
Annonce
Det er gris, sprødt, og så smager det bare superlækkert. Det er nemlig stegt flæsk med persillesovs.
Hvis du er vild med den danske nationalret, stegt flæsk med persillesovs, men er træt af at skulle lave det i ovnen, så kan du sagtens lave stegt flæsk på grillen.
Hvis du vil vide, hvordan du nemt laver det lækreste stegt flæsk på grillen, der kan redde enhver aftensmad, så får du opskriften her. Du kan også vælge at lave lækre grillede kartofler og en god persillesovs til.
Det skal du bruge til stegt flæsk på grillen
900 – 1.000 gram flæsk
Godt med salt
Til persillesovsen
500 ml. færdiglavet hvid mælkesovs – fx den fra Karolines Køkken
1 god dusk hakket frisk persille
Sådan gør du
Indstil grillen på 200 grader. Mens den varmer op, gør du flæsket klar.
Kom godt med salt på dit flæsk.
Fordel flæsket ud på den nederste grillrist. Sørg for, at der er luft mellem stykkerne og omkring 5 cm. Fri luft på højre og venstre side af grillen, så luften bedre kan cirkulere, og du får et mere ensartet resultat. Hvis du vil lave kartofler dertil, så er det nu de skal ind i grillen.
Grill dit stegte flæsk i 30 min. og vend derefter stykkerne.
Til sovsen
Hæld din færdiglavede sovs over i en støbejernspande.
Sæt panden i grillen på den midterste eller øverste grillrist (afhængig af, hvor mange grillriste du har).
Grill kødet i yderligere 10 min. mens sovsen passer sig selv.
Når der er gået 10 min., tager du sovsen og dit stegte flæsk af grillen. Hvis du har lavet kartofler, så skal de også ud nu.
Drys friskhakket persille ud over sovsen, rør rundt med en ske, og så er du klar til at guffe stegt flæsk med nem persillesovs til den helt store guldmedalje.
Sådan – så har du din stegt flæsk på grillen. Velbekomme!
Se mere lækkert mad her: Mad
Annonce