløsning: 410 x 502 pixels
 • Batterilevetid: Op til 36 timer.
 • Undestøttede systemer: iOS
Garmin Venu 2S
Garmin Venu 2S

Garmin Venu 2S

Dette ur fra Garmin har nogle fordele, som man ikke umiddelbart ser ved f.eks. Apple og Samsung – nemlig at det er kompatibelt med begge siders styresystemer. Det betyder, at det her ur fungerer med stort set alle smartphones, ligegyldigt hvem der har lavet den. Du behøver derfor ikke føle dig udenfor, bare fordi du har en telefon af et andet mærke.

Mere end 25 indbyggede sportsapps

Her kan du være sikker på, at du kan finde en app, som kan dække lige præcis den form for sport og motion, du foretrækker, da der nemlig er lidt for enhver smag. Disse kan hjælpe dig med at opnå bedre resultater, men de kan naturligvis også hjælpe dig med at se dine resultater undervejs, så du kan holde motivationen ved lige.

Måler din kropsalder

Der er også funktioner til, at dette smartwatch kan måle, hvor gammel din krop er. Dette gør den ud fra forskellige faktorer, og du kan derfor se, om din krop er ældre og mere påvirket end den burde, og om du måske burde gøre noget ved det. Vi her ved Mandeportalen vil dog ikke stå inde for resultatet – det er du ene om.

Egenskaber:

 • Opløsning: 360 x 360 pixels
 • Batterilevetid: Op til 10 dage.
 • Vægt: 38,2 gram
 • Understøttede systemer: iOS, Android
Huawei Watch GT 3 Pro Titanium
Huawei Watch GT 3 Pro Titanium

Huawei Watch GT 3 Pro Titanium

Dette ur fra Huawei er naturligvis designet til at virke med deres egne telefoner – men de har også valgt at indbygge kompatibilitet til konkurrenternes styresystemer. På grund af dette er uret netop en mulighed for alle, ligegyldigt hvilken telefonproducent de sværger til – så du skal ikke føle dig udelukket fra at vælge dette ur, hvis det virker som det rette for dig!

Ekstremt lang batterilevetid

Hvis du vælger primært at bruge dette smartwatch som et ur, så vil du opleve, at det kan holde helt op til to uger på en opladning – og trods dette, så tager det faktisk under halvanden time at lade det op igen. Du burde derfor aldrig have problemer med strømniveauet på uret, så du altid har styr på tingene.

Klassisk urdesign i lækkert titanium

Huawei har valgt at gå tilbage til et mere klassisk maskulint look, for at lave det perfekte herreur i form af et smartwatch. Det er lavet i et titaniumdesign, hvor man har valgt at fuldende designet ved også at lave remmen i samme materiale. Det giver et eksklusivt, maskulint look, som bare virker.

Egenskaber:

 • Opløsning: 466 x 466 pixels
 • Batterilevetid: Op til 14 dage
 • Vægt: 54g
 • Understøttede systemer: iOS, Android, HarmonyOS

Hvad er et smartwatch?

Et smartwatch er i bund og grund et moderne ur, som kan en hel del mere end blot at vise tiden. Smartwatches er designet til at synkronisere med din smartphone, så du kan flytte mange af telefonens funktioner over på uret. Det betyder, at du i mange tilfælde slipper for at skulle finde din telefon frem, og du i stedet bare kan kigge ned på dit håndled. Det gør det nemmere og hurtigere end nogensinde at have styr på tingene. Du får også et ur, som du i nogle tilfælde kan indstille til at vise andre ting end blot tiden, hvilket særligt er lækkert for folk, som dyrker meget sport og motion, hvor det er interessant at kunne se ting som puls og lignende.

Men det er netop også et ur, og de er designet til også at se smarte ud. De kommer i forskellige designs, så man kan vælge at være hypermoderne i sit look, men er man mere til et retrodesign, så kan man sagtens få dette også, hvor man også kan indstille selve urskiven ud fra det. Smartwatches er derfor også et fremragende valg når det gælder fede ure til mænd, især hvis man værdsætter både stil og funktionalitet.

Hvad kan et smartwatch?

Et smartwatch kan mange ting, da den drager på funktionerne fra din smartphone. Du får muligheden for at kunne læse beskeder og notater direkte på dit håndled, så du kan lade telefonen ligge i lommen. Du får også muligheden for at styre diverse apps og funktioner – du kan f.eks. styre dit musikstream direkte på uret, hvilket er lækkert, hvis du er ude at løbe, er under transport, eller blot sidder i et kedeligt møde og prøver at være lidt diskret omkring dit mobilbrug.

Du tænker måske, at du er begrænset af, at skærmen er lille, men det er faktisk ikke så problematisk, som du tror. Du kan naturligvis indstille ting som skriftstørrelse, og skærmene er så gode og skarpe, at det faktisk er overraskende nemt at læse på dem, og efter allerede få dage vil du have svært ved at forestille dig at skulle tilbage til at bruge din smartphone direkte til mange af funktionerne.

Hvorfor skal jeg vælge et smartwatch?

Du skal vælge et smartphone, hvis du er typen som går med ur (eller overveje at begynde på det), men ønsker et ur, som kan lidt mere. For det vil gøre mange elementer af din hverdag lidt nemmere. Og med alle de smartwatches på markedet, er der et hav af muligheder for at finde noget, som passer lige netop ind i din stil.

Du skal i særdeleshed også vælge et smartwatch, hvis du er typen, som går op i motion og helbred. Uret kan nemlig måle utroligt mange ting, så du hele tiden kan få et billede af, hvordan din krop har det, og hvad du skal være mere opmærksom på. Under motion vil det også holde styr på disse ting, så du kan se, hvordan din udvikling er, hvilket kan være en stor hjælp til motivationen, og det gør det hele meget mere spændende.

Hvordan ved jeg, om min telefon virker med et smartwatch?

Dette er en ting, du skal være opmærksom på, når du køber et smartwatch. Nogle af producenterne laver nemlig kun deres smartwatches til specifikke smartphones. Som udgangspunkt kan du regne med, at Apples smartwatches er designet som et iPhone smartwatch – altså et smartwatch, som kun virker til deres egne produkter. Ligeledes vil du opleve i den anden ende, at producenter som Samsung vil fokusere på at lave deres smartwatches til Android. Andre producenter, som f.eks. Garmin og Huawei sigter efter at lave dem kompatible med de fleste telefoner, hvilket du ser på de udvalgte modeller i vores smartwatch test.

Når du kigger på smartwatches, så skal du kigge efter den del, hvor der står noget om understøttelse eller understøttede OS – her kan du se styresystemerne, og dermed hvilke telefoner, det specifikke smartwatch vil virke med. I vores smartwatch test viser vi blandt andet, hvilke mobilstyresystemer, de forskellige modeller virker med, så du ikke er i tvivl.

Hvilket smartwatch er bedst?

Det bedste smartwatch afhænger i høj grad af, hvilke funktioner, du søger – men det afhænger også af, hvilken telefon du bruger og i særdeleshed af, selve urets design. Det er jo netop et ur, som du har på, og det skal derfor passe ind i din stil og dine præferencer. Men der er heldigvis noget for enhver smag på markedet, og det er tydeligt, at de i mange tilfælde har valgt at drage inspiration fra normale ure, så du kan finde noget til alle outfits.

I forhold til urets funktioner, vil det være en god ide at klarlægge, hvad du søger i dit smartwatch; hvis du søger de mere basale funktioner, er du ret frit stillet, da disse dækkes ind ved de fleste – men ønsker du noget specifikt indenfor sport og motion, kan det være du skal lede lidt dybere – i vores smartwatch test har vi f.eks. inkluderet et ur fra Apple, som egner sig til dykning.

Hvordan oplader man et smartwatch?

Uret oplades ret nemt. På nogle modeller vil du blot skulle tilslutte en lader på bagsiden af uret – men mange modeller har også specielle ladere, hvor du bare lægger uret på, hvorefter det lader op. Du kan også få specifikke ladestativer, som både kan lade din telefon, dit smartwatch og i nogle tilfælde andre gadgets som trådløse hovedtelefoner og lignende. Dette betyder naturligvis, at du er nødt til at tage uret af for at oplade det.

Hvad koster et smartwatch?

Det er et ret bredt felt. Du vil kunne finde nogle billige modeller ned til omkring 1.000 kroner, men ønsker du flere funktioner, vil du opleve, at priserne stiger derfra. Smartwatches er naturligvis stadig ure, og ligesom deres mere analoge udgaver, så stiger priserne også i forhold til mærke, design og materialer.

Vi har i vores smartwatch test valgt at inkludere smartwatches til forskellige priser, nede fra de almindelige og op til de mere eksklusive modeller.

FAQ

Hvad er det bedste smartwatch?

Det bedste smartwatch til dig afhænger i stor grad af, hvilke funktioner du har brug for, men også hvilket design, du føler, passer til din stil. Det handler om at finde noget, der passer på begge disse, og det vil ofte være meget subjektivt.

Hvad bruger man et smartwatch til?

Du kan bruge dit smartwatch til at læse beskeder, styre opkald, kontrollere musik, holde øje med pulsen, og mange, mange andre ting. Du kan naturligvis også se tiden derpå.

Kan man bruge smartwatch uden telefon?

I næsten alle tilfælde kræver et smartwatch at du har en smartphone i nærheden, for at kunne bruge de forskellige funktioner. Der er dog enkelte modeller på markedet, som kan opsættes med et specifikt abonnement til at køre selvstændigt.

Kan man bruge smartwatch til iPhone?

Smartwatches er ofte designet til at køre på udvalgte mobilsystemer. Mange smartwatches, og naturligvis alle fra Apple, vil kunne fungere med en iPhone – men det er stadig en god ide at tjekke, hvilke styresystemer, de specifikke ure fungere til inden køb.

Kommenter

Relaterede Indlæg

5 tips til skægpleje

5 tips til skægpleje

Mandolinjern test – Hvilket er det det bedste mandolinjern?

Mandolinjern test – Hvilket er det det bedste mandolinjern?

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming