10 af de bedste Formel 1 kørere nogensinde!

Her er listen over 10 af de bedste og største Formel 1 kørere

For de af jer, der er forelsket i ekstrem høj hastighed, ligesom os, så er Formel 1 den mest foretrukne af alle motorsportsbegivenheder. Formel 1 har eksisteret i mange år, og det har resulteret i mange dygtige og talentfulde kørere gennem tiden.

Der har været omtrent 795 professionelle kørere gennem tiden, og vi har fundet frem til 10 af de bedste. For at kunne finde frem til disse, så har vi set på mængden af succes, som de har fået. Der er nemlig mange succesfaktorer at tage højde for, men her kigger vi altså på deres succes og hvor mange løb, de har startet.

Så læs med her nedenfor om de bedste Formel 1 kørere.

10. Fernando Alonso

Den spanske Formel 1 kører Fernando Alonso har vundet formel 1 mesterskabet hele 2 gange. Han har et samlet antal karrierepoint på 1982 og har stået på podiet hele 98 gange i sin karriere.

Han er den tredje yngste kører til at debutere indenfor Formel 1 verdenen. Han trak sig fra Formel 1 i 2018, hvor han kørte for Renault.

9. Sebastien Vettel

Den tyske formel 1 kører Sebastian Vettel har vundet mesterskabet hele fire gange. Hans samlet karrierepoint er på 3061, og han har været på podiet hele 122 gange. Han debuterede for første gang ved USAs Grand Prix i 2007.

Han har kørt for Red Bull de senste mange år, og har opnået 49 GP sejre og 45 pole positioner. Vettel er stadigvæk i aktion og kører pt. for Aston Martin.

8. Mika Häkkinen

Mika Häkkinen er fra Finland og har vundet mesterskabet to gange gennem sin 11 år lange Formel 1 karriere. Han har deltaget i 165 løb med Lotus og McLaren, og debuterede tilbage i 1991.

Han har vundet 20 Grand Prix’er , stået på podiet 51 gange og har et samlet antal af karrierepoint på 420. Selvom det kan lyde småt ved siden af de to tidligere nævnte racerkørere, så har Häkkinen skabt lidt af et navn for sig selv. Han gik på pension tilbage i 2002.

7. Alain Prost

Den næste Formel 1 kører på listen er Alain Proust. Den franske kører havde rekorden for de flest Grand Prix sejre tilbage i 1987 til 2001. Han har deltaget i 202 løb i sin karriere og har været ved både McLaren, Ferrari og Renault.

Han har en samlet karrierepoint på 768,5 og har vundet mesterskabet fire gange. Han har stået på podiet 106 gange og har vundet 33 pole positioner. Han stoppede tilbage i 1993.

6. Stirling Moss

Stirling Moss er nok en af de største Formel 1 kørere nogensinde. Han har kørt omkring 525 løb, har stået på podiet 24 gange og har vundet 16 Grand Prix sejre i sin karriere. Han var den første britiske kører til at vinde den britiske Formel 1 Grand Prix i en britisk produceret bil. Han var aktiv fra 1948 – 1962.

I 1962 kom han desværre ud for en ulykke, der gjorde at han var delvist lammet i seks måneder og lå i koma i 30 dage. Han døde i 2020 i en flot alder af 90 år.

5. Jackie Stewart

Vi kommer omkring endnu en anerkendt formel 1 kører fra Skotland. Jackie Stewart har vundet mesterskabet hele 3 gange og har en samlet karriepoint på 359. Han startede tilbage i 1965 ved Grand Prix i Sydafrika. Han har stået på podiet 43 gange, og vandt sin sidste internationale titel tilbage i 1973.

Hans karriere fik sin stop, da hans temakollega Francois Cevert omkom under en træning. Stewart er en kendt Formel 1 personlighed og kan ofte findes som tilskuer blandt de mange Formel 1 løb i dag.

4. Jim Clark

Ayrton Senna ligger på en solid fjerdeplads på listen over de bedste Formel 1 kørere gennem tiden. Senna kommer fra Brasilien og har vundet mesterskabet tre gange gennem tiden. Han har scoret 65 pole positioner i 161 løb.

Han startede sin karriere tilbage i 1984 og hans store rival var Alain Prost, som vi har nævnt tidligere i denne artikel. Senna omkom desværre, da han kørte galt i 1994 under San Marions Grand Prix på Imola-banen.

3. Lewis Hamilton

På en flot tredjeplads har vi Lewis Hamilton. Siden sin karrierestart har Hamilton haft fart på. Han har nu 98 løbsejre og over 183 podier på sit navn. Han har vundet mesterskabet hele 7 gange og har en karriepoint på 4193.5.

Hamiliton har herudover deltaget i 291 Grand Prix’er og har virkelig fået skabt et navn for sig. Han er kun 37 år og har allerede opnået en del. Han kører i dag for Mercedes.

2. Juan Manuel Fangio

Den mest hæderlige verdensmester er Juan Manuel Fangio, også kendt som El Chueca. Han var en argentinsk Formel 1 kører, der har vundet mesterskabet hele fem gange. Han debuterede tilbage i 1938, og havde en rekord på 46 år uden nederlag ved at vinde den største antal af verdensmesterskaber.

Han er nok en af de største indenfor Formel 1 sporten og har stadigvæk en af de højeste vindingsprocenter i Formel 1 historien. Han sad som ærespræsident for Mercedes Benz frem til sin død 1995.

1 .Michael Schumacher

Michael Schumacher er nok det navn, som de fleste kender til. Han er uden tvivl en af de mest berømte og bedste formel 1 kørere gennem tiden. Han debuterede for første gang tilbage i 1999 og sluttede sin karriere i 2012.

Han har vundet mesterskabet hele 7 gange og har vundet hele 91 løb, haft 68 pole positions og stået på podiet hele 155 gange. Schumacher er uden tvivl en meget kendt Formel 1 kører og er kendt for at presse sin bil til det yderste.

Han kom desværre ud for en skiulykke i 2013, hvor han påtog sig skader på sit hoved. Det gjorde, at han lå i kunstig koma som følge af en hjerneblødning. Han er til den dag i dag stadigvæk i behandling for sine skader. Hans søn, Mick Schumacher, har fulgt hans fars fodspor og kører nu også Formel 1. Han er del af Haas holdet sammen med Kevin Magnussen.

Læs mere om sport her: Sport

Kommenter

Relaterede Indlæg

Ny Dexter serie bekræftet

Ny Dexter serie bekræftet

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Denne uges babe er Dalaia Becerra Siegmund

Fodboldfans opsiger tv-pakker i protest

Fodboldfans opsiger tv-pakker i protest

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Bad boys 4 er på vej! – Will Smith Instagram

Nyeste Artikler

Nyhedsmail

Annonce

Følg med på Facebook!

Facebook Pagelike Widget

Er du vild med kvinder?

Vi elsker motorer!

Annonce

Gaming