Verdens stærkeste chili på nuværende tidspunkt

Verdens stærkeste chili på nuværende tidspunkt

Der bliver i dag brugt mange penge på at skabe den ultimativ stærkeste chili, der vælter alle andre af pinden.

Når der skal en ny chili konkurrent på banen, så bliver de modificeret gennem fremavl og her forsøger man at skabe den stærkeste chili i verden, ved at blande forskellige sorter med hinanden. Det er lige præcis derfor at der hele tiden bliver skabt nye og stærkere chilifrugter, som på skift havner på førstepladsen som verdens stærkeste chili. Helt tilbage i 2013 blev den velkendte Carolina Reaper chili skab, og har siddet med verdensrekorden lige siden.

Der er dog allerede 2 nye chilier, som potentielt kan slå Caronlina Reaper af hesten inden for de næste par år.

Målt efter scoville skalaen

Chiliernes styrke bliver målt med den berømte Scoville skala. Her har den berygtede Caronlina Reaper blevet målt til 2.200.000 på Scoville-skalaen. Skalaen bliver anvendt til at beregne hvor stærke de forskellige chilier er ud fra deres indhold af Capsaicin, hvilket er et naturligt kemisk stof, som giver chilier deres styrke og stærke smag.

Mens de stærkeste chilier måler mere end 2 mio. på skalaen, så måler en normal jalapenos kun omkring 2.500-10.000 på skalaen. Det vil sige at en chili kan være op til 200 gange så stærk som en jalapenos. Så denne stærke chili er ikke for sjov, og bør ikke spises af en uerfaren chili spiser. Så hvis man skal prøve sig frem med chilier, så anbefales det at starte med de allermildeste.

Nye chiliarter tager muligvis førstepladsen fra Carolina Reaper

Der bliver hele tiden opdaget nye chili arter, som er målt til at være stærkere end Carolina Reapers 2 mio. på Scoville skalaen, men det er endnu ikke officielle verdensrekorder, da de ikke er blevet målt ud fra Guinness Rekordbog.

De 2 nye mulige førstepladser er blandt andet kaldt Dragon Breath, som måler hele 2.480.000 på Scoville-skalaen, og den endnu voldsommere PepperX, der ser ud til at vinde denne omgang som verdens stærkeste chili, på hele 3.180.000 på Scoville-skalaen.

Tør du sætte tænderne i de nye chilier? For så siger vi bare held og lykke, for det bliver nok ikke en behagelig oplevelse, men du er velkommen til at prøve!

Kommenter

Relaterede Indlæg

Opvaskemaskine test – Her finder du den bedste opvaskemaskine

Opvaskemaskine test – Her finder du den bedste opvaskemaskine

Mikroovn bedst i test – En oversigt over de bedste mikrobølgeovne

Mikroovn bedst i test – En oversigt over de bedste mikrobølgeovne

Opfordring til at slette TikTok – Potentielt datalæk

Opfordring til at slette TikTok – Potentielt datalæk

Mælkeskummer test – Opgrader din kaffe med lækkert skummet mælk

Mælkeskummer test – Opgrader din kaffe med lækkert skummet mælk

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming

Seneste produkttests