Sous Vide test – Kom godt i gang med sous vide
Hjemmesiden er reklamefinansieret. Vi lever af vores partnere. Links på siden er annoncørbetalte.

Sous Vide test – Kom godt i gang med sous vide

Har du altid ønsket at kunne lave mad, som lige var et niveau højere, men bare ikke haft tid og overskud til at stå i køkkenet i flere timer? Det er en situation, vi alle kender – men vi har løsningen på problemet: sous vide. Det er teknikken til dig, som ønsker lækkert og saftigt kød tilberedt så let, at det faktisk næsten føles som snyd. Det er den perfekte måde lige at forberede en gang lækre bøffer til gutterne, som vil blive imponeret over dine madlavningsevner – helt uden at de ved, hvor nemt du faktisk har gjort det. Det har aldrig været nemmere at blive en mesterkok.

Teknikken med det franske navn bygger på, at man tilbereder maden i lang tid under forholdsvis lave temperaturer. Madvarerne er under processen anbragt i en forseglet vakuum-pose, som sørger for, at det ikke bliver ødelagt af vandbadet, og at det beholder smagen. Ved at tilberede maden så længe vil man opleve, at det bliver ekstremt mørt, smagfuldt og saftigt, hvilket jo netop er hvad man ønsker ved de fleste ting. Og på samme tid kræver det ikke, at du konstant holder øje med det – faktisk passer det sig selv under hele processen, så det kunne næppe være nemmere.

Men det kræver, at du har udstyret til det. Her i vores sous vide test vil vi fokusere på det simple udstyr: en sous vide stav. Vi har udvalgt nogle af de bedste på markedet til vores sous vide test, og vi håber at vi kan guide dig til at vælge den rigtige til dine behov. Skulle denne test ikke være nok udvalg, kan du bagefter tjekke vores sous vide tilbud, og betage dig i et bredt sortiment.

Top 5 sous vide

#ProduktForhandlerPrisLager
1Steba SV 50750.00 DKKPå lager
2Anova Precision Cooker Pro AN600-EU002830.00 DKKPå lager
3Steba SV 80899.00 DKKPå lager
4Champion Electronics CHSV310599.00 DKKPå lager

Vigtigt at vide om testen er, at mandeportalen.dk ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

Steba SV 50

Find Steba SV 50 her:

ForhandlerPrisFragtLager
750.00 DKK39.00 DKKPå lagerTil butik
750.00 DKK39.00 DKKPå lagerTil butik
750.00 DKK0.00 DKKPå lagerTil butik
759.00 DKK59.00 DKKPå lagerTil butik
819.00 DKK0.00 DKKPå lagerTil butik

Steba SV 50

Denne model fra tyske Steba er lavet i et flot og elegant design, som kombinerer sort og sølv. Den har et lavt strømforbrug på kun 800 watt, men den ofrer ikke noget af ydelsen for dette. Du vil være garanteret en sous vide stav, som holder temperaturen ved lige, ved at cirkulere vandet rundt, så dit kød (eller dine grøntsager, hvis du er til den slags) altid bliver udsat for en jævn og konstant temperatur.

Display med touchskærm

Displayet på Steba SV 50 er simpelt og overskueligt, og det er nemt og hurtigt at indstille temperatur og tid, som blot gøres ved hjælp af det lille hjul ved siden af skærmen. Du vil altid hurtigt kunne se, hvor langt i processen du er, og om temperaturen er præcis, som den skal være.

Timer op til 99 timer

Okay, vi indrømmer at 99 timer er lidt voldsomt. Så lang tid tager det ikke. Men tricket ved sous vide er faktisk, at det gerne skal stå i lang tid, gerne adskillige timer. I nogle tilfælde kan man komme ud for, at det giver mening at tilberede maden i over 10 timer, og i enkelte tilfælde meget længere end det.

Egenskaber:

  • Strømforbrug: 800 watt
  • Vægt: 1,2 kg
  • Maks. vandbeholdning: 20 liter
  • Maks. temperatur: 90° C
Anova Precision Cooker Pro AN600-EU00

Find Anova Precision Cooker Pro AN600-EU00 her:

ForhandlerPrisFragtLager
2830.00 DKK0.00 DKKPå lagerTil butik

Anova Precision Cooker Pro AN600-EU00

Anovas Precision Cooker Pro AN600-EU00-model er ekstremt praktisk at bruge, da den blot kræver en vanddybde på 9 cm, hvilket betyder, at du kan benytte den direkte i en pande eller en forholdsvis lav beholder, som måske ikke ville fungere ved andre modeller. Den har et pænt og overskueligt touch display, som hjælper dig med at holde styr på madlavningen undervejs, og som du ligeledes kan bruge, hvis du ikke ønsker at bruge Wi-Fi funktionen.

Wi-Fi

For ja, denne sous vide stav har nemlig indbygget Wi-Fi. Det virker måske lidt underligt, men det er faktisk virkelig lækkert. Du kan nemlig sagtens gøre tingene klar inden du tager på arbejde, og så kan du med din smartphone bare sætte madlavningen i gang fra arbejdspladsen, så det er færdigt, når du kommer hjem. Det er luksus!

Temperaturnøjagtighed på 0,05° C

Denne model er ekstremt præcis. Under cirkuleringen af vandet, vil denne sous vide stav holde temperaturen indenfor 0,05° C af den ønskede temperatur. Med de svingninger, som man jo kan opleve pga. rumtemperaturer og sådan, så kan det faktisk ikke gøres mere præcist end det her.

Egenskaber:

  • Strømforbrug: 1,2 kW
  • Vægt: 2 kg
  • Maks. temperatur: 92° C
Steba SV 80

Find Steba SV 80 her:

ForhandlerPrisFragtLager
899.00 DKK0.00 DKKPå lagerTil butik
999.00 DKK59.00 DKKPå lagerTil butik
1099.95 DKK0.00 DKKPå lagerTil butik
2498.75 DKK34.94 DKKPå lagerTil butik

Steba SV 80

Steba SV 80 er Stebas større og kraftigere model. Den har en ekstra høj cirkulationsevne, som sikrer en nøjagtig vandtemperatur – og den gør det faktisk med et lavt energiforbrug på kun 800 watt. Den har en afvigelse på kun 0,1° C, som netop er det højeste, man realistisk set kan opnå. Den har derfor været en oplagt inklusion i vores sous vide bedst i test.

App med forslag og opskrifter

Steba SV 80 har indbygget Wi-Fi, og der medfølger en app til håndtering af enheden – men den kan mere end det. I appen finder du nemlig også forslag til aftensmaden og forskellige opskrifter og guides til, hvordan du på bedste vis tilbereder maden med din sous vide.

Kraftig cirkulationsevne

Denne sous vide har ydelsen og effekten i centrum. Den kan faktisk cirkulere hele 12 liter i minuttet. I praksis er det netop dette, som gør, at sous vide staven er i stand til at holde den forholdsvis konstante temperatur, så du får en perfekt og jævn tilberedning hver eneste gang.

Egenskaber:

  • Strømforbrug: 800 watt.
  • Vægt: 1,6 kg
  • Maks. temperatur: 90° C
Champion Electronics CHSV310

Find Champion Electronics CHSV310 her:

ForhandlerPrisFragtLager
599.00 DKK122.00 DKKPå lagerTil butik
612.00 DKK39.00 DKKPå lagerTil butik
785.00 DKK39.00 DKKPå lagerTil butik
839.00 DKK39.00 DKKPå lagerTil butik
863.00 DKK29.00 DKKPå lagerTil butik

Champion CHSV310

Ønsker du at imponere gutterne eller familien med det lækreste kød? Så kan vi i særdeleshed anbefale denne Champion CHSV310, fordi den netop giver dig muligheden for den perfekte tilberedning uden alverdens arbejde – faktisk er der meget lidt arbejde involveret, når du bruger en fantastisk sous vide stav som denne. Du skal blot have det vakuumpakkede kød i vandet i nogle timer, og så er det lækkert, mørt og saftigt.

Fantastisk præcision

Når du indstiller temperaturen på denne Champion CHSV310 sous vide stav, så kan du faktisk være sikker på, at den holder temperaturen korrekt. Den har nemlig et præcisionsniveau, som sikrer, at den maksimal vil afvige med 0,1 grad – og når vi er nede i det niveau, så er det praktisk talt umuligt at garantere end mindre afvigelse.

Nem styring

Ikke nok med, at madlavningen bliver nem med Champion CHSV310 – selve styringen af sous vide staven er faktisk også ekstremt nem. Der er nemlig designet et nemt system med henblik på brugervenlighed, hvor du nemt kan indstille alle de ting, du ønsker, ved blot at skrue på hjulet eller trykke på knapperne.

Egenskaber:

  • Strømforbrug: 800 watt
  • Vægt: 1,38 kg
  • Maks. vandbeholdning: 15 liter
  • Maks. temperatur: 92° C
Sansaire 510000

Find Sansaire 510000 her:

ForhandlerPrisFragtLager

Sansaire Beauty and Brains

Hvis du er på jagt efter en lidt mere eksklusiv og lækker sous vide stav, så er Sansaire Beauty and Brains det helt rigtige valg. Her er der nemlig tale om en lidt federe enhed, som har et lækkert og stilet design, men som også byder på nogle ganske fantastiske egenskaber, så du netop kan få mad i topklasse. Med sin kraftige effekt på hele 1100 watt kan den klare stort set enhver opgave, ligegyldigt hvor meget mad, der skal laves.

Lækkert og praktisk design

Designet på Sansaire Beauty and Brains er helt i top, hvor det meste af enheden domineres af en dyb, sort farve. Der er dog indbygget nogle praktiske aspekter også, såsom den lækre digitale skærm, som går i ét med designet, men som alligevel tydeligt viser de informationer, du har brug for under tilberedningen af maden.

Høj temperatur

Sansaire Beauty and Brains er faktisk også designet med muligheden for at give dig temperaturer helt op til kogepunktet. Med denne model kan du nemlig ramme 100 grader, som potentielt lige kan give dig nogle ekstra muligheder i madlavningen, som ikke altid vil være til at nå med konkurrerende modeller på markedet.

Egenskaber:

  • Strømforbrug: 1100 watt
  • Vægt: 1 kg
  • Maks. vandbeholdning: 23 liter
  • Maks. temperatur: 100° C

Hvad er sous vide?

Sous vide er en måde at tilberede mad på. Ideen er, at man putter maden i en forseglet vakuumpose, som man derfor kommer i et vandbad i lang tid ved en forholdsvis lav temperatur. Der findes to slags sous vide maskiner; man kan vælge en stor sous vide maskine, som har en beholder til vandet og maden – men man kan også vælge en sous vide stav, som dem vi har fokuseret på her i vores sous vide test. Det er en lille maskine, man sætter på siden af en gryde, pande, eller hvad end man bruger som beholder, som er fyldt med vand, og så starter man den sådan set bare, hvorefter den varmer vandet op til den ønskede temperatur. Sous vide staven er fantastisk, fordi den fylder så lidt, at du nemt kan gemme den væk i skabet, når du ikke bruger den – og du skal ikke bruge et specifikt sous vide kar, men bare kan bruge de ting, du normalt laver mad i.

Der er naturligvis fordele og ulemper ved sous vide. Den største fordel ved sous vide er, at maden bliver lækker og saftig. Smagen bevares nemlig i kød og grøntsager, da vakuumforseglingen netop holder den inde – der er ingen safter og lignende som render ud og sætter sig i panden eller lignende. Du oplever også en meget jævn tilberedning af f.eks. kød, men uden at du skal være bange for, at det ender med at blive gennemstegt og tørt. Den primære ulempe er naturligvis, at det tager lidt længere tid end andre former for madlavning.

Hvad kan man lave i sous vide?

Du kan faktisk lave mange ting i den, både indenfor kød og grøntsager. Du tænker måske, at det primært vil være store stege og lignende, og det er nok også her, man oftest vil se sous vide blive brugt, fordi den netop egner sig så godt til dette – men det er slet ikke en begrænsning. Du kan sagtens lave mindre stykker kød i den også, som f.eks. kyllingebryst, steaks, eller endda spareribs. Du kan naturligvis også kombinere den med andre tilberedningsmetoder. Ved nogle ting vil du måske ønske, at siderne lige får lidt farve på panden, hvor du i så fald sagtens bare kan give den et par hurtigere minutters stegning efter den har været en tur i sous vide. I forhold til grøntsager, kan den bruges til langt de fleste, men særligt rodfrugter er et populært valg, fordi de egner sig godt til det.

Hvis du søger inspiration til, hvad du kan lave i din sous vide, så kan du finde en sous vide bog med opskrifter lige her, så du kan tage din madlavning et skridt videre.

Hvad skal man bruge til sous vide?

For at komme i gang med sous vide skal du naturligvis bruge en sous vide stav, men du skal også bruge en sous vide vakuumpakker. Du bruger netop denne til at pakke maden i en pose, som bliver tæt forseglet, så maden ikke kommer i kontakt med vandet i vandbadet. Du behøver ikke købe en speciel gryde eller et specifikt sous vide kar, da sous vide stavene netop kan bruges i stort set alle gryder og beholdere, så du kan sagtens bruge det, du allerede har.

Du vil i nogle tilfælde kunne finde hele sous vide sæt, som inkluderer både en sous vide vakuumpakker og en sous vide stav, så du kan få det hele på en gang. Skal du få det maksimale ud af din sous vide, så kan du med fordel købe noget Wagyu kød til den.

Hvad er bedst – sous vide stav eller en sous vide maskine?

Der er naturligvis altid personer som foretrækker det ene eller andet, men vi synes nu, at en sous vide stav bare har for mange fordele i forhold til sin modpart. Det åbenlyse er jo, at den er lille og kompakt, og den kan derfor nemt gemmes væk i et skab, når du ikke bruger den – hvilket jo ikke kan siges om et 20 liters vandbad. De store kar har ofte en fordel i deres store kapacitet, men en sous vide stav kan også sættes i en større gryde, og de modeller vi her har kigget på i vores sous vide test kan jo netop håndtere op til 20-25 liter. Slutteligt er en sous vide stav faktisk også bedre til at holde en jævn temperatur, hvilket måske ikke virker så åbenlyst – men det skyldes, at stavene skaber cirkulation i vandet, som netop hjælper med at holde den perfekte temperatur.

Hvordan fungerer sous vide?

Sous vide fungerer ved at maden bliver udsat for en konstant varme, hvilket giver en langsom og jævn tilberedning. Vakuumforseglingen sørger for, at der ikke render vand ind til maden, men sørger også på samme tid for, at safterne holdes inde, så smagen netop bevares og det ikke bliver tørt. Ved f.eks. marineret kød, vil marinaden netop også bliver inde ved kødet, og der vil ikke gå noget tabt i fordampning eller lignende, så du vil opleve, at der vil komme meget mere smag fra det.

Hvor lang tid tager sous vide?

Sous vide tager ret lang tid. Det handler både om at tilberedningen af madvarerne tager længere tid ved lavere temperaturer, men det er faktisk også et spørgsmål om sikkerhed. Man skal nemlig være opmærksom på, at det ved lavere temperaturer tager længere tid at dræbe bakterierne i maden. Det vil derfor altid være en god ide lige at tjekke, hvor lang tid det tager at dræbe bakterierne ved de specifikke temperaturer – men går du ud fra en opskrift eller lignende, så vil der oftest være taget højde for dette.

Og tiden behøver jo faktisk ikke være et problem – flere af produkterne i vores sous vide test har f.eks. indbygget Wi-Fi-funktionalitet, så du kan starte dem uden at være hjemme, så du slet ikke oplever tilberedningstiden.

FAQ

Hvad er sous vide?

Sous vide er en tilberedningsmåde, hvor man vakuumpakker madvarer og derefter opvarmer dem i et vandbad ved forholdsvis lave temperaturer i lang tid.

Hvad er fordelen ved sous vide?

Sous vide er nemt, da maden blot skal holdes varm i et vandbad, hvilket sous vide staven eller karret gør for dig. Maden, særligt kød, bliver også ekstremt mørt og saftigt ved denne tilberedning.

Hvad kan man lave med sous vide?

Du kan faktisk lave de fleste ting i sous vide. Det er i særdeleshed egnet til større kødstykker, som stege og lignende, men også mindre kødstykker som kylling. Man kan også med stor fordel lave grøntsagerne i sous vide.

Relaterede Indlæg

Bedste vaillant gaskedel i test

Bedste vaillant gaskedel i test

Bedste pillefyr i test

Bedste pillefyr i test

Bedste gaskedel i test

Bedste gaskedel i test

Bedste kombifyr til piller og brænde i test

Bedste kombifyr til piller og brænde i test

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Gaming

Seneste produkttests