Vigtigt: Fyrværkeri regler 2022

Vigtigt: Fyrværkeri regler 2022

Nytårsaften nærmer sig, og det er derfor vigtigt, at have styr på de mest gængse fyrværkeri regler for 2022. Fyrværkeri er en traditionel del af nytårsfesten, men det er vigtigt at kende reglerne og bestemmelserne, inden man affyrer det. Det er en del regler for fyrværkeri, både hvad der må købes, og hvordan det må bruges.

Det er kun lovligt at købe fyrværkeri fra d. 15. december til den 31. januar og det må kun affyres fra 27. december til og med d. 1. januar kl. 24:00. Derudover skal du være opmærksom på, at der er regler for fyrværkeri i henhold til mængde og placering. Du må maksimalt have 5 kg krudt på ét sted. Vægten på dit fyrværkeri kan du finde under betegnelsen NEM. 

Det fremgår også af fyrværkeri regler, at der er aldersbegrænsning på køb af fyrværkeri. Det vil sige, at du skal være over 18 år for at købe helårsfyrværkeri og konsument fyrværkeri. Det er dog tilladt for børn over 15 år, at købe helårsfyrværkeri såsom knaldperler, knallerter mm. Derudover er der regler om fyrværkeri og dets indhold af krudt. Et batteri må maksimalt indeholde 1 kg. krudt, en kombinationsbatteri må højst indeholde 2 kg. krudt og en raket må maksimalt indeholde 75 gram krudt. 

Det er ulovligt at importere fyrværkeri fra andre lande og tage det med ind i Danmark. Selvom det er CE-mærket, er der strenge regler i Danmark, og det er derfor ulovligt at importere.

Der findes også fyrværkeri som er ulovligt at sælge i bestemmelsen af de danske fyrværkeri regler. Du kan selv tjekke dit fyrværkeri ved at se, om det er CE-mærket – hvis du er i tvivl findes der en liste på Sikkerhedsstyrelsens hjemmeside, hvor du kan se, hvilket fyrværkeri der er ulovligt at sælge. 

Fyrværkeri bør altid bruges på en sikker og ansvarlig måde, og man bør sørge for at undgå skader på ejendom eller skader på mennesker og dyr. Ved at følge reglerne og tage nogle enkle forholdsregler kan man forebygge, at der skulle ske skade – god nytårsaften!

Kommenter

Relaterede Indlæg

Ugens babe er modellen Carmella Rose!

Ugens babe er modellen Carmella Rose!

Det vidste du ikke om kvinder

Det vidste du ikke om kvinder

Lauren Giselle Sintés er denne uges babe!

Lauren Giselle Sintés er denne uges babe!

Ugens babe er Anísia Khurmatúlina!

Ugens babe er Anísia Khurmatúlina!

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming