Stavblender test – En oversigt over de bedste stavblendere

Stavblender test – En oversigt over de bedste stavblendere

En stavblender har været en fast del at køkkensortimentet i mange år. Nogle af fordelene ved stavblenderen er, at den ofte er hurtigere og nemmere at bruge end en normal blender, og så fylder den meget mindre i skabene. Den er også nemmere at vaske op, da du ofte kan skille den ad og nøjes med at vaske de få dele, som er blevet beskidte.

Men hvilken stavblender skal du vælge? Hvad er forskellen, og hvad er vigtigt er kigge efter? Det er svært at sige, da det er meget individuelt, hvad man prioriterer, men vi giver her et bud på den bedste stavblender i test, som vi håber vil hjælpe dig med at vælge den rigtige.

 Vi har udvalgt 5 af de bedste modeller på markedet i vores stavblender test, så du kan få den helt rigtige model til dit behov. Alle modellerne i vores stavblender bedst i test kan naturligvis bruges til de normale ting, man bruger stavblendere til, hvad end det er supper, juice eller babymos – du kan være sikker på, at de hakker alt i stykker. Vi har valgt at fokusere på alle forskellige elementer i vores test, for at sikre den bedste stavblender test, så du netop kan finde det helt perfekte produkt til dine behov.

Vigtigt at vide om testen er, at Mandeportalen ikke tester produkterne selv. Vores tests er baseret på andres anmeldelser, popularitet på markedet og andre kilders tests. Du skal se vores tests som en måde at få et overblik over nogle af de bedste og mest populære produkter i dag.

OBH Nordica InfinyForce Pro
OBH Nordica InfinyForce Pro

OBH Nordica InfinyForce Pro

OBH Nordica IntinityForce Pro er til dig, som ønsker en kraftig blender, der med en kraftig 1200 watts motor sikrer, at du altid vil være i stand til at hakke alting i småstykker uden de mindste problemer. Med Stavblenderens stilrene design i sort og sølv, er du ligeledes næsten garanteret, at den ville passe ind i ethvert moderne køkken.

Til stavblenderen medfølger et udvalg af ekstraudstyr, som vil kunne gøre nogle af de kedelige køkkenrutiner lidt mere overkommelige, uden at du behøver at finde alverdens køkkenmaskiner frem.

Titaniumbelagte blade hakker gennem alt

Ligegyldigt hvad du ønsker at hakke med stavblenderen fra OBH Nordica, kan du være sikker på, at den klarer jobbet uden problemer. Stavblenderens skarpe knive har en avanceret titaniumbelægning, som giver dem en uovertruffen skarphed, som ikke lader sig stoppe af noget som helst. Og frygt ikke rengøringen – de fantastiske blade tåler en tur i opvaskeren.

Trinløs hastighedskontrol

Modsat de andre modeller blandt vores test stavblendere har OBH Nordicas produkt en trinløs hastighedskontrol, i stedet for den almindelige funktion, hvor man skifter mellem forskellige forudindstillede hastigheder. Du vil derfor opleve, at den kan virke mere flydende i overgangen, når du skifter hastigheden. Og dette er simpelt: Jo hårdere du trykker, jo hurtigere hakker den!

Egenskaber:

 • Antal hastigheder: Trinløs
 • Motoreffekt: 1200 watt.
 • Farve: Sort og sølv
Bosch MS8CM6110
Bosch MS8CM6110

Bosch MS8CM6110

Ønsker du en stavblender, som ikke sætter sig fast eller danner vakuum mens den hakker, så skal du ikke søge længere. Bosch MS8CM6110 benytter Boschs særlige anti-suction teknologi til at sikre, at blenderen altid slipper hvad end du har hakket, og på samme tid sikrer mod stænk og sprøjt under hakningen.

Bosch MS8CM6110 har et moderne design i sort og sølv, og der medfølger et blenderbæger på 600ml, som naturligvis har den perfekte størrelse til blenderen, som sikrer, at det hele bliver hakket på én gang.

12 hastigheder og en turbofunktion

Stavblenderen fra Bosch kommer med 12 forudindstillede hastigheder, som du let kan skifte mellem. Dette giver dig muligheden for at tilpasse hastigheden og styrken til det du hakker, så det altid bliver helt som du ønsker det. Og hvis du ønsker at hakke noget mere modstandsdygtigt, så er det ikke et problem; den indbyggede turbofunktion giver et ekstra boost, så intet vil kunne stoppe din madlavning.

Ergonomisk soft touch håndtag

Boschs stavblender har et ergonomisk håndtag med en speciel form, så den er ekstra behagelig at holde ved. Håndtaget er desuden lavet af et skridsikkert materiale, og du skal derfor ikke være bange for, at du pludselig mister grebet og ender med at have spildt mos udover halvdelen af køkkenet. I selve håndtaget er også knapperne til hastighedskontrollen, som er store og nemme at benytte.

Egenskaber:

 • Antal hastigheder: 12 + Turbo
 • Motoreffekt: 1000 watt
 • Farve: Sort og rustfrit stål
Bamix Swissline Superbox
Bamix Swissline Superbox

Bamix Swissline Superbox

Hvis produktionskvaliteten er helt centralt for dig, så er der næppe et bedre produkt end denne blender fra Bamix. Det er også det rigtige valg, hvis du ønsker en blender, som er så stille, at du nærmest kan høre ungerne lave ulykker inde i stuen – helt uden at gå på kompromis med motorens ydelse.

Blenderens motor på 200 watt giver måske et indtryk af, at dette er et svagere produkt i vores stavblender bedst i test – men den er netop designet til at kunne give en kraftfuld effektivitet trods de få watt, hvilket netop er det, som giver det lave lydniveau.

 Livstidsgaranti på motoren

Schweiziske Bamix lægger ikke skjul på, at deres blender er af højeste kvalitet, som netop er det, Schweiz ofte forbindes med. De er så sikre i deres sag nede i Alperne, at de tilbyder en livstidsgaranti på motoren – selv hvis det umulige skulle ske, og motoren går i stykker, så skal du ikke til at bøvle med at købe nyt, da de vil klare problemet for dig.

Skånsom design, som forhindrer beskadigelse

Vi kender alle problemstillingen med, at en gryde eller en pande har fået nogle ridser, fordi man i et uopmærksomt øjeblik er kommet til at skrabe i bunden af dem. Dette problem har Bamix valgt at løse, da blenderens fod er designet til, at bladene aldrig ville kunne ramme bunden af det, du bruger den i. Du kan derfor frit bruge den direkte i en gryde eller pande, uden at frygte resultatet derefter.

Egenskaber:

 • Antal hastigheder: 2
 • Motoreffekt: 200 watt
 • Farve: Sort eller rød og hvid
Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235
Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235

Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235

Denne stavblender fra Braun er til dig, som ønsker den absolutte præcision, som sikres gennem de hele 21 forudindstillede hastigheder, som denne stavblender har. Du vil altid kunne tilpasse styrken og hastigheden til lige netop den madvare, du ønsker at hakke, så madlavningen altid sidder lige i skabet.

Det virker måske overvældende, men hastighedskontrollen er indbygget direkte i det håndtaget, og det er nemt at bruge, takket være de store knapper, som ligger lige ved fingrene. Håndtaget er desuden lavet af skridsikre materialer, som sørger for du altid har et fast greb.

21 hastigheder

De 21 forudindstillede hastigheder er det helt spektakulære element ved denne blender. Du vil altid have muligheden for at have perfekt kontrol over det du hakker, så du frit kan vælge mellem en grov mos til babyen eller den fineste smoothie konen nogensinde har fået. Og det kan garanteres, at de højeste programmer nok skal smadre sig gennem enhver madvare, du vælger at udsætte for denne blender.

Udvidet skæreområde

Braun MultiQuick 5 Vario MQ 5235 er bygget med Brauns såkaldte POWERBell PLUS- design. Der er her tale om udformningen omkring bladene, som giver et udvidet skæreområde. I praksis betyder det, at du nemt kan hakke hele fødevarer til stumper og stykker på få sekunder, uden at du skal bøvle med at stoppe op, skrabe det sammen i en lille klump og derefter gentage processen – den hakker det hele på én gang.

Egenskaber:

 • Antal hastigheder: 21
 • Motoreffekt: 1000 watt
 • Farve: Hvid
Smeg Retro HBF02
Smeg Retro HBF02

Smeg Retro HBF02

Ønsker du en blender, som ikke har et koldt og moderne design, men derimod noget, som er mere klassisk og retro? Så er blenderen fra Smeg lige noget for dig. Den er designet med et klassisk 50’er look i tankerne, men den har stadig den ydeevne og de funktioner, man forventer fra et moderne produkt.

Det perfekte kompromis mellem retro design og moderne mekanik er for fuldt skue i Smeg Retro HBF02, og du skal derfor ikke tro, at den ikke er et godt bud på en bedst i test stavblender. Den er nemlig, i sine funktioner, lige så moderne som de andre produkter i vores stavblender test.

S-formede knive

Smeg Retro HBF02 har knivblade, som har en særlig S-form, som giver en bedre overflade til skæring. Den er derfor særligt effektiv og grundig, når det kommer til at hakke sig igennem fødevarer, så du ikke pludseligt står med en mos eller smoothie med store klumper. Hastigheden på disse knive kontrolleres direkte i håndtaget, hvor du kan skifte mellem tre forskellige hastigheder.

Stort udvalg af ekstraudstyr

Blenderen fra Smeg kommer med et stort udvalg af ekstraudstyr, som hjælper med et hav af forskellige køkkenopgaver. Skal der piskes flødeskum? Skal der laves kartoffelmos? Skal du bruge en minihakker? Denne model fra italienske Smeg klarer alle opgaverne hurtigt og nemt, så du kan hurtigt kan komme igennem madlavningen med kun ét redskab.

Egenskaber:

 • Antal hastigheder: 3
 • Motor effekt: 700 watt
 • Farve: Rød, cream og pastelblå

Hvorfor vælge en stavblender?

En stavblender har nogle områder, hvor den er bedre end en normal blender. Det bedste eksempel på dette er, at den er mindre og nemmere at finde frem, hvis man bare lige hurtigt skal have hakket noget til madlavningen. Den kan bruges direkte ned i den beholder, gryde eller pande, som du har madvaren i, og du slipper derfor for at skulle hælde maden over i en blender for at hakke det. På grund af dette, fylder den naturligvis også mindre i skabene, og den er nemmere at slæbe frem og tilbage mellem skab og køkkenbord. Til sidst, men slet ikke mindst, er den også nemmere at rengøre end en normal blender, da det reelt set kun er knivene, som skal renses.

Hvordan bruger man en stavblender?

Det er netop det gode ved stavblenderen: Den er simpel at bruge. Du tænder bare for den, og så maser du den bare ned i hvad end det er, du skal have hakket – direkte i gryden eller beholderen. Hvis beholderen er større end hovedet på stavblenderen, så kører du den bare rundt dernede, indtil alt er hakket. Fremgangsmåden er det samme, lige meget hvad du hakker. Ved at hakke det direkte i gryden sparer du en del unødvendig opvask, og det er jo altid lækkert.

Ønsker du inspiration til, hvordan den kan bruges, så sving forbi Kitchenaids guide, hvor de har alle svarene.

 Hvad kan man lave med en stavblender?

Stavblenderen er god til alt der skal hakkes. Der vil ofte være tale om supper, mos eller smoothies, hvor man kan hakke det til netop den konsistens og tykkelse, man ønsker. Man kan naturligvis også bruge den til tørre og faste ting, hvis man f.eks. ønsker at hakke nødder, frugt, eller lignende, så man slipper for at skulle stå og hakke det med en kniv, som i gamle dage. Den kan også bruges til is og isterninger, hvis du står og skal have noget hakket til en drink på en varm sommerdag.

Hvad bruger man sammen med stavblenderen?

Det afhænger jo af, hvad man er ved at lave. Stavblenderen tilbereder ikke maden, så der vil oftest være behov for at kombinere den med brug af ovn eller komfur (medmindre der er tale om smoothies). I den moderne travle hverdag ville det være oplagt at kombinere den med en airfryer, så du hurtigt og nemt kan komme gennem hele madlavningsprocessen. Ønsker du at vide mere om airfryers, så sving forbi vores bedst i test af airfryers, hvor du lærer alt, du har brug for at vide derom.

Hvilken stavblender er bedst til mig?

Den rette stavblender afhænger jo meget af, hvad du søger i form af design og funktionalitet. Vi vil naturligvis anbefale, at du vælger en bedst i test stavblender, så du er sikker på at få et af de bedste produkter på markedet. Som udgangspunkt kan man regne med, at alle modellerne vil kunne foretage alle de almindelige hakkeopgaver, som man vil komme ud for i madlavningen. Modellerne i vores stavblender test har dog alle nogle forskellige funktioner, designs og features, som giver dem fordele, som netop kan være det, du søger. Læs derfor testen igennem og overvej, hvad du bedst føler dækker netop dine behov.

FAQ:

Hvilken stavblender skal jeg vælge?

Du skal vælge den stavblender, som passer bedst til dine behov. Dette afhænger i høj grad af, om du søger effektivitet, design eller andre features som f.eks. et lavt lydniveau. Du finder alle disse i vores test.

Hvor mange watt skal en stavblender have?

Watt-niveauet for stavblendere ligger ofte omkring 1000, men dette vil ofte svinge lidt til begge sider. Der er dog også særlige modeller, som kører med større udsving, som stadig leverer den nødvendige kraft.

Hvad kan man bruge en stavblender til?

Stavblendere kan bruges til at hakke, smadre og mose madvarer. Dette bruges ofte til supper, mos/babymos, smoothies og lignende, men også til f.eks. at hakke nødder, løg, osv.

Kan en stavblender knuse is?

Stort set alle moderne stavblendere kan knuse is, uden at det på nogen måde vil skade stavblenderen. Man bestemmer selv, hvor længe, og derved hvor fint, man ønsker at hakke isen.

Kommenter

Relaterede Indlæg

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Kulgrill bedst i test – Få styr på grillsæsonen med den bedste kulgrill

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Rundsav test – Gør livet nemmere med den bedste rundsav

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Olieradiator test – Få et overblik over de forskellige olieradiatorer

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Trafikalarm test – Vælg den bedste trafikalarm og undgå fartbøder

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming